Marna Haugen Burøe:

Venter på kreftsvar:
- Var helt ødelagt

Toppbloggeren tok nye prøver mandag.

ÅPEN OM SYKDOMMEN: Toppblogger Marna Haugen Burøe fortalte i forrige uke at hun hadde fått kreft i livmoren. Nå deler hun åpenhjertig om følelsene sine etter et nylig besøk hos Radiumhospitalet i Oslo. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: Espen Solli
ÅPEN OM SYKDOMMEN: Toppblogger Marna Haugen Burøe fortalte i forrige uke at hun hadde fått kreft i livmoren. Nå deler hun åpenhjertig om følelsene sine etter et nylig besøk hos Radiumhospitalet i Oslo. Her med ektemannen Ørjan Burøe. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

Forrige uke fortalte toppblogger Marna Haugen Burøe (38) at hun har fått kreft i livmoren. Det var etter å ha fjernet deler av livmorhals, som hadde celleforandringer for tredje gang, at svulsten ble oppdaget.

- Det (kreftbeskjeden, journ.anm) gjør det vanskelig å la være å tenke at det kanskje har gått litt lang tid, skrev 38-åringen åpenhjertig.

Bloggeren, som har vært rammet av kreft også tidligere, påpekte samtidig at hun egentlig skulle ha vært på kontroll for to år siden. Dette ble altså gjort først nå.

- Var helt ødelagt

Mandag var 38-åringen på Radiumhospitalet for å ta nye prøver.

I et nytt blogginnlegg, med tittelen «Første Stopp», forteller toppbloggeren åpenhjertig om følelsene rundt sykehusbesøket.

«Det er helt sykt hvor selvsentrert man blir når man er sjuk - herregud jeg var helt ødelagt da jeg kom inn på Radiumhospitalet i dag, av selvmedlidenhet. Ikke hjalp det særlig at alle minnene fra oppholdet mitt her for seks år siden strømmet tilbake heller. Ganske overrasket over det forresten, jeg trodde jeg hadde fortrengt mye fra den tiden», skriver toppbloggeren.

Videre forteller Marna at hun kjempet for å «ikke bryte fullstendig sammen» og «dø på forskudd». Hun trekker fram at det er så mange «synlig syke» på Radiumhospitalet at hjertet hennes heller bristet på andres vegne.

«Nå håper jeg bare det ikke tar for lang tid før jeg får svar på hva som skjer videre, men inntil da så skal jeg holde meg mest mulig opptatt, for det funker», fortsetter 38-åringen.

Se og Hør har vært i kontakt med Marna Haugen Burøe, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Holder seg opptatt

Toppbloggeren har gjort sitt for å få tiden til å gå siden hun mottok kreftbeskjeden. I helgen var 38-åringen blant annet i et utdrikningslag, som hun delte fra både på bloggen og på Instagram.

På bloggen skrev Marna at hun hadde fått overraskende mange mailer og meldinger om hvordan hun «bør» ta vare på helsen sin.

«Noen omtrent kjefter for at jeg ikke er på ketose-diett og ligger unna alkohol og flere har tilbudt seg å skaffe cannabis-olje (!). -Tusen takk, men nei takk, og sukkerforbud har jeg allerede fått fra mamma, for lengst, skrev hun i blogginnlegget og fortsatte:

«Jeg tenker jeg er i stand til å vite hva som er best for meg selv og denne helgen drakk jeg med begge hendene, shots til og med, og hadde det mentalt godt, det er like viktig det».

Det er imidlertid ikke første gang Marna har opplevd å få en alvorlig kreftsykdom. I 2012 fant legene en kreftsvulst i magen hennes, og bloggeren måtte gjennom flere måneder med cellegift før hun ble friskmeldt.

Den gang trodde 38-åringen at hun var gravid, og sjokket var stort da hun fikk beskjed om at det var en kreftsvulst, og ikke en baby i magen.

Marna Haugen og Ørjan Burøe intervjues om åpenheten sin på bloggen. Vis mer

På dette tidspunktet var hun med i TV 2-programmet «Bloggerne», og seerne fikk følge behandlingen på nært hold. Bloggeren selv slet imidlertid med å få et gjensyn med den tunge tiden på tv.

- Jeg tror det kan bli tøft. Da jeg så vignetten, gikk jeg ut av rommet, fordi jeg er så ferdig med det. Så jeg gruer meg til det, uttalte 38-åringen den gang.

Celleforandringer

I 2016 gjennomgikk hun en operasjon på bakgrunn av celleforandringer i livmorhalsen, en operasjon hun måtte gjøre to ganger grunnet et mislykket forsøk første gangen. Den gang fortalte hun til Se og Hør at hun ville være åpen med leserne for å få flere til å sjekke seg.

- Dette er en hverdagslig sykdom, og ikke nødvendigvis en tragedie, men det er viktig å sjekke seg, uttalte hun da.

LES OGSÅ: - Når jeg blir innlagt skal så klart bestefar også bli det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer