Norway Cup:

- Verden er fattigere

Tidligere lagvenninner og gode venner av Vibeke Skofterud deler sine beste minner.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter/klipp: Henriette Eiletsen/Julie Solberg Vis mer
Publisert

I helga ble Norway Cup sparket i gang på Ekebergsletta i Oslo, og i dag var det duket for den årlige kjendiskampen, der kjente profiler samles på fotballbanen for å samle inn penger til veldedige formål.

I år representerer de to kjendislagene organisasjonene Plan og Mot.

Dagen var naturlig nok prega av nyheten om Vibeke Skofteruds nylige dødsfall, og i forkant av kampen ble den avdøde idrettsstjerna hyllet av alle de oppmøtte på Ekebergsletta, med ett minutts applaus.

- Vi har mistet en som betydde mye for mange, ble det sagt på høyttaleren, før hele Ekebergsletta klappet.

Saken fortsetter nedenfor.

HEDRET: Den avdøde langrennstjerna Vibeke Skofterud ble hedret på Norway Cup før den berømte kjendiskampen ble sparket i gang. Video: Henriette Eilertsen / Julie Solberg Vis mer

Vant sammen

Blant kjendisspillerne på sletta var flere av Skofteruds tidligere lagvenninner, og også flere som har hatt et spesielt forhold til den tidligere langrennsstjerna.

En av dem er Martine Ek Hagen (27), som i flere år jobbet tett med Skofterud. Overfor Dagbladet forteller Ek Hagen om sin avdøde venninne, som hun delte en helt spesiell opplevelse på ski med.

- For meg var hun selvfølgelig en helt spesiell person utenfor skisporet også, men jeg har mitt største og beste minne med henne i skisporet. Da vi var på stafettlaget i Gällivare for fem år siden tror jeg det var. Vibeke gikk første etappe, og det å ha delt min største opplevelse i sporet med henne, det setter jeg enorm pris på nå, forteller Ek Hagen åpent og legger til:

- Hun var den første til å skryte av andre.

VANT SAMMEN: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Martine Ek Hagen vant sammen i staffett i Gällivare i 2012. Foto: NTB Scanpix
VANT SAMMEN: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Martine Ek Hagen vant sammen i staffett i Gällivare i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fattigere uten Vibeke

Også langrennsløper Marthe Kristoffersen (28) hedret sin tidligere lagvenninne. Overfor Dagbladet kunne 28-åringen med tungt hjerte fortelle at Skofterud.

- Vi sto hverandre veldig nære etter å ha vært på lag sammen i mange år. Man blir en familie og det er ikke så ofte jeg har sett henne de siste åra, men man har hatt kontakt. Om man møttes så var alt det samme som før. Jeg kommer til å ta med alle minnene, for det er så mange fine minner jeg har av Vibeke, sier hun. og forteller at det er vanskelig å trekke fram ett spesielt minne.

- Det som var med Vibeke, var at hvis jeg satt og gråt på grunn av et skirenn eller motgang, så kunne hun fortelle en helt latterlig vits. Det er bare det at hun gjorde meg alltid så glad og gjorde at jeg følte at jeg var verdt så mye. Den tanken skal jeg ha med meg for alltid, fortsetter Kristoffersen.

Det var stappfullt ved banen, men ikke en lyd kunne høres utenom unison klapping for den avdøde idrettsprofilen før kampen. Kristoffersen forteller at klapping i stedet for stillhet var «akkurat det Vibeke ville ha gjort».

- Hun var full av energi uansett, og bare man møtte henne så ble man glad. Hun kommer til å bli savnet og verden er fattigere uten Vibeke.

Saken fortsetter under bildene.

MINNES VENNINNEN: Marthe Kristoffersen var en av dem som kjente Vibeke Skofterud godt. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
MINNES VENNINNEN: Marthe Kristoffersen var en av dem som kjente Vibeke Skofterud godt. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Gode venner

Også programleder Carsten Skjelbreid (46) har jobbet tett på Skofterud den siste tiden. Blant annet i forbindelse med OL i Pyeongchang, hvor den tidligere langrennsløperen var med som ekspertkommentator.

- Vibeke var en av våre hovedeksperter under langrenn og en ting er hva hun leverte på tv, hvor hun er en fantastisk formidler, men det andre er hvordan hun var som person, sier han og fortsetter:

- Jeg har vært heldig å få jobbet med henne på forskjellige produksjoner og jeg må jo si at Vibeke var verdens enkleste å bli oppriktig glad i. Det har vært noen tunge dager for oss som har jobbet med henne, forteller Skjelbreid.

Saken fortsetter nedenfor.

Når det gjelder enkelte minner med Skofterud, er programlederen glad han fikk tilbringe tid med Skofterud, også på andre arenaer.

- Jeg var så heldig å få være med Vibeke, Tom Stiansen og Silje Norendal på «Fire stjerners middag», og den uka er nok noe av det morsomste jeg har vært med på. Det er nok et veldig fint minne over Vibeke.

- Jeg synes det var fint å ha et minutts applaus for ei jente som var fryktelig livsglad.

GA ALT: Både tidligere fotballstjerne Erik Mykland og Carsten Skjelbreid imponerte stort på Ekebergsletta. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
GA ALT: Både tidligere fotballstjerne Erik Mykland og Carsten Skjelbreid imponerte stort på Ekebergsletta. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Altfor tidlig

Den tidligere volleyballspilleren Bjørn Maaseide (50) var også til stede på sletta, og mintes sin gode venninne.

50-åringen legger ikke skjul på om han i det hele tatt skulle stille opp på Ekebergsletta onsdag, men konkluderte med at Skofterud trolig vil at alt skal fortsette.

- En fantastisk jente som har gått bort så alt, altfor tidlig.

Maaseide og Skofterud konkurrerte mot hverandre i «Mesternes mester», et minne volleyballstjerna setter stor pris på.

Årets to kjendislag besto av en god blanding av alt fra skuespillere, tv-profilermusikere og idrettsutøvere.

LES OGSÅ: - Jeg vil ikke legge skjul på noe

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer