Verdens tre vakreste kvinner har én ting felles

Bladet People vakte oppsikt da de presenterte vinnerne av sin årlige kåring.

MODNE SKJØNNHETER: Denne uken annonserte People Magazine hvem som er verdens vakreste kvinner i magasinets øyne. De tre øverste plassene innehas av (f.v) Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Sofia Vergara - som alle har passert 40 år. Foto: NTB Scanpix
MODNE SKJØNNHETER: Denne uken annonserte People Magazine hvem som er verdens vakreste kvinner i magasinets øyne. De tre øverste plassene innehas av (f.v) Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Sofia Vergara - som alle har passert 40 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Siden Jennifer Aniston (47) begynte å spille i TV-serien «Friends» i 1994, har skuespilleren sikret seg en solid fanbase verden over.

Over et tiår etter at den siste «Friends»-episoden ble spilt inn, er stjernen fortsatt et av Hollywoods heteste navn. Og onsdag denne uken ble Aniston kåret til verdens vakreste kvinne av magasinet People.

- Jeg ble veldig, veldig smigret. Jeg tenkte «åh, herregud». Det var et slags begeistret, tenåringsaktig øyeblikk, sier Aniston om utmerkelsen til People.

«Cake»-skuespillerens førsteplass er imidlertid ikke hennes debut øverst på Peoples «verdens vakreste kvinne»-liste. Også i 2004, det året suksesserien «Friends» ble avsluttet, fikk Aniston tittelen.

Milkshake og pommes frites-diett

At den flotte 47-åringen gjør «comeback» på Peoples førsteplass etter 13 år, er kanskje ikke så rart.

Aniston, som giftet seg med «The Leftovers»-stjernen Justin Theroux (44) i fjor, sier at hun tar mye bedre vare på helsen sin i dag enn tidligere.

- Det er morsomt, det er en veldig rask overgang fra at man ikke bryr seg til at man plutselig må bli veldig bevisst på hva man putter i seg. Og hvordan man sover og tar vare på seg selv. Man kommer unna med mye mer i 20-årene, sier Aniston til People om det å bli eldre.

Saken fortsetter under bildene.

SOM FIN VIN: I 1994 ble Jennifer Aniston stjerne i TV-serien «Friends» sammen med blant andre Courteney Cox og Lisa Kudrow (midten). Til venstre er hun avbildet i 2004, da hun vant Peoples kåring første gang, mens hun til høyre er avbildet den 13. april 2016.  Foto: NTB Scanpix
SOM FIN VIN: I 1994 ble Jennifer Aniston stjerne i TV-serien «Friends» sammen med blant andre Courteney Cox og Lisa Kudrow (midten). Til venstre er hun avbildet i 2004, da hun vant Peoples kåring første gang, mens hun til høyre er avbildet den 13. april 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jennifer legger til at hun først ble motivert til å bli mer bevisst på helsen sin etter at en agent sa at hun var «for lubben» for en rolle:

- Reaksjonen min var sånn «hva?!». Men kostholdet mitt var helt elendig: Milkshake og pommes frites med saus. Det var en bra ting at jeg begynte å bry meg, sier hun lattermildt til People.

I dag tar veltrente Aniston derimot seks-syv treningsøkter på rundt én time hver i uken, ifølge People. I tillegg passer hun på hva hun spiser.

Kjærlighet og carbonara

Likevel understreker Hollywood-skjønnheten at hun ikke er like fanatisk som før. Hun koser seg med potetgull og guacamole og ektemannens hjemmelagde pasta carbonara. Det er imidlertid ikke bare kokekunstene til Theroux som får henne til å stråle:

- Han får meg til å le. Han er så interessant, og så interessert. Han er utrolig begavet på flere områder enn ett og han er bare en bra mann, sier Aniston rosende om ektemannen.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLER AV LYKKE: I 2015 giftet Jennifer Aniston seg med skuespiller Justin Theroux. Her poserer de tett omslynget på Critics´Choice Awards-løperen i januar 2016. Foto: Splash News
STRÅLER AV LYKKE: I 2015 giftet Jennifer Aniston seg med skuespiller Justin Theroux. Her poserer de tett omslynget på Critics´Choice Awards-løperen i januar 2016. Foto: Splash News Vis mer

Når 47-åringen - som bare skal ha prøvd botox én gang - skal beskrive hva som er skjønnhet i hennes øyne, går ikke tankene til hvite tenner, slanke midjer eller muskuløse lemmer:

- Indre selvtillit. Fred. Godhet. Ærlighet. Et godt levd liv. Å ta utfordringer og ikke føle skam over ting som ikke går slik du føler de burde. Å ikke føle seg mislykket eller la folk kritisere livet ditt og få deg til å føle at du har sviktet i noe. Det er bare giftig støy, understreker Jennifer Aniston i intervjuet med People.

Flotte over 40

Flere andre vakre Hollywood-stjerner figurerer selvsagt også på Peoples liste. Og de tre øverste plasseringene kan kanskje tolkes som et tegn på at filmbransjens jag etter ungdommelig skjønnhet ikke biter like lett på kjendispressen lenger:

Verdens tre aller vakreste kvinner, ifølge People Magazine, er nemlig over 40 år gamle.

Andreplassen innehas av den Oscar-vinnende skuespilleren Reese Witherspoon, som fylte 40 år tidligere i år. Det runde året ble markert med en stjernespekket fest i slutten av mars, der nettopp Jennifer Aniston og Justin Theroux var blant gjestene.

Saken fortsetter under bildet.

ELSKER Å BLI ELDRE: Reese Witherspoon har fortalt at hun nyter selvsikkerheten som hun opplever følger med alderen. Her stråler hun på en Tiffany & Co-fest i New York den 15. april. Foto: DPA
ELSKER Å BLI ELDRE: Reese Witherspoon har fortalt at hun nyter selvsikkerheten som hun opplever følger med alderen. Her stråler hun på en Tiffany & Co-fest i New York den 15. april. Foto: DPA Vis mer

I et intervju med Harper's Bazaar i januar, understreket Witherspoon at hun syntes det var fantastisk å fylle 40:

- Jeg er mye åpnere nå. I 20-årene var jeg redd for alt. Jeg visste ikke hva karrieren min var. Jeg visste ikke hvorfor folk likte filmene mine. Jeg var skeptisk til å snakke med folk (...) I dag føler jeg meg som en annen person. Det er en fantastisk ting å bli eldre, sa den berømte trebarnsmoren den gang.

Saken fortsetter under bildet.

SELVSIKKER: Sofia Vergara har flere ganger uttalt at hun er svært sikker på sitt eget utseende, og at hun ikke frykter å bli eldre fordi hun har mer å by på enn utseendet. Her er hun på Vanity Fairs Oscar-etterfest i februar 2016. Foto: SipaUSA
SELVSIKKER: Sofia Vergara har flere ganger uttalt at hun er svært sikker på sitt eget utseende, og at hun ikke frykter å bli eldre fordi hun har mer å by på enn utseendet. Her er hun på Vanity Fairs Oscar-etterfest i februar 2016. Foto: SipaUSA Vis mer

Tredjeplassen på Peoples «verdens vakreste»-liste er det Sofia Vergara (43) som har kapret. Den yppige «Modern Family»-stjernen, som i fjor giftet seg med Joe Manganiello (39), har tidligere uttalt at hun ikke vil la seg operere for å oppnå et yngre utseende.

- Jeg tror at hvis en kvinne holder seg i form og har en sunn livsstil, så kan hun beholde skjønnheten sin uansett alder. Jeg bekymrer meg ikke for rynker eller slike ting, sa Vergara til OK! Magazine i 2015.

Se flere av navnene på Peoples «verdens vakreste»-liste for 2016 her!

I fjor var det den Oscar-vinnende skuespilleren Sandra Bullock (51) som toppet Peoples liste.

De siste årene har de eldre filmstjernene også kapret lukrative modelljobber i skjønnhetsbransjen.

PÅ TOPP I 2015: I fjor var det Sandra Bullock, som i dag er 51 år gammel, som ble kåret til verdens vakreste kvinne av People. Her er hun avbildte på «Our Brand Is Crisis»-premieren i Hollywood i oktober 2015. Foto: wenn.com
PÅ TOPP I 2015: I fjor var det Sandra Bullock, som i dag er 51 år gammel, som ble kåret til verdens vakreste kvinne av People. Her er hun avbildte på «Our Brand Is Crisis»-premieren i Hollywood i oktober 2015. Foto: wenn.com Vis mer

LES OGSÅ: - Dette er skamløst av David og Victoria

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer