LEOS P3-ØYEBLIKK: Leo Ajkic er nå TV-stjerne i NRK. Han ankom P3-festen med Hedda Mjøen (t.v.), som var regissør på første sesong av "Typen til" og Lisa Stokke, som er prosjektleder for den andre sesongen av samme programserie.  Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør
LEOS P3-ØYEBLIKK: Leo Ajkic er nå TV-stjerne i NRK. Han ankom P3-festen med Hedda Mjøen (t.v.), som var regissør på første sesong av "Typen til" og Lisa Stokke, som er prosjektleder for den andre sesongen av samme programserie. Foto: Geir Egil Skog/Se og HørVis mer

Veps i bånd ga ham fast jobb

Leo Ajkic (29) har gjort lynkarriere på TV som reporter i "Trygdekontoret" og programleder i "Typen til..." Her kan du lese hvordan alt startet.

SEOGHØR.NO: - Jeg var fersk vikar i P3, og under vignetten «Leo tester Hove» skulle jeg utforske Hovefestivalen 2010 på nett-TV.

- Jeg skulle gå direkte, for var aller første gang, så jeg hadde gjort intervjuavtale med rapperen Tommy Tee. Men han kom ikke. Jeg skjønte at her måtte det hostes opp tre minutter med improvisasjon, sier Leo Ajkic til Seoghør.no.

- Så jeg satte i gang med en historie om at jeg hadde kjøpt softis, og at en veps hadde vist interesse for isen. Vepsen hadde stirret meg hardt inn i øynene, sa jeg, før den rygget bakover i lufta, truende som en okse mens den hentet fart - og så kom den i full fart med kurs for øyet mitt.

- Jeg rakk akkurat å slamre solbrillene ned fra panna, slik at vepsen gikk «plonk» rett i solbrilleglasset og falt til bakken. Jeg bandt en tynn tråd rundt vepsen mens den lå bevisstløs. Så derfor, sa jeg, går jeg akkurat nå rundt på Hove med en flyvende veps i bånd.

- Hvordan var responsen?

- For å si det sånn: Den monologen skaffet meg fast jobb i P3.

NRK P3 feirer i høst 20 årsjubileum. I denne serien deler tidligere og nåværende programledere sine sterkeste P3-minner med Seoghør.no.