DEN BRASILIANSKE SKJØNNHETEN: viser her sommerens briller for Vogue. Foto: All Over Press
DEN BRASILIANSKE SKJØNNHETEN: viser her sommerens briller for Vogue. Foto: All Over PressVis mer

Verdens rikeste modell!

Gisele leder kappløpet mot pengebingen.

Gull i munn!

SEHER.NO: Supermodellen Gisele Bündchen (26) topper nemlig lønningslisten og overgår selv Kate Moss' (33) årlige fortjeneste!

Den  ettertraktede skjønnheten har nådd førsteplassen på Forbes.com liste over verdens best betalte modeller, med en årlig inntekt på nesten 190 millioner kroner det siste året!

Kate Moss' på andre plass rager bare halvparten så høyt, selv med 51 millioner opptjente kroner, opplyser People.com.

Tredjeplassen går til Heidi Klum (34) med "bare" omtrent 45 millioner, mens fjerde og femte plassen har blitt kapret av to andre Victoria's Secret modeller, Adriana Lima (26) og Alessandra Ambrioso.

Gisele, som er en arbeidshest av dimensjoner, kan legge til så mye som 20 ulike kampanjer årlig på cv'en sin, mens det "vanlige" for de smellvakre jentene bare er 4-5 kampanjer i året.

Til tross for den ypperste elitens millionkontrakter er imidlertid ikke modellbransjen like gullkantet som før.

Gode, gamle dager
Tiden er over  da modeller som Claudia Schiffer (36), Linda Evangelista (42), Christy Turlington (38) og Cindy Crawford (41) ikke bare toppet modell-listene, men også hadde sine egne talk-shows, restauranter, filmroller og kapret de mest ettertraktede ektemenn fra Hollywood.

Linda Evangelista fikk sin Kyle MacLachlan (47), Christy Turlington var sammen med Ed Burns (39), Cindy Crawford falt for Richard Gere (57).

Claudia Schiffer skapte furore da hun startet opp "Fashion Cafe" med sine kollegaer Naomi Campbell (37) og Elle MacPherson (44). Men selv om hverken ekteskapene eller kafeene overlevde, hadde de alle en ting felles: de tjente alle millioner!


- Vi står ikke opp for mindre enn 60.000 kroner per dag, skal Evangelista tidligere ha uttalt til People.

I dag må catwalk-modellene nøye seg med en timelønn på omtrent 1400 kr. Årsaken? Jenter helt ned i 15- 16 års alderen med sytti moteshow på seks uker vakler i vei for motegigantene.

Men det er nok tvilsomt om Gisele - som har blitt en fotografyndling både på og av catwalken- bekymrer seg for størrelsen på bankkontoen med det første...

LES OGSÅ: Samba-duell på catwalken!