Dag Erik Pedersen om sønnens død:

- Verste beskjeden jeg har fått noen gang

Det har gått over ett år siden «Mesternes mester»-programlederen opplevde marerittet.

TUNGT: Programleder Dag Erik Pedersen forteller åpenhjertig om sønnens bortgang i en ny podkast. Foto: Tor Kvello / Se og Hør
TUNGT: Programleder Dag Erik Pedersen forteller åpenhjertig om sønnens bortgang i en ny podkast. Foto: Tor Kvello / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen (61) opplevde enhver forelders største mareritt, da sønnen Simen gikk bort sommeren 2019. Han tok sitt eget liv, 32 år gammel.

I en ny NRK-podkast med navn «Sorgens kapittel» snakker journalist Karen Marie Berg, som mistet mannen sin altfor tidlig, med andre som også har opplevd å miste en som sto dem nær.

Den første episoden av podkasten kom onsdag - og det er der Pedersen er gjest for å snakke om hvordan han har taklet sorgen.

Vond telefonsamtale

Overfor NRK har programlederen tidligere fortalt hvordan han mottok nyheten om sønnens død. Han befant seg i Stavanger i jobbsammenheng, da telefonen ringte en tidlig morgen.

På den andre siden av røret var Pedersens ekskone og Simens mamma, Hilde.

- Dag Erik, vi har mistet Simen.

Det var bare noen uker før opptakene til den ellevte sesongen av «Mesternes mester» skulle starte i Kroatia, at Pedersen fikk beskjeden om sønnens bortgang.

- Den sorgen etter å miste sønnen din - alt annet fortoner seg som en flis i fingeren. Det er så vondt, at du må oppleve det for å forstå hvor jævlig det er, sa han til NRK i fjor.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Pedersen har også døtrene Sunniva, Selma og Andrea. Sønnen Simen, sammen med Dag Erik, var de eneste gutta i familien. De fant hverandre gjennom sin felles interesse for musikk, Formel 1 og fotballaget Liverpool.

- Han var en fantastisk fyr som jeg gjerne skulle blitt enda bedre kjent med. Simen hadde alle mulighetene, og han var den skarpeste kniven i skuffen i vår familie, forteller Pedersen i podkasten.

STØTTESPILLERE: For Dag Erik Pedersen har de tre døtrene Selma, Sunniva og Andrea vært en massiv støtte. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
STØTTESPILLERE: For Dag Erik Pedersen har de tre døtrene Selma, Sunniva og Andrea vært en massiv støtte. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

- Faller ut av livet

I tiden etter sønnens bortgang fikk familien hjelp fra psykolog for å bearbeide sorgen. Tapet av sønnen beskriver programlederen som en syretest for familien, og han er klar på at han aldri hadde kommet seg gjennom det uten døtrene sine.

- Du faller ut av livet, og kommer over i en fritt fall-fase. Du tenker at når du lander, så kommer du til å lande med et brak, og det kommer til å gjøre vondt. Det gjorde det, og. Det er den verste beskjeden jeg har fått noen gang, beskriver han.

Det går ikke én dag uten at Pedersen tenker på sønnen. Tid beskriver han som en undervurdert faktor i sorg. Sorgen har gått fra å være skarpe kniver i hjertet, til å bli en sorg han på én måte kan leve med.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

På spørsmål om programlederen noen gang har tenkt på om det var noe han kunne gjort annerledes, svarer han:

- Det er klart man tenker på det, men samtidig får man ikke skrudd tiden tilbake. Jeg kommer ingen vei med de tankene, annet enn å grave meg ytterligere ned i sorgen. Er det noe som er helt sikkert, med mindre det finnes mirakler vi ikke kjenner til, får jeg ikke Simen tilbake igjen.

Dag Erik Pedersen har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Et mirakel

Bare en måned etter sønnens bortgang var Pedersen tilbake på jobb. Innspillingen av «Mesternes mester» skulle altså finne sted i Kroatia. Overfor VG fortalte Pedersen nylig at han ikke skjønner hvordan han klarte å komme seg gjennom dagene på jobb.

Igjen rettet han oppmerksomheten mot døtrene sine.

- Uten dem hadde jeg ikke klart det. De er min beste støtte her i livet, utdypet han til avisen.

En ny sesong av «Mesternes mester» er i full gang på tv-skjermen, med Pedersen i spissen for tolvte gang. For første gang har innspillingen funnet sted innenfor Norges grenser, nærmere sagt i Arendal.

NY SESONG: Årets «Mesternes mester»-gjeng, sammen med programleder Dag Erik Pedersen, avbildet under innspillingen i Arendal i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY SESONG: Årets «Mesternes mester»-gjeng, sammen med programleder Dag Erik Pedersen, avbildet under innspillingen i Arendal i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På deltakerlisten er navn som Aksel Lund Svindal (38), Johann Olav Koss (52) og Cecilie Leganger (45).

LES OGSÅ: Fikk marerittelefon da datteren mistet livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer