Elisabeth Carew gravid igjen:

Venter sitt andre barn

- Buksa er blitt trangere den siste tiden og det er sånn det skal være.

BLIR TOBARNSMOR: Onsdag deler Elisabeth Carew at hun venter barn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLIR TOBARNSMOR: Onsdag deler Elisabeth Carew at hun venter barn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i 2019 kunne Elisabeth Carew (35) dele gladnyheten om at hun og kjæresten Svein-Olav Grevstad hadde blitt foreldre for første gang.

«Vår Milea kom til verden 10.08.2019. Vi bobler over av kjærlighet og er så takknemlige», skrev Carew på Instagram den gang.

Nå deler hun nok en gladnyhet på Instagram hvor det kommer frem at familien på tre skal utvides.

«Buksa er blitt trangere den siste tiden og det er sånn det skal være. Tenk at lille jenta vår blir storesøster til sommeren», er blant det Carew skriver til to bilder av den voksende magen.

Gleder seg stort

Overfor Se og Hør forteller Carew at de gleder seg stort og at de er ekstra spente på hvordan det blir med to barn under to år.

- Men dette blir uansett helt magisk og vi er så takknemlig. Og så er det ekstra hyggelig at det bare blir noen måneder mellom datteren til broren min og vår lille, fortsetter hun.

CAREW: Fotballstjerna venter barn sammen med kjæresten Pernille Juvodden. Vis mer

Carew refererer til at storebroren John Carew (41) venter barn med kjæresten Pernille Juvodden. Babynyheten delte Carew selv på Instagram i oktober i fjor til et bilde sammen med kjæresten, der de begge holdt et godt tak rundt sistnevntes gravidmage.

«Baby på vei», skrev den tidligere fotballspilleren den gang.

Elisabeth Carews gravidnyhet kommer bare kort tid etter at hun delte en YouTube-video hvor hun fortalte åpenhjertig at hun høsten 2017 ble hasteoperert for det som viste seg å være en graviditet utenfor livmoren.

- Det startet med at jeg ventet på at jeg skulle få mensen, sa 35-åringen innledningsvis i YouTube-videoen.

Måtte hasteopereres

Et par dager senere begynte hun å blø litt, og fikk typiske mensensmerter. Etter to graviditetstester - en positiv og en negativ - dro hun til legen for å få mer klarhet. På dette tidspunktet planla ikke Carew og kjæresten å få barn.

Da viste det seg at hun faktisk var gravid. Omtrent ti dager seinere fikk hun smerter på høyre side av magen.

- Ikke ekstremt, men verkende smerter, sa Carew i videoen.

Ved et svangerskap utenfor livmoren slår det befruktede egget seg ned utenfor livmorhulen - i de fleste tilfeller i egglederen, ifølge NHI. Symptomer er uteblitt menstruasjon, underlivssmerte og sparsom blødning fra skjeden.

En ordinær ultralydundersøkelse på A-hus viste at det ikke var noe i verken livmoren eller den venstre egglederen, men at det var en væskeansamling i den andre egglederen.

Da fikk Carew beskjed om at hun måtte opereres umiddelbart. Årsaken til det var at det kan oppstå livstruende indre blødninger dersom egglederen sprekker. Ifølge NHI kan smertene bli svært intense, og pasienten kan gå i sjokk dersom dette skjer.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Under operasjonen måtte hun fjerne den høyre egglederen, der det lå et embryo som ikke vokste. Det viste seg at Carew hadde en medfødt feil på egglederen. I dag har hun bare én eggleder, men det minsker ikke muligheten for å få barn i særlig grad.

Hvorfor forteller du dette nå?

- Jeg har nok sagt det litt i bisetninger her og der, så jeg har ikke holdt det hemmelig. De er nok bare det at jeg ikke har hatt tid. Det å samle tankene og all informasjon har vært viktig. Når jeg først skulle snakke om det, er det viktig for meg at det blir lagt fram på en riktig måte, sa hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Dette bildet setter fart på ryktemølla

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer