Cathrine Larsåsen er gravid igjen:

Venter sitt andre barn

Skal bli tobarnsmor til høsten.

GLEDER SEG: Tidligere stavhopper Cathrine Larsåsen og samboeren, den danske lengdehopperen Morten Jensen, skal bli tobarnsforeldre. Her er paret på Se og Hørs Kjendisgalla i 2014, under Cathrines forrige graviditet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
GLEDER SEG: Tidligere stavhopper Cathrine Larsåsen og samboeren, den danske lengdehopperen Morten Jensen, skal bli tobarnsforeldre. Her er paret på Se og Hørs Kjendisgalla i 2014, under Cathrines forrige graviditet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): Cathrine Larsåsen (31) er gravid igjen. Det er tre år siden hjerteknuseren Loui kom til verden.

LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå.
LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå. Vis mer

Foreløpig kan ikke den norske rekordholderen i stavsprang røpe om det er en liten gutt eller pike som er i tilløpet.

- Fødselen er terminfestet til oktober, men magen er stor allerede, så vi har fleipet med at det blir tvillinger, ler Cathrine forventningsfullt til Se og Hør.

Inntil i fjor høst var den søte friidrettsjenta bosatt i København. Men før jul flyttet Cathrine og hennes danske kjæreste, Morten Jensen (35), til Norge.

- Årsaken var at jeg ville tilbringe mer tid med pappa. Han er nemlig rammet av den uhelbredelige og dødelige sykdommen ALS, eller amyotrofisk lateral sklerose, forteller Cathrine.

- Kysser magen hver dag

Tidligere i år sto hun og pappa Johnny Larsåsen (65) frem i Se og Hør og fortalte åpenhjertig om den tøffe tiden de går gjennom.

- Pappa gleder seg like mye som meg og Morten til den nye babyen kommer til høsten. Også vesle Loui gleder seg til å få en bror eller søster.

- Han kysser magen min hver dag og snakker til babyen. Det smelter et mamma-hjerte fullstendig, forteller Cathrine, som ikke hopper stav lenger, men trener for fullt til tross for at magen vokser.

Farens ALS-sykdom ble kjent våren 2017, og den gang fortalte Cathrine om hvordan hun opplevde farens uhelbredelige diagnose i et intervju med VG.

Da trakk hun blant annet frem den gode støtten fra samboer Morten:

- Jeg tenker og gråter mye, men Morten løfter meg opp igjen. Han er sterkere enn meg og kan si: «Faren din er akkurat den samme i dag som han var i går. Du har ikke mistet pappaen din!». Det er ikke alltid så lett, men Morten gjør det enklere, sa Cathrine i avisintervjuet.

- Veer i 16 timer

Da Cathrine Larsåsens førstefødte kom til verden for litt over tre år siden, forløp ikke begivenhetene helt uten dramatikk.

I et intervju med Se og Hør våren 2015, fortalte den sporty jenta at lille Loui ble født fire dager på overtid - og etter over et halvt døgn med smertefulle veer.

- Smertene var nesten uutholdelige. Men av prinsipp valgte jeg å ikke ta bedøvende medisiner. Det angret jeg på etterpå. Jeg hadde veer konstant i 16 timer. Det var nesten ikke til å holde ut, fortalte hun den gang.

Heller ikke selve fødselen gikk på skinner for Cathrine Larsåsen.

Babyen kom til verden med hode og en arm samtidig, og pustet ikke. Det ble tre-fire minutter med sjokk og panikk for den nybakte mammaen.

- Heldigvis var Morten ved min side. Han roet meg ned hele tiden og formanet meg om at alt ville gå bra. Gleden jeg følte da babyen vår endelig begynte å gråte og fikk fargen tilbake i ansiktet sitt, kan ikke beskrives, sa hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Har bedre kropp nå enn før jeg fikk barn