Finn Christian «Finken» Jagge:

- Venter stort oppmøte

I dag, klokka 13.00, bisettes OL-helten i Nordstrand kirke i Oslo.

DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokka 13.00 vil OL-helten og idrettsstjerna Finn Christian «Finken» Jagge bisettes i Nordstrand kirke i Oslo. Bisettelsen vil bli forrettet av Kåre Skråmestø.

Det var onsdag 8. juli den tragiske nyheten om at han hadde gått bort, bare 54 år gammel, ble kjent. Den kjente alpinisten - som la skiene på hylla i 2000 - døde som følge av tarmslyng med komplikasjoner, ifølge moren Liv Jagge-Christiansen (77).

- Venter stort oppmøte

Dødsannonsen ble lagt ut på Jølstads minnesider onsdag i forrige uke:

Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste kjæreste og ektemann. Vår svigersønn, sønn og bror, Finn Christian Jagge født 4. juli 1966, døde i Trine-Lises armer den 8. juli 2020, heter det i dødsannonsen.

I programmet kommer det fram at artisten Trine Rein vil synge under bisettelsen. Minnetale vil bli holdt av Erik Røste fra skiforbundet. I tillegg vil konas datter, Otilie, holde en egen minnetale.

«Finken» har vært et kjent og kjært navn i alpinistmiljøet, og både det norske folk, kjendiser og Idretts-Norge mottok det tragiske dødsbudskapet med stor sorg.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund og talsperson for familien, forteller at det er ventet et stort oppmøte i bisettelsen. Han opplyser til Se og Hør at det i tillegg vil være mange kjente profiler til stede.

Av smittevernhensyn er det begrenset hvor mange som får delta i bisettelsen, og den vil derfor direktesendes på Finn Christians minneside, via begravelsesbyrået Jølstad.

Ifølge Jølstads nettsider er det tillatt med maks 150 mennesker i Nordstrand kirke. De er enn så lenge pålagt å føre navnelister over samtlige som deltar i en bisettelse, og i et minnesamvær. Graff forteller til Se og Hør at listen over personene som får plass i kirken, ikke vil bli offentliggjort.

Åpen om dødsårsaken

Finn Christian Jagge etterlater seg kona Trine-Lise (48) og barna Otilie (21) og Finkus (16). Det var Jagges kone som bekreftet ektemannens dødsfall på Facebook 8. juli.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste mesterhubby, døde i dag. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust», skrev hun i innlegget, som også besto av flere familiebilder.

Etter at Jagge ble akutt syk for noen uker siden, ble han innlagt på Ullevål sykehus. Der forverret tilstanden hans seg få dager før han gikk bort. Det opplyste familien til Se og Hør - kort tid etter dødsfallet.

Etter dødsfallet snakket «Finken»s mor, Liv Jagge-Christiansen åpenhjertig om sønnens brå død i et intervju med Se og Hør. I intervjuet fortalte 77-åringen at hun sitter igjen med en stor sorg.

- Vi trodde det gikk riktig vei. Han var hjemme i to dager etter at han ble akutt syk for ei måneds tid siden, sa hun til bladet.

Ifølge moren ble sønnen innlagt på sykehus med tarmslyng, og senere skal det ha oppstått komplikasjoner. I intervjuet sa Liv Jagge-Christiansen også at sønnen skal ha kjempet seg gjennom første del av sykdommen, men at han stadig ble verre.

LES OGSÅ: «Finken» (54) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer