Hillary Duff:

- Vet at det høres ekkelt ut

Skuespilleren kommer med oppsiktsvekkende avsløring.

MORKAKE-SMOOTHIE: Hillary Duff erkjenner at hun stappet deler av morkaka si i blenderen. Foto: NTB
MORKAKE-SMOOTHIE: Hillary Duff erkjenner at hun stappet deler av morkaka si i blenderen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke ukjent at flere velger å spise morkaka si etter fødselen. Blant stjernene som har gjort nettopp dette finner vi Kim Kardashian West og Wayne Rooneys kone, Coleen Rooney.

Også «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias har fortalt at hun har planer for morkaka si etter at hun har født.

I podkasten til influenser Iselin Guttormsen fortalte hun at hun hadde ville gjøre som nettopp Kardashian og Rooney - å spise morkaka i pilleform.

- Når jeg sier at: «ja, jeg skal ha morkaka mi etterpå. Det er mitt organ, jeg skal ha den og jeg skal spise den». Så blir folk sånn: «hæ, det er sykt ekkelt», fortalte Iglesias for kort tid siden.

Skuespiller Hillary Duff (32) på sin side valgte å ikke gjøre morkaka om til piller.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Det kommer frem i en ny episode av podkasten «Good for You» med Whitney Cummings.

Samtalen er blant annet gjengitt av The Independent.

Jordbær og morkake

Etter å ha fortalt Cummings at søstera hennes spiste morkaka i pilleform, valgte hun på sin side å la den være som den er.

Duff forteller at jordmødrene fortalte henne om helseeffekter man får ved å spise morkaka, som at det reduserer blødningene etter man har født. Det uttrykker hun imidlertid en viss skepsis overfor.

- De sier det gir deg masse energi, næringsstoffer og hjelper med å balansere ut hormonene, og jeg er fortsatt helt frastøtt av det, sier hun i intervjuet.

Likevel innrømmer hun at hun inntok deler av sin egen morkake, blendet sammen med jordbær, bær og bananer, noe som skal ha overdøvet smaken.

- Jeg vet at det høres ekkelt ut, men det er så tøft at en kvinne kan gro et midlertidig organ - og så kan du spise det, sier hun videre.

Duff fikk dattera Banks Violet Bair (1) sammen med ektemannen Matthew Koma i 2018. Det var i desember i fjor hun bekreftet at hun hadde giftet seg med skuespilleren. Fra før har hun sønnen Luca Cruz Comrie med eksmannen Mike Comrie (40).

Det å spise morkaka, eller deler av den, etter fødsel, er noe som har foregått i alternative kretser den siste tiden. Særlig i kjendisverdenen har skikken som nevnt fått oppslutning.

Eksperter skeptiske

Til tross for at mange mener det nettopp har helsebringende effekter, har flere eksperter motsagt dette.

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring, har tidligere fortalt til Dagbladet at det er få studier rundt å spise morkaka si - i motsetningen til mytene, som det er mange av.

- Teoretisk sett vet vi at morkaka er rik på flere næringsstoffer, spesielt jern. Mange som har født må ta jerntilskudd, fordi man har økt behov for jern under graviditeten og mister en del jern under fødselen. Når det er sagt, så er det ikke er gjort nok studier som viser det, har hun uttalt.

Sundfør reiste også spørsmålet rundt om det å spise morkake faktisk kan være farlig.

- Morkaka har både den funksjonen at den forsyner barnet med næringsstoffer, men den stopper også giftstoffer fra å gå over til barnet. Derfor kan man potensielt tenke seg at det kan være skadelige stoffer lagret i den, men det er heller ikke underbygd med mye forskning.

MANGE SPØR: Hvordan var det å ha sex eter fødsel, er et av spørsmål «Farmen»-deltaker Stine Næss-Hartmann får fra sine følgere på Instagram. Video: Stine Næss-Hartmann. Vis mer

LES OGSÅ: Åpner seg om da hun ble mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer