Lavrans Solli og Anja Johansen:

Venter sitt andre barn

- Jeg har alltid hatt et ønske om flere barn, men jeg har ventet på at Anja skulle bli «klar».

BLIR FORELDRE IGJEN: Blogger Anja Johansen og tidligere svømmer Lavrans Solli venter sitt andre barn. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BLIR FORELDRE IGJEN: Blogger Anja Johansen og tidligere svømmer Lavrans Solli venter sitt andre barn. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I 2014 kunne blogger Anja Johansen (30) og tidligere svømmer Lavrans Solli (26) ønske sitt første barn, datteren Frøya (4), velkommen til verden.

Nå kan paret bekrefte overfor Se og Hør at de venter nok et barn sammen.

- Det er veldig hyggelig. Jeg har alltid hatt et ønske om flere barn, men jeg har ventet på at Anja skulle bli «klar». Det kom nok litt fortere enn vi hadde forventet, men vi er kjempeglade begge to, sier Lavrans Solli til Se og Hør.

- Gleder seg

Anja Johansen har termin i desember, og kan fortelle at både venner og familie - inkludert datteren, som snart blir storesøster - gleder seg over det kommende barnet.

- Det er veldig stas for alle sammen. Frøya gleder seg til å bli storesøster, og spør gjerne om hun kan «få kjenne babyen sparke i magen min». Svangerskapet nå har ikke vært helt planlagt, men det er kjempehyggelig, og absolutt ønsket, sier den vordende moren.

Johansen har tidligere vært tydelig på at hun antakelig ikke ønsket seg flere barn etter første svangerskap. Paret har nemlig vært svært åpne om at tiden som nybakte foreldre var tøff, ettersom datteren ble født hele to måneder før termin.

«Dette er veldig tungt og skremmende å dele, men for meg hjelper det å dele. Når det kommer til valget om å bli mor (vi sier mor og far) så var det fryktelig lett. Selvfølgelig ville jeg bli mor! Drømmen om fire-fem barn. Gutter og jenter. En skikkelig familie-gjeng (...) Det er rart hvordan tiden forandrer meninger, følelser og drømmer. For drømmen, eller tanken min rundt det å bli mor igjen nå er så ekstremt langt borte. Den finnes ikke», skrev Johansen i et innlegg i januar 2016.

- Mange sykehusopphold

Overfor Se og Hør utdyper Anja Johansen sine tanker, og erkjenner at hun har slitt mye med bekymringene og usikkerheten fra sitt første svangerskap.

- Det ble mye følelser sist gang. Mange sykehusopphold. Jeg var mye redd, og slet meg ut psykisk. Både svangerskapet og perioden etter fødselen var tøff, sier hun åpenhjertig.

Saken fortsetter nedenfor.

Oss to 💗

Et innlegg delt av ANJA HERMANRUD JOHANSEN (@anjahjohansen)

30-åringen er imidlertid overbevist om at hun kan dra nytte av sine tidligere erfaringer, nå som hun er gravid igjen.

- Da jeg gikk gravid første gang, tok jeg alt innover meg. Jeg slukte alle slags rare tips og råd, og til slutt var det så mye informasjon at man ikke turte å gjøre noe. Nå har jeg bestemt meg for å ikke høre på hva alle andre sier.

- I tillegg kommer jeg til å få utrolig god oppfølging fra lege, eventuelt psykolog og sykehus. Vi har allerede snakket mye sammen, og det gir meg en veldig betryggende følelse. Nå gleder vi oss til familieforøkelsen, forteller Johansen.

- Bare positivt

Lavrans Solli og Anja Johansen fikk mye oppmerksomhet da forholdet deres ble kjent våren 2013.

Senere samme år ble det klart at paret ventet sitt første barn. Før fødselen sa Lavrans Solli at han gledet seg til å bli far i ung alder.

- Jeg ser bare på det som positivt. Da får jeg mange flere år med barnet mitt enn om jeg skulle fått barn om 20 år. Da hadde jeg mistet 20 år av livet mitt uten barn, sa han til Seoghør.no i februar 2014.

FOR FIRE ÅR SIDEN: Anja Johansen og Lavrans Solli på Se og Hør Kjendisgalla høsten 2014, da datteren Frøya var noen få måneder gammel, sammen med Tone Damli og Markus Foss. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FOR FIRE ÅR SIDEN: Anja Johansen og Lavrans Solli på Se og Hør Kjendisgalla høsten 2014, da datteren Frøya var noen få måneder gammel, sammen med Tone Damli og Markus Foss. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ny karriereretning

På julaften i 2016 kom også meldingen om at Johansen og Solli er forlovet. Samme år ble det klart at den daværende 23-åringen droppet satsing mot Rio-OL, og ville ta en pause fra toppidretten.

Det ble et ørlite comeback i NM i 2017, før han igjen ga signaler om at han ikke lenger ville konkurrere i bassenget.

I april tok Sollis karriere en noe uventet retning, og nå satser han for fullt mot roadracing på motorsykkelen. Lisensen tok han i 2017, og sesongstarten er nå i mai.

- Jeg har funnet noe jeg synes jeg virkelig brenner for og synes er veldig gøy, fortalte han entusiastisk til Dagbladet i april.

- Jeg har hatt en veldig bra utvikling siden jeg starta treninga, og blir bedre for hver gang jeg setter meg på sykkelen. Nå i vinter har vi blant annet vært to turer i Spania på treningsleir, noe som har gitt resultater.

Punktum for svømmingen

Etter å ha tatt en pause fra svømmesatsingen i 2016, satte Lavrans Solli - som også har jobbet som modell - et endelig karrierepunktum i april i 2017.

Det å legge opp som 24-åring forklarte han med at han heller ville bruke tiden på andre ting.

- Det er et kapittel som definitivt er over, forsikret han overfor Dagbladet nylig, og la til:

- Nå har jeg fått meg sivil jobb som finansrådgiver og har ikke lyst til å gå tilbake til svømminga igjen. Jeg var med i svømme-NM i old-boys klassen nå nylig, men det var mest for å si hei til gamle kjente.

Lavrans Solli intervjues om modellkarrieren og om kjæresten som er gravid og fremtiden som pappa. Vis mer

LES OGSÅ: - Nå er vi inne i en skikkelig pappa-periode

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer