Keira Knightley er gravid igjen:

Venter sitt andre barn

Skuespilleren overrasket «alle» ved å vise frem babymagen i Paris.

BLIR FORELDRE IGJEN: Keira Knightley og ektemannen James Righton venter sitt andre barn sammen. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE IGJEN: Keira Knightley og ektemannen James Righton venter sitt andre barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 ble «Pirates of The Caribbean»-skuespilleren Keira Knightley (34) mor for første gang, da hun og ektemannen James Righton (35) kunne ønske datteren Edie (4) velkommen til verden.

Da paret torsdag deltok på en fest i regi av motehuset Chanel i den franske hovedstaden Paris, dukket Knightley opp med en voksende babymage, og bekreftet med det den gledelige nyheten at hun og Righton venter barn igjen.

34-åringen ble avbildet i en flott, kremhvit kjole, med en hånd godt plassert på magen.

GRAVID: Keira Knightley viste fram babymagen i Paris. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Keira Knightley viste fram babymagen i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke veldig behagelig

I et intervju med ELLE, gjengitt av Mirror, i 2015, snakket Knightley om morsrollen.

- Kjærligheten man føler ligger i instinktet ditt, det merker man virkelig. Jeg er helt overrasket over at jeg klarer å fungere med så lite søvn. Det er ikke veldig behagelig. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare det, men det går, sa hun.

Skuespilleren prydet forsiden av magasinet i forbindelse med at hun fylte 30 år. Selv hadde hun ikke lyst til å feire i det hele tatt, men at ektemannen overtalte henne.

- Jeg var høygravid og kunne ikke drikke. Hva er poenget med å feire 30 års dag hvis du ikke kan bli skikkelig full? Men mannen min tok kontrollen og arrangerte en hyggelig lunsj med omtrent tjue stykker, sa hun.

FAMILIE: Keira Knightley og ektemannen har datteren Edie fra før av. Her er mor, far og barn avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Keira Knightley og ektemannen har datteren Edie fra før av. Her er mor, far og barn avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ærlig om fødselen

I oktober 2018, tre år etter at hun ble mor for første gang, delte Knightley detaljer rundt fødselen i et åpent brev, titulert «Det svake kjønn», publisert i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies».

I innlegget tok 34-åringen et kraftig oppgjør med måten hertuginne Kate (37) framstiller det å nettopp ha født et barn, da hertuginnen tradisjonelt har stilt opp foran fotografene på sykehustrappen - bare timer etter fødselen.

For å understreke sitt poeng tegnet skuespilleren et brutalt bilde av da hun fødte dattera Edie i 2015:

«Vaginaen min revnet. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod, og vernix (talgliknende stoff, journ.anm.), hodet ditt er deformert av fødselskanalen. Pulserende, gispende, skrikende», het det i innlegget, ifølge Harpers Bazaar.

«Du klamret deg fast til brystet mitt umiddelbart, sulten, jeg minnes smerten. (...) Jeg husker avføringen, spyet, blodet, stingene. Jeg husker slagmarken min. Din slagmark og pulserende liv. Overlevelse. Og så er det jeg som er det svake kjønn?»

UTE ETTER 24 TIMER: Hertuginne Kate og prins William viste fram prins George, etter at han ble født 22. juli 2013. Foto: NTB Scanpix
UTE ETTER 24 TIMER: Hertuginne Kate og prins William viste fram prins George, etter at han ble født 22. juli 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Knightley mener at hennes egen opplevelse står i sterk kontrast til det Kate formidler til verdenspressen så kort tid etter fødsel. 34-åringen kritiserte videre at hertuginnens «polerte image» på sykehustrappa.

Vis mer

«Vi står og ser på tv. Hun var ute av sykehuset etter sju timer, nysminket og med høye hæler. Ansiktet verden vil se. Gjem deg. Gjem smerten, kroppene som revner, bryster som lekker, hormoner som løper løpsk. Se vakker ut, se stilfull ut, ikke vis slagmarken din, Kate. Sju timer etter din kamp mot liv og død, sju timer etter at kroppen din revner, og blodig, skrikende liv kommer ut, ikke vis det», skrev hun.

LES OGSÅ: Avslørte babynyhet på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer