BLIR FORELDRE IGJEN: Marianne Aulie og Aune Sand venter sitt andre barn sammen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
BLIR FORELDRE IGJEN: Marianne Aulie og Aune Sand venter sitt andre barn sammen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Marianne Aulie og Aune Sand:

Venter sitt andre barn sammen

Annonserte graviditeten på Facebook.

Publisert

Det profilerte kunstnerparet Marianne Aulie (45) og Aune Sand (50) venter sitt andre barn sammen.

Marianne Aulie annonserte babynyheten på sin åpne Facebook-profil natt til mandag. TV 2.no var først ute med å omtale saken.

Aune Sand bekrefter graviditeten overfor Dagbladet mandag formiddag.

- Vi gleder oss mye. Marianne er en fantastisk mor. Nå håper vi alt går bra, men det er et eventyr å få barn med Marianne, sier Sand.

Termin til våren

Aulie og Sand har fra før av datteren Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis (4), kalt «Lillemor», sammen. Hun kom til verden våren 2012. Aulie er også mor til datteren Alba (17).

Aune Sand legger til overfor Dagbladet at termin er i mars 2017. Før den tid skal familien tilbringe jula sammen i Norge.

- Vi skal feire jul i Norge sammen. Marianne, Alba og Lillemor landet for to timer siden. Vi blir her i to uker, så er det tilbake til Galleri Sand i New York.

Sand avslører også at han selv tar på seg oppgaven med å være nisse på julaften.

Skapte ammedebatt

Marianne Aulie skapte overskrifter etter at hun i et intervju med VG i 2014 fortalte at hun ønsket å amme dattera til hun var tre år gammel. Den gang uttalte Aulie at hun også ammet sin eldste datter til hun var i treårsalderen.

- Først og fremst handler det om den viktige næringen som ammingen gir fra første stund. Og så er det nærheten til barnet. Jeg har opplevd kritikk og til dels press fra omverdenen før med å slutte amming ved ett års alder, men jeg vil amme så lenge jeg kan, sa Aulie til VG.

Ammediskusjonen blusset opp igjen i 2015, da Aulie avslørte overfor Se og Hør at hun fortsatt ammet sin tre år gamle datter.

- Hun må selv få bestemme når hun ikke vil ha pupp mer. Den dagen det ikke er naturlig lenger, så stopper det av seg selv, sa Aulie til Se og Hør sommeren 2015.

Blogger og tv-profil Marna Haugen, også kjent som «Komikerfrue», var blant dem som rettet kritikk mot Aulie.

Aulie fikk imidlertid støtte fra Ammehjelpen, som uttalte at det er opp til den enkelte hvor lenge man ønsker å amme.

- Det er ikke skadelig å amme en treåring, og så lenge mor og barn trives med det, så er det ikke problematisk, sa Anne Sigstad i Ammehjelpen til Dagbladet den gang.

LES OGSÅ: Bryter 20 år gammel tradisjon i julen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer