Hilaree Nelson (49)

Verdenskjent klatrer funnet død

Den verdenskjente klatreren Hilaree Nelson (49) er funnet død etter at hun forsvant fra turfølget sitt på vei ned fra fjellet Manaslu i Nepal.

DØD: Hilaree Nelson ble onsdag funnet død på Manaslu i Nepal. Foto: NTB Scanpix
DØD: Hilaree Nelson ble onsdag funnet død på Manaslu i Nepal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hilaree Nelson er funnet død. Det melder flere medier, deriblant Everest Today. Også journalist i New York Times, Bhadra Sharma, bekrefter den tragiske nyheten.

Den verdenskjente fjellklatreren forsvant etter et angivelig fall ned i en bresprekk tirsdag, da hun skulle ta seg ned fra Manaslu i Nepal - verdens åttende høyeste fjell.

Flere medier, deriblant Climbing.com, skrev at 49-åringen skal ha sklidd få meter fra toppen og falt ned i en bresprekk i forsøket på å ta seg ned fra fjellet på ski.

Ifølge BBC skal den amerikanske fjellklatreren falt ned i sprekk på over 600 meter.

SJOKK: Da vi var på premieren til «71 grader nord kjendis», fikk vi vite at dronning Elizabeth var død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Mandag, dagen før Nelson forsvant, skal det ha gått flere store snøskred i umiddelbar nærhet av der ulykken skjedde. New York Times skriver at en person er bekreftet omkommet, mens 14 ble skadd som følge av snøskredet.

LES OGSÅ: Kalani (24) døde:- Hjerteskjærende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer