Verdens vakreste fjord

Ikke bare er Sognefjorden usedvanlig vakker. Den byr også på flotte opplevelser.

STORSLÅTT NATUR: Eli Strand i "God morgen, Norge!" på TV 2 er ekte sognejente og oppvokst i disse traktene. Foto: Morten Eik/Se og Hør
STORSLÅTT NATUR: Eli Strand i "God morgen, Norge!" på TV 2 er ekte sognejente og oppvokst i disse traktene. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du finner ikke vakrere sted enn Sogn på en flott vårdag eller en fin sommerdag, sier TV 2s blide værdame Eli Kari Gjengedal (34). Hun vokste opp blant 80 000 blomstrende frukttrær i Leikanger, og er spesielt glad i nettopp blomstringsmåneden mai.

- Jeg feirer 17. mai hjemme i Leikanger så ofte jeg kan, sier Eli Kari som for tiden har mammapermisjon.

Kollega Eli Strand (35) fra "God morgen, Norge!" er også sognejente: - Øyhopping i Ytre Sogn vil jeg virkelig anbefale. Hva er Hellas mot dette? Ta utgangspunkt i Sollund, sier Eli -som også har mammapermisjon.

TV 2-jentene anbefaler deg å legge ferien til Sogn når som helst, og mener at et cruise på fjorden er et "must".

– Naturen er mektig, med høye fjell, isbreer og dypt vann. Ikke rart National Geograpic Traveler har kåret de norske fjordene til verdens beste reisemål.

TV-vertinne Ragnhild Fjørtoft (58) i NRK er oppvokst i Lærdal. – Det er moro å se hvor entusiastiske turister fra fjerne himmelstrøk er over den mektige naturen. Jeg er stolt over å komme fra denne delen av landet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer