Marit Bjørgen:

Venter sitt andre barn

Har termin i mars.

GLEDELIG NYHET: Marit Bjørgen forteller til KK at hun og samboeren venter barn igjen. Foto: NTB Scanpix
GLEDELIG NYHET: Marit Bjørgen forteller til KK at hun og samboeren venter barn igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gleder meg vanvittig til å bli mamma igjen, forteller skidronningen Marit Bjørgen (38) til KK.

Hun er nå 17 uker på vei, og venter sitt andre barn i mars.

GRAVID: Marit Bjørgen blir tobarnsmor i mars. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Marit Bjørgen blir tobarnsmor i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

38-åringen kan fortelle at hun og samboeren, Fred Børre Lundberg (48), gleder seg til familieforøkelsen.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sier hun.

38-åringen og samboeren har sønnen Marius (2) fra før, og Marit kan fortelle at Marius ser frem til å bli storebror.

- Marius gleder seg veldig til å bli storebror, selv om han ikke helt vet hva det vil si. Jeg sier til ham at jeg har baby i magen, og da sier han: «Men mamma, jeg har jo kommet ut?». Han forstår ikke at det er en annen baby enn ham.

Skidronningen, som i april la opp som toppidrettsutøver, ser frem til en noe roligere mammapermisjon nå som hun ikke lenger er aktiv. Det var hun nemlig da hun fikk sønnen Marius.

- Jeg gleder meg til å ha mye mer ro rundt å ha en liten en. Men samtidig har vi jo en til nå, så jeg vet ikke hvor rolig det blir. Å være småbarnsforeldre er en tøff periode, men jeg gleder meg vanvittig til å få et barn til, sier hun.

MAMMA: Marit Bjørgen og samboeren har sønnen Marius fra før av. Fred Børre har også en sønn på 17 år fra et tidligere forhold. Nå utvides familien. Foto: NTB Scanpix
MAMMA: Marit Bjørgen og samboeren har sønnen Marius fra før av. Fred Børre har også en sønn på 17 år fra et tidligere forhold. Nå utvides familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barn nummer to

Da Marit og Fred Børre ventet sønnen Marius i 2015, avslørte hun graviditeten under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal.

- Jeg har en liten bombe å slippe: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, sa hun den gang.

I desember samme år kunne de ønske sønnen velkommen til verden, og samtidig fortelle at alt gikk fint med både mor og barn.

- Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen.

Navnet inspirert av gave

På nyåret bestemte de nybakte foreldrene seg for hva sønnen skulle hete, på et noe uvanlig vis.

Det var nemlig gavene som strømmet inn som til slutt førte til at paret ble enige, ifølge Aftenposten.

- Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster, sa Fred Børre.

- Navnet måtte bli Marius. Det var pappa som foreslo det først, og Marit var enig. Barnet skal hete Marius Bjørgen Lundberg, fortsatte han.

STOLTE FORELDRE: Marit og Fred Børre venter sitt andre barn. Det gleder de seg stort til. Her med sønnen Marius. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Marit og Fred Børre venter sitt andre barn. Det gleder de seg stort til. Her med sønnen Marius. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ønsket seg barn

I tiden før hun ble gravid for første gang, snakket Marit Bjørgen åpent om ønsket om å få barn.

Våren 2015 gjestet hun «Skavlan», der hun kunne fortelle at hun ikke hadde bestemt seg for om eller når hun skulle legge skikarrieren på vent for å prioritere familieforøkelse:

- Jeg har nok gjort meg opp noen tanker, men nei, jeg har ikke bestemt meg for når jeg skal legge opp. Men det er jo andre ting i livet også. Jeg håper jo på å få barn jeg og, sa hun den gang.

Få måneder senere kom nyheten om at hun var gravid.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte at med denne diagnosen kunne jeg ikke bli mor