GJØR SUKSESS: Norske Mats Zuccarello Aasen er Norges største hockeystjerne og en favoritt i norske medier. Foto: Bridget Samuels
GJØR SUKSESS: Norske Mats Zuccarello Aasen er Norges største hockeystjerne og en favoritt i norske medier. Foto: Bridget Samuels Vis mer

Verdens beste hyller norske Mats

- Jeg tapte jo hver eneste gang, avslører Peter Forsberg.

Publisert
Se videointervjuet med Peter Forsberg og Espen «Shampo» Knutsen nederst i saken!

ÅRE (SEHER.NO): Det stormer som aldri før rundt den norske hockeyspilleren Mats Zuccarello Aasen (23), som så langt har gjort sine saker meget godt i verdens beste hockeyliga, NHL- i sin nye klubb New York Rangers.

Etter å ha satt inn flere straffeslag den seneste tiden, har norske - og utenlandske - medier virkelig fått øynene opp for det norske stjerneskuddet. Nå kaster en av verdens beste hockeyspillere gjennom tidene, svenske Peter Forsberg (37), seg på hylekoret.

- Mats Zuccarello Aasen er veldig talentfull og har ekstremt bra ferdigheter. Han er teknisk veldig, veldig bra. Han har nok en stor framtid der borte, sier Forsberg, som i fjor spilte sammen med Aasen i den svenske eliteserieklubben Modo.

Seher.no møter vårt kjære nabolands kanskje største idrettstjerne gjennom alle tider i Åre, der Forsberg tidligere denne måneden deltok i innspillingen av TV3-programmet «Landskampen», som har premiere førstkommende torsdag.

37-åringen legger ikke skjul på at han mener at skrytet rettet mot Zuccarello Aasen den siste tiden er fullt fortjent. Og at svensken vet hva han snakker om, det er helt sikkert...

- Mats vil virkelig vinne hver hockeymatch og ser spillet på en bra måte. Det så jeg når jeg spilte sammen med ham. Han er jo litt liten, så vi får se om han kan kompensere det med raskheten etter hvert, sier han.

På spørsmål om nordmannen kan bli like god som ham selv da han var på sitt beste, blir derimot Forsberg noe usikker. Men spesielt én ting lar han seg imponere over - nemlig effektiviteten hans på nettopp straffeslag.

- Zuccarello er helt fantastisk når han kommer seg fri, der er han «outstanding». Jeg tapte jo hver eneste straffekonkurranse mot ham. Hvor bra han blir, det vet jeg ikke, men han kommer til å bli en veldig god hockeyspiller, mener Forsberg, som før sesongen opprinnelig måtte legge skøytene på hylla.

Nå ser det derimot ut til at han forsøker seg på et comeback. For øyeblikket trener han nemlig med NHL-klubben Colorado Avalanche.

- Det skal bli gøy å følge Mats. Nå har han jo fått spilt med New York Rangers i NHL og har fått gjort bra ifra seg. Han er en bra spiller, og en veldig artig fyr. Det var kult å spille med ham i fjor, det skjer liksom alltid noe rundt ham. Nei, det må jeg si - jeg håper han lykkes.

I «Landskampen» kjemper profilerte eks-utøvere fra både Norge og Sverige om hvilken av de to nasjonene som faktisk er den beste. I konkurransen møter Peter Forsberg blant annet norske Espen «Shampo» Knutsen til dyst - i blant annet langrennssporet.

- Hva synes du om «Shampo», Peter?

- Espen er en god og glad mann. Han trener jo Vålerenga, så jeg håper det går bra for dem nå som det nærmer seg sluttspill, smiler 37-åringen.

Espen «Shampo» Knutsen, som selv har spilt i NHL, er også blant dem som er imponert av Zuccarello Aasen. Men han tror ikke nordmannen har mulighet til å bli like god som Forsberg en gang var.

- Ikke noe vondt om Mats altså, men Peter er ekstrem og har en litt annen fysikk enn Mats. Jeg håper virkelig at han kunne blitt like god, og jeg tror han har en stor framtid. Men å dra ham helt opp til Peter Forsberg - det blir urettferdig overfor Mats, sier Knutsen til Seher.no.

- Hvor godt kjenner du Peter Forsberg?

- Vi har jo kjent hverandre i noen år, vi har spilt mot hverandre og møtt hverandre utenfor noen ganger også. Vi har et veldig godt forhold. Man har jo stor respekt for en så stor idrettsmann, det er alltid gøy å være rundt ham, sier Espen Knutsen, som er full av lovord om sin svenske «Landskampen»-konkurrent.

- Som spiller var han verdens beste over noen sesonger. Som person er han kanskje enda bedre - ydmyk, høflig og snill mot alle. Han er flink til å fremheve andre før seg selv, det står stor respekt av ham, mener Espen «Shampo» Knutsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Uttalelsene hans er ikke smarte 

Se videointervjuet med Peter Forsberg og Espen «Shampo» Knutsen her:[obj:media:9315]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer