TERRASSE MED UTSIKT: Andronis Luxury Suites på Santorini har kanskje den greske øyas mest spektakulære hotellterrasse. Foto: Andronis Luxury Suites
TERRASSE MED UTSIKT: Andronis Luxury Suites på Santorini har kanskje den greske øyas mest spektakulære hotellterrasse. Foto: Andronis Luxury SuitesVis mer

Verdens flotteste hotellterrasser

Etter en dag full av opplevelser er det alltid deilig å nyte utsikten fra en flott terrasse. Her er noen virkelig spektakulære.

SEOGHØR.NO: Forestill deg at du har vært en hel dag på stranden. Selv om det neppe har vært direkte slitsomt har du hoppet rundt i vannet, spilt volleyball eller badminton og vært aktiv på andre måter. Da er det deilig med en stille stund på hotellets terrasse der du kan slappe av med en drink og bare nyte utsikten og godt selskap.

Eller om du har vært hele dagen på shopping i en eller annen storby, om du har tilbragt 12 timer på safari i en skramlete jeep på hullete veier, eller om du har syklet, klatret, dykket, løpt eller hva som helst annet vi liker å bruke feriene våre på. Da er den utsikten og roen gull verdt!

Hotellsøkemoteren Trivago har plukket ut åtte spektakulære hotellterrasser som vi presenterer her. Det er bare å drømme seg bort.

Maia Luxury Resort & Spa (Mahé, Seychellene)

Verdens flotteste hotellterrasser

Seychellene er blant de vakreste stedene på jord, og Maia Luxury Resort & Spa byr, i likhet med alle andre hoteller på hovedøya Mahé og de andre øyene som utgjør Seychellene, på nydelig utsikt til Det indiske hav, stranden nedenfor hotellet og de grønnkledde klippene som er av vulkansk og dermed svært frodig opprinnelse.

The Surrey (New York City, USA)

Verdens flotteste hotellterrasser

Dette lekre boutiquehotellet på Manhattan har også en "grei" terrasse. Det skal nevnes at The Surrey på ingen måte er det eneste hotellet i New York med takterrasse, men skal man først velge ett hotell er vel ikke dette luksuriøse alternativet så dumt. Blant de mange berømte gjestene som har bodd her nevner vi John F. Kennedy og Bette Davis.

Le Moulin du Roc (Champagnac-de-Belair, Frankrike)

Verdens flotteste hotellterrasser

Også Frankrike har noen hotellterrasser som skiller seg ut, men i stedet for å besøke rivieraen, skal vi nå til innlandet og kommunen Dordogne, der et gammelt møllerhus fra 1700-tallet er gjort om til luksushotell. Det er mildt sagt frodige omgivelser, og etter et glass søt vin på terrassen kan dere trekke inn i hotellets restaurant som har en stjerne i Michelin-guiden.

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa (Dubai, De forente arabiske emirater)

Verdens flotteste hotellterrasser

Det kan se goldt og øde ut i en ørken, men her og der ligger deilige oaser, og den luksuriøse Al Maha-resorten har plassert seg i en av dem. Etter en dag med kamelridning, full fart med jeep i sanddynene og andre aktiviteter, ligger forholdene til rette for en fin opplevelse når du sitter på hotellterrassen med en drink og ser solen forsvinne ned i vest.

Parkroyal on Pickering (Singapore)

Verdens flotteste hotellterrasser

Singapore er ifølge Lonely Planet det hotteste reisemålet i 2015, så det kommer godt med at øystaten i Sørøst-Asia har noen spektakulære hoteller. Parkroyal on Pickering er blant dem, og selv om du befinner deg midt i byen har det økovennlige hotellet sørget for beplantning som nærmest hensetter deg til en jungel, samtidig som du har utsikt til storbyen.

The Oberoi Udaivilas (Udaipur, India)

Sunrise over the deluxe rooms with semi private pool at the ultra luxurious Udaivil‚s Oberoi Hotel. Udaipur. This hotel has been voted the 3rd best hotel in the world by Travel and Leisure Magazine. India.
Sunrise over the deluxe rooms with semi private pool at the ultra luxurious Udaivil‚s Oberoi Hotel. Udaipur. This hotel has been voted the 3rd best hotel in the world by Travel and Leisure Magazine. India. Vis mer

Med sin fantastiske beliggenhet ved bredden av Lake Pichola, er dette virkelig et sted å drømme seg bort. Den kunstige innsjøen ble etablert i 1362, og hotellet er bygd som et gammelt palass, med vakre hager og en utsøkt vakker utsikt på alle kanter. Her tror vi virkelig det smaker litt ekstra godt med en gin tonic mens du nyter solnedgangen.

Andronis Luxury Suites (Santorini, Hellas)

Verdens flotteste hotellterrasser

Veldig mange vil være enige i at utsikten over kalderaen på Santorini er Hellas' vakreste. Andronis Luxury Suites har plassert seg svært strategisk i så måte, og det lekre hotellet har 22 nydelige suiter å by på. Her sitter du godt i høyden og nyter middagen på hotellets restaurant eller koser deg på bassengkanten mens du skuer utover krateret.

Lion Sands River Lodge (Krugerparken, Sør-Afrika)

Verdens flotteste hotellterrasser

Det er virkelig ikke mye her i verden som slår en dag i bushen hvor du (forhåpentligvis) er så heldig å se "the big five" (løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn) og andre flotte dyr i det fri. Når du da ved dagens slutt bearbeider inntrykkene med en drink mens du skuer utover elven som renner stille forbi, er lykken komplett. Bedre kan det nesten ikke gjøres.

LES OGSÅ: Ti romantiske hoteller