Jeff Bezos:

Verdens rikeste mann skilles

Delte nyheten på Twitter.

SKILLES: Etter 25 år som mann og kone går Jeff og Mackenzie Bezos hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Etter 25 år som mann og kone går Jeff og Mackenzie Bezos hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazon-sjefen Jeff Bezos (54) og Mackenzie Bezos (48) går hver til sitt etter 25 år som mann og kone. Det skriver førstnevnte på Twitter.

- Vi ønsker å gjøre en utvikling i våre liv kjent. Som vår familie og våre nære venner vet, har vi, etter en lang periode med prøveseparasjon, bestemt oss for å skilles og fortsette våre delte liv som venner, skriver han.

Videre står det i uttalelsen at de føler seg heldige som har funnet hverandre, og at de føler seg heldige for hvert år de har vært gift med hverandre.

- Hvis vi hadde visst at vi ville skilles etter 25 år, ville vi gjort det igjen.

Giftet seg etter seks måneder

Mackenzie Bezos jobber som forfatter, og har stått ved ektemannens side helt siden han begynte å legge byggeklossene for sitt milliardimperium.

Duoen ble først introdusert for hverandre da de begge jobbet ved investeringsselskapet D.E. Shaw i New York på begynnelsen av 90-tallet. Overfor Vogue fortalte MacKenzie at det hun falt for ved ektemannen, var latteren hans.

Hun tok dermed det første steget, og ba ham ut på lunsj. Derfra gikk ting raskt. Etter tre måneder var de kjærester, og etter seks måneder hadde de giftet seg. Ifølge Time leverte begge inn sine oppsigelser ved ovennevnte firma i 1994, og flyttet til Seattle for å grunnlegge Amazon.

Det tidligere ekteparet har fire barn sammen, og eier fem forskjellige luksusboliger spredd over hele USA, blant annet i Beverly Hills, Washington og Manhattan, ifølge Business Insider.

Ifølge CNBC ligger boligen i Washington i et særdeles eksklusivt område, hvor blant andre Michelle og Barack Obama, samt Ivanka Trump er deres naboer.

VERDENS RIKESTE: Jeff Bezos ble i mars i fjor offisielt verdens rikeste mann. Foto: NTB Scanpix
VERDENS RIKESTE: Jeff Bezos ble i mars i fjor offisielt verdens rikeste mann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Huset deres, som tidligere var et museum, er imidlertid det dyreste i nabolaget. Ifølge nettsida eier Jeff og MacKenzie, kanskje ikke overraskende, også et toppmoderne privatfly. Dette skal de angivelig ha gitt 84 millioner dollar for i 2015.

Jeff Bezos har tidligere ikke lagt skjul på at han liker å skjemme bort kona, noe han har erkjent overfor Vogue. Han har med glede kjøpt svindyre designervesker og luksusantrekk til henne.

- Jeg er oppmerksom på hva hun liker å kle seg i. Du ville blitt overrasket over hvor ofte jeg treffer. Noen ganger ringer jeg henne og spør: «Hva slags størrelse bruker du i den eller det?», hvorpå hun svarer: «Hvorfor lurer du?», og så sier jeg: «Det trenger du ikke bry deg med». Hun blir glad. Jeg vil tipse andre menn om det samme, har han uttalt.

GODE VENNER: I ekteparets uttalelse påpeker de at de skilles som venner. Her sammen i januar i fjor. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: I ekteparets uttalelse påpeker de at de skilles som venner. Her sammen i januar i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verdens rikeste

I mars ble Jeff Bezos offisielt verdens rikeste mann - i alle fall hvis man regner i kroner og øre. Ifølge Forbes er Amazon-sjefens formue på kolossale 112 milliarder dollar, noe som tilsvarer cirka 865 milliarder norske kroner.

Dermed troner han alene i verdenstoppen over personer som er god for mer enn hundre milliarder dollar. Til sammenlikning har nummer to på lista, forretningsmagnat og Microsoft-gründer Bill Gates (62), en formue på 90 milliarder dollar.

LES OGSÅ: - Kanskje de venter tvillinger?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer