Britney Spears:

Vergemålet avsluttet

Britney Spears er foreløpig fri fra farens vergemål, det melder flere amerikanske medier.

HØRING: Det var i dag duket for nok en høring om Britneys omstridte vergemål. Foto: VALERIE MACON/AFP/NTB
HØRING: Det var i dag duket for nok en høring om Britneys omstridte vergemål. Foto: VALERIE MACON/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Sky News og NBC News er blant mediene som melder at vergemålet har blitt midlertidig suspendert.

For omlag to måneder siden ble det stor ståhei da popstjernen Britney Spears (39) inntok retten for første gang under en høring, der hun forklarte seg om det omstridte vergemålet hun har vært underlagt siden 2008.

De siste 13 åra er det faren, James «Jamie» Spears (68), som har fungert som en av hennes verger, der han har hatt kontroll på 39-åringens økonomi, eiendeler og datteras personlige beslutninger.

- Jeg er traumatisert, deprimert og gråter hver dag, var blant det 39-åringen uttalte under høringen i sommer.

NY DOKUMENTAR: Netflix kommer 28.september med en ny dokumentar om Britney Spears og kampen hennes mot vergemålet. Video: Netflix Vis mer

I følge CNN startet høringen i Stanley Mosk Superior Court i Los Angeles rundt 22.30 norsk tid.

Flere muligheter

På forhånd var det knyttet store forventinger til høringen, der det altså var snakk om at hele vergemålet skulle avsluttes. Ifølge en rekke amerikanske medier, deriblant TMZ - som har fått tilgang til rettsdokumenter - ønsker nærmest alle parter å avslutte vergemålet.

De presenterte på forhånd to ulike scenarioer for høringen: at dommeren bestiller en mental evaluering av Britney, eller at alle parter kommer til enighet om en måte å avslutte vergemålet på.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Det store spørsmålet har også lenge vært hvorvidt Jamie Spears vil fortsette som verge. Han har tidligere uttalt at han ønsker å forbli verge fram til en overgangsplan er klar. Britneys advokat, Mathew Rosengart, ønsker Jamie fjernet så fort som mulig.

Popstjernen selv var ikke til stede under høringen, men både mora, Lynne Spears, og faren var til stede over Zoom.

Høringen skulle opprinnelig finne sted i slutten av januar, men ble flyttet til denne uken.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Burde aldri godtatt det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer