Per og Veronika Orderud, Skien Fengsel

Veronica Orderud og Per Orderud
Per og Veronika Orderud, Skien Fengsel Veronica Orderud og Per OrderudVis mer

Veronica og Per Orderud skilles

- Vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden, sier paret.

SEOGHØR.NO: Etter å ha sonet nesten 16 år for medvirkning til trippeldrapet på ekteparet Kristian (80) og Anne Marie Orderud (83), samt deres datter Anne Orderud Paust (47) i 1999, ble Per og Veronica Orderud løslatt fra fengselet i januar i år.

Onsdag opplyser paret at de går hver til sitt.

«Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom».

«Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg», skriver de i en pressemelding til NTB.

Per og Veronica hadde de siste årene sonet i hvert sitt fengsel og møtte hverandre kun når de hadde permisjon. Særlig krevende ble avstanden da Veronica fikk brystkreft i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

BRUDD: Her er Per og Veronica Orderud tilbake på Orderud Gård i januar etter at de ble løslatt. Tore Sandberg jobber for at saken deres skal gjenopptas.  Foto: NTB scanpix
BRUDD: Her er Per og Veronica Orderud tilbake på Orderud Gård i januar etter at de ble løslatt. Tore Sandberg jobber for at saken deres skal gjenopptas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Håper å gjenoppta saken

Det var natt til pinseaften 22. mai 1999 at foreldrene og søsteren til Per Orderud ble skutt og drept på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Veronica og Per har hele tiden hevdet sin uskyld, men fikk likevel lovens strengeste straff, 21 års fengsel.

Privatetterforsker Tore Sandberg har i mange år jobbet med en begjæring om å gjenoppta drapssaken for ekteparet.

Også Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble dømt i saken. De ble løslatt i henholdsvis 2011 og 2013.

Ingen av de fire ble dømt for å ha utført drapene.

Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo ble dømt for medvirkning til overlagt drap, mens Lars Grønnerød ble dømt for uaktsom medvirkning.

LES OGSÅ: - Hvordan følge opp en kreftsyk kone når jeg sitter inne?