Verdens beste krimserie?

#201dThe Wire#201d er den mest realistiske krimdramaet som er laget. Her fremstilles både heltene og skurkene som vanlige mennesker.

HELTENE: Jimmy McNulty og Wendell Pierce er ikke som andre politimenn du har sett på TV.  Foto: Filmweb.no
HELTENE: Jimmy McNulty og Wendell Pierce er ikke som andre politimenn du har sett på TV. Foto: Filmweb.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tradisjonelle amerikanske krimserier fremstiller nesten utelukkende skurkene på en usympatisk måte. De er så og si alltid svarte eller brune, og blir jaktet på og fakket av skinnende politimenn uten feil eller mangler. Den svært kritikerroste TV-serien ”The Wire” viser et helt annet bilde. Her er skurkene mennesker av kjøtt og blod.

KINOKLAR? Se ukens beste kinofilmer her!

HJEMMEKINOKLAR?: Se ukens beste DVD-filmer her!

De fleste kommer fra så vanskelige kår at en kriminell løpebane viser seg å være eneste utvei. I denne serien har man ofte like stor sympati for de som befinner seg på feil side av loven, som for de som gjør sitt beste for å opprettholde lov og orden. For måten politiet i ”The Wire” blir fremstilt på har sjelden blitt vist på TV før. De drikker altfor mye, slåss i fylla, er utro og tidvis korrupte og gjør feil hele tiden. Men de gjør også mye godt. Dette gjør ”The Wire” til tidens beste krimdrama i manges øyne.

KORRUPSJON
I sesong en følger vi narkobaronen Barksdale og hans mange håndlangere i ghettoen i Baltimore, mens detektivene Jimmy McNulty og William ”Bunk” Moreland gjør sitt beste for å få has på han. Mye av det involverer overvåking og avlytting, følgelig heter serien ”The Wire”. I sesong to skiftes fokus over på korrupte hvite havnearbeidere som kommer fra en fattig arbeiderklassebakgrunn.

Serien er skapt av David Simon, som har vært lærer i Baltimore i sju år etter å ha tjenestgjort som detektiv i over tjue år. Med andre ord kan han sitt felt.
Filmmix mener ”The Wire” er noe av det beste du kan eie av TV-serier på DVD.

Sesong en og to er ute på DVD


Les mer om og se trailer av filmene på www.filmweb.no

 


I samarbeid med:
 Filmweb.no Mix Scene 1 Pioneer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer