Veronica og Per Orderud skilles

- Vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden, sier paret.

Per og Veronika Orderud, Skien Fengsel

Veronica Orderud og Per Orderud
Per og Veronika Orderud, Skien Fengsel Veronica Orderud og Per Orderud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter å ha sonet nesten 16 år for medvirkning til trippeldrapet på ekteparet Kristian (80) og Anne Marie Orderud (83), samt deres datter Anne Orderud Paust (47) i 1999, ble Per og Veronica Orderud løslatt fra fengselet i januar i år.

Onsdag opplyser paret at de går hver til sitt.

«Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom».

«Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg», skriver de i en pressemelding til NTB.

Per og Veronica hadde de siste årene sonet i hvert sitt fengsel og møtte hverandre kun når de hadde permisjon. Særlig krevende ble avstanden da Veronica fikk brystkreft i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

Håper å gjenoppta saken

Det var natt til pinseaften 22. mai 1999 at foreldrene og søsteren til Per Orderud ble skutt og drept på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Veronica og Per har hele tiden hevdet sin uskyld, men fikk likevel lovens strengeste straff, 21 års fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer