- Vet du hvor mye penger du bruker på røyk?

«Luksusfellen»-deltaker Roger blir overrasket når Silje Sandmæl avslører tobakksregningen hans.

SEOGHØR.NO: I ukens episode av «Luksusfellen» besøker ekspertene Roger André Rogne Aspnes og Christine Falch, som bor utenfor Mo i Rana.

Paret, som har to barn sammen, sliter både med forholdet og økonomien etter at gjelden har vokst til over en halv million kroner.

Når forbrukerøkonomene Silje Sandmæl og Magne Gundersen avlegger paret et besøk, kommer det fort frem at Roger kaster bort mye penger på unødvendige ting til seg selv.

Selv om det er Roger som er familiens hovedforsørger, mener Silje Sandmæl at han har kastet for mye penger ut av vinduet for lenge. Derfor samler økonomi-eksperten tobarnsfarens verste uvaner på kjøkkenbenken: Brus og smågodt, dyr gatekjøkkenmat til lunsj og ikke minst - sigaretter. 

- Vet du hvor mye penger du bruker på det her? Du har jo aldri regnet på det! Du bruker altså 57 000 kroner, i året, på røyk, erklærer Sandmæl.

Se Roger få seg en kalddusj over hvor mye penger han har kastet bort øverst i saken!

FÅR HJELP: Roger sier til Seoghør.no at det er skummelt å brette ut privatlivet og tabbene sine på TV, men at hjelpen fra «Luksusfellen» har vært helt utrolig. Her er han og samboeren Christine (midten) sammen med forbrukerøkonomene Magne Gundersen (t.v) og Silje Sandmæl.  Foto: TV3
FÅR HJELP: Roger sier til Seoghør.no at det er skummelt å brette ut privatlivet og tabbene sine på TV, men at hjelpen fra «Luksusfellen» har vært helt utrolig. Her er han og samboeren Christine (midten) sammen med forbrukerøkonomene Magne Gundersen (t.v) og Silje Sandmæl. Foto: TV3 Vis mer

Fikk en tankevekker

De økonomiske problemene startet for Roger allerede som 18-åring. Da han og Christine ble samboere holdt han tett om gjelden sin. Etter å ha hjulpet Roger med regninger ved hjelp av kredittkort sitter i dag også Christine med gjeld, selv om hun ikke har fast jobb.

I tillegg til å hjelpe Christine på veien mot en fulltidsjobb, vil altså «Luksusfellen»-ekspertene få Roger til å kutte ut sine unødvendige, dyre vaner.

Til Seoghør.no sier Roger at det var overveldende å få «prislappen» på ett års forbruk av sigaretter fra Silje Sandmæl.

- Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg hadde brukt så mye. Der og da, når man kjøper røyken, så tenker man ikke på hvor mye det blir på et år. Så det var en tankevekker, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

VANSKELIG: Roger har kastet bort mye penger på sigaretter, brus, godteri, junk food og ulike TV- og nett-abonnementer. Røyken har vært tøffest å kutte ut, sier han til Seoghør.no.  Foto: TV3
VANSKELIG: Roger har kastet bort mye penger på sigaretter, brus, godteri, junk food og ulike TV- og nett-abonnementer. Røyken har vært tøffest å kutte ut, sier han til Seoghør.no. Foto: TV3 Vis mer

- Røykfri innen 2016

I klippet øverst i saken kan man se forbrukerøkonomen be Roger om å kaste røykpakkene sine ut av kjøkkenvinduet, som et symbol på at han skal slutte. Dét syntes ikke Roger var helt enkelt.

- Jeg har jo prøvd å slutte før, og det har vært knallhardt. Så jeg var nok litt nølende til det. Det å skulle kutte ut røyken så jeg på som den største utfordringen oppi alt dette, egentlig, sier «Luksusfellen»-deltakeren til Seoghør.no.

- Har du klart å holde deg unna røyken etter at «Luksusfellen» var på besøk?

- Jeg har ikke klart å stoppe helt. Men det er ikke så ofte jeg røyker nå, det er blitt begrenset betraktelig. Målet er å slutte helt i løpet av det som er igjen av året, legger Roger til.

Saken fortsetter under bildet.

NESTEN SLUTTET: I ukens «Luksusfellen»-episode tar Roger økonomiekspert Silje Sandmæl i hånden på at han skal være ferdig med røyken. Foreløpig er han ikke helt i mål.  Foto: TV3
NESTEN SLUTTET: I ukens «Luksusfellen»-episode tar Roger økonomiekspert Silje Sandmæl i hånden på at han skal være ferdig med røyken. Foreløpig er han ikke helt i mål. Foto: TV3 Vis mer

Selv om røyken ikke har vært bare enkel å gi slipp på, forteller Roger at det har gått veldig bra å kutte ut brus og godteri. Nå hører slike utskeielser lørdagskvelden og bursdager til. Junk food står heller ikke lenger på lunsjmenyen til Roger, som jobber som lastebilsjåfør.

- Jeg må ha en forbrenning av en annen verden, for vekta har ikke endret seg med mindre junk food.

- Men nå går det mer i ordentlig, næringsrik mat. Jeg merker at jeg har litt mer overskudd når arbeidsdagen er omme. Jeg lager matpakke kvelden i forveien, og så har jeg den med i bilen når jeg er på jobb, forteller Roger André Rogne Aspnes til Seoghør.no.

Hvordan det går med Roger og Christine kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30!

Se tidligere klipp fra «Luksusfellen» nedenfor:

LES OGSÅ: «Die Hard»-stjerne er død

 

 

 

 

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.