REKORD-DAME: Ekaterina Lisina er Russlands høyeste dame. Hun har vunnet OL-bronse i basket, men nå satser hun fult på en karriere som modell. Video: Barcroft Images Vis mer

OL-stjernen på 206 cm går for rekord:

Verdens høyeste modell

En olympisk idrettskarriere er ikke nok for den langbeinte kvinnen.

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør): Ekaterina Lisina (29) er Russlands høyeste kvinne, men nå går den 206 centimeter høye skjønnheten for verdensrekord.

Hun satser på tittelen som verdens høyeste kvinnelige fotomodell – og innehaver av verdens lengste damebein.

- Jeg drømmer om å komme i Guinness rekordbok. Modellen som har rekorden i dag, er tre centimeter lavere enn meg, forteller 29-åringen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>INGENTING PASSER:</strong> Hele livet har det vært en utfordring for Ekaterina å finne bukser som er lange nok. Ikke så rart når bare beina er 132 centimeter lange!
INGENTING PASSER: Hele livet har det vært en utfordring for Ekaterina å finne bukser som er lange nok. Ikke så rart når bare beina er 132 centimeter lange! Vis mer

Spilte basket

Beina hennes måler utrolige 132 cm, og har gitt Ekaterina en stor fordel som profesjonell basketball-stjerne.

Hun har fans over hele verden, ikke bare på grunn av idrettsprestasjonene. Hun tilbes nemlig av menn med forkjærlighet for ekstremt høye kvinner – med ekstremt store føtter. Det er nemlig slik at de lange beina og resten av krop-pen bæres av føtter i størrelse 47!

<strong>STOLT:</strong> Ekaterina tok bronse-medalje i OL i Beijing i 2008 sammen med det russiske landslaget i basketball.
STOLT: Ekaterina tok bronse-medalje i OL i Beijing i 2008 sammen med det russiske landslaget i basketball. Vis mer

- Jeg elsker all oppmerksomheten jeg får, sier hun.

Høy familie

Selv om hun stortrives med høyden nå, var ikke barndommen fri for utfordringer. Det har alltid vært vanskelig å finne klær og sko som passer, og hun ble mobbet på skolen fordi hun var mye høyerene enn alle andre.

- Allerede da Ekaterina ble født, la vi merke til de lange beina. Kroppen hennes var nesten bare bein, forteller pappa Viktor.

Men det er ikke bare hun som er høy. Pappa Viktor er 198 cm, moren 188 cm og storebroren Sergej rager 201 cm over bakken. Han er likevel lavere enn lillesøsteren...

Måtte velge

Det tok ikke lang tid før Ekaterina skjønte at de lange beina ga henne en fordel i idretten. Da hun var 16 år gammel, begynte hun å drømme om å bli fotomodell. Samtidig fikk hun sin første proffkontrakt som basketballspiller, og måtte ta et valg. Tenåringen satset på basket – og tok OL-bronse med landslaget i Beijing i 2008.

- Det var først da jeg var 24 år gammel at jeg innså at jeg var en attraktiv kvinne, forteller hun.

Da hadde hun nettopp fått et barn, som hun i dag er alenemor til, og graviditeten ga henne mer kvinnelige former.

- Fram til da hadde jeg en hengslete tenåringskropp. Nå er jeg mer feminin og selvsikker, sier superkvinnen Ekaterina.

<strong>BEIN I LANGE BANER:</strong> Russiske Ekaterina Lisina drømmer om å få tre oppføringer i Guinness rekordbok.
BEIN I LANGE BANER: Russiske Ekaterina Lisina drømmer om å få tre oppføringer i Guinness rekordbok. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har valgt å ikke kle av meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer