Verdens ti merkeligste restauranter

Drar du hit får du garantert en uforglemmelig opplevelse.

THE ROCK: Restauranten kan nås til fots ved lavvann eller med båt ved høyvann. Foto: All Over Press
THE ROCK: Restauranten kan nås til fots ved lavvann eller med båt ved høyvann. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Er du glad i naturskjønne eller spesielle omgivelser sammen med spennende kulinariske smaker, så er kanskje en en eller flere av disse restaurantene noe for deg. Tripadvisor har kåret de ti merkeligste restaurantene i verden.

The Rock Restaurant - Tanzania

Den sjarmerende sjømat-restauranten ligger i en unik posisjon på toppen av en diger stein midt i det indiske hav og rett utenfor kysten av den vakre Michanwi Pingwe stranden. Den er enkelt innredet i en stil inspirert av lokalbefolkningen og serverer opptil 12 bord som er alle er vendt mot en uforglemmelig utsikt over havet og kysten. Det tilhører også en panorama-terrasse hvor man kan nyte en romantisk kveld under den afrikanske himmelen.

Les mer på hjemmesiden her.

Ithaa Undersea Restaurant - Maldivene

Fem meter under havoverflaten tilbys det 180-graders panoramautsikt over fargerike fisk og levende korall. Den undersjøiske restauranten ble i fjor kåret til «Verdens vakreste» av New York Daily News. Her serveres det moderne europeisk mat i en seks-retters fastsatt middagsmeny, og du kan forvente deg å bli skjemt bort med eksklusiv kaviarer. Verdt å få med seg hvis du ønsker en unik og uforglemmelig opplevelse.

Les mer på hjemmesiden her.

ITHAA UNDERSEA RESTAURANT:  Er også åpen for formiddagsdrinker og kan reserveres for privat for frokost, bryllup eller andre spesielle anledninger.
ITHAA UNDERSEA RESTAURANT: Er også åpen for formiddagsdrinker og kan reserveres for privat for frokost, bryllup eller andre spesielle anledninger. Vis mer


The Treehouse Restaurant - England

Via vaklende taubroer og smale trestier når du den magiske restauranten høyt oppe i tretoppene. Midt i rommet står en sprakende peis side om side med trær som vokser gjennom gulvet. På menyen står lokalinspirert kjøtt- og sjømat som de forandrer på i løpet av de ulike årstidene. Levende musikk sørger for den perfekte stemningen.

Les mer på hjemmesiden her.

THE TREEHOUSE RESTAURANT: Det er ikke hver dag man får spise middag i toppen av et tre.
THE TREEHOUSE RESTAURANT: Det er ikke hver dag man får spise middag i toppen av et tre. Vis mer

Ninja Restaurant - New York

Så fort du setter foten din inn i restauranten blir du tatt med inn i en verden utenfor fatteevne. Interiøret er designet for å skildre en ninja-landsby av de føydale dager med individuelle rom som ligger i en labyrint og har smarte innretninger som lurer øyet i tilfelle det skulle dukke opp en inntrenger. Det ordinære og ekstraordinære blandes sammen til den mystiske verdenen hvor ninjaer levde. Noe for de som har lyst til å oppleve mer enn bare nydelig asiatisk mat.

Les mer på hjemmesiden her.

NINJA RESTAURANT: Passer perfekt for barn og unge også.
NINJA RESTAURANT: Passer perfekt for barn og unge også. Vis mer

Dans le Noir Restaurant - Paris

Her er det sansene som står i sentrum. Gjestene blir guidet og servert i stummende mørke av synshemmede ansatte, og tilbys en ekstraordinær sensorisk, sosial og menneskelig opplevelse. Den spennende reisen hjelper å revurdere vår oppfatning av smak i en fordomsfri atmosfære. Dette er mer enn en restaurant, og en spennende ny måte å oppleve omgivelsene på.

Les mer på hjemmesiden her.

DANS LE NOIR: I denne restauranten foregår alt i mørke.  Foto: Jack Carey / Alamy/All Over Press
DANS LE NOIR: I denne restauranten foregår alt i mørke. Foto: Jack Carey / Alamy/All Over Press Vis mer

Heart Attack Grill Restaurant - Las Vegas

Dette er en restaurant som gjør narr av alle helsetrendene og tilbyr fet, usunn mat - servert med en god dose humor. Ettersom leger er enige om at jo-jo slanking ikke er bra for kroppen, så tilbyr resturanten en diett som forkuserer på å få vekten din sakte, men sikkert høyere og høyere. De reklamerer blant annet med at de som veier over 160 kilo får spise gratis.

Les mer på hjemmesiden her.

HEART ATTACK GRILL: Lover høyt kalori-innhold i alle måltid. Foto: All Over Press
HEART ATTACK GRILL: Lover høyt kalori-innhold i alle måltid. Foto: All Over Press Vis mer

Foreign Cinema Restaurant - San Francisco

Nyt deres middelhavsinspirerte meny i en unik atmosfære utendørs med filmvisning på storskjerm. Det er også sitteplasser innendørs ved en koselig peis eller i andre etasje i en privat mesanin med utsikt over spisestuen nede. Det finnes også et kunstgalleri som har åpent de fleste kvelder, og i restaurantens bar Laszlo spinner en DJ plater.

Les mer på hjemmesiden her.

FOREIGN CINEMA: På denne restauranten kan du nyte et bedre måltid samtidig som du ser film. Foto: Hans Kwiotek/REX/All Over Press
FOREIGN CINEMA: På denne restauranten kan du nyte et bedre måltid samtidig som du ser film. Foto: Hans Kwiotek/REX/All Over Press Vis mer

Le Refuge des Fondues Restaurant - Paris

Er et bittelite "hull i veggen" som alltid er stappfullt og man må klarte over andre gjester for å få plass ved sitt eget bord. Dropp korte skjørt. Mens maten får gode anbefalinger og er blant annet kjent for sin ostefondue, drar mange her bare for selve opplevelsen; Vinen blir nemlig servert i tåteflasker og det finnes en unik kunstsamlingen på veggene.

Restauranten har ikke en egen hjemmeside.

LE REFUGE DES FONDUES: Sitt tett i tett med de andre gjestene og skål med hverandre i tåteflasker.
LE REFUGE DES FONDUES: Sitt tett i tett med de andre gjestene og skål med hverandre i tåteflasker. Vis mer

Ristorante Grotta Palazzese - Italia

Dette er virkelig et magisk sted hvor restauranten er skåret inn i fjellet i en stor hule, og det er en fantastisk utsikt over Adriaterhavet hvor du hører lyden av bølger som slår mot steinene mens du spiser.

Les mer på hjemmesiden her.

RISTORANTE GROTTA PALAZZESE: Det hadde kanskje ikke vært dumt å tilbringe en aften med sin kjære i disse romantiske omgivelsene.
RISTORANTE GROTTA PALAZZESE: Det hadde kanskje ikke vært dumt å tilbringe en aften med sin kjære i disse romantiske omgivelsene. Vis mer

's Baggers - Tyskland

Alle gode ting kommer ovenfra, og på denne restauranten får du maten servert via en berg-og-dalbane. Det er et morsomt system for både store og små, og det er foreløpig den eneste restauranten i verden som har en slik variant å tilby. Passer bra for barnselskaper eller for turister som vil ha en annen opplevelse.

Les mer på hjemmesiden her.

'S BAGGERS: Her kommer maten susende ned i en berg-og-dalbane enten du sitter inne eller ute.
'S BAGGERS: Her kommer maten susende ned i en berg-og-dalbane enten du sitter inne eller ute. Vis mer

LES OGSÅ: Finn den perfekte Thailand-stranda for deg