Elijah Wood:

Venter barn med sin danske kjæreste

Ryktene svirrer også om at de har forlovet seg.

BLIR FORELDRE: Skuespiller Elijah Wood, kjent fra «Ringenes Herre»-filmene, venter sitt første barn med sin danske kjæreste. Her er paret i Los Angeles i juni i år. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Skuespiller Elijah Wood, kjent fra «Ringenes Herre»-filmene, venter sitt første barn med sin danske kjæreste. Her er paret i Los Angeles i juni i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2017 ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Elijah Wood (39) hadde funnet kjærligheten med danske Mette-Marie Kongsved, etter at duoen ble koblet til hverandre for første gang i juni samme år.

Wood er kanskje best kjent er for sin rolle som hobbiten Frodo Baggins i «Ringenes Herre»-filmene.

Nå venter 38-åringen sitt første barn med sin danske kjæreste. Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant Daily Mail.

Kongsved jobber som filmprodusent, og hun har jobbet med en rekke store filmproduksjoner, deriblant filmen «I Don't Feel at Home in This World Anymore» fra 2017. Det var på settet til denne filmen at Wood og Krogsved møtte hverandre, ifølge danske Se og Hør.

De skal raskt ha fått et godt øye til hverandre, og nå har de altså vært kjærester i over to år.

SKUESPILLER: Elijah Wood er kanskje best kjent fra rollen som Frodo Baggins i «Ringenes Herre»-filmene. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Elijah Wood er kanskje best kjent fra rollen som Frodo Baggins i «Ringenes Herre»-filmene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Observert i Los Angeles

Woods danske kjærlighet har tidligere vært gift med den kjente amerikanske filmregissøren E.L. Katz (38). De giftet seg i 2011, men gikk senere hver til sitt.

Paret ble første gang sett sammen da de var på ferie sammen i Sverige i 2017, ifølge danske Se og Hør.

Nylig var paret i Los Angeles, hvor Kongsved ble observert med en voksende babymage. Da var det ikke lenger mulig å skjule den gledelige nyheten for det forelskede paret. Termindatoen er foreløpig ikke kjent.

På bildene, som er publisert hos Daily Mail, ser paret svært lykkelig ut, og de går avslappet kledd rundt i den gigantiske metropolen mens de er på shopping. Kongsved har på seg en tettsittende oransje kjole, som tydelig viser at paret nå skal bli foreldre.

SKUESPILLERE: Her er Elijah Wood sammen med den britiske skuespilleren Martin Freeman. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLERE: Her er Elijah Wood sammen med den britiske skuespilleren Martin Freeman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange har også lagt merke til at Woods danske kjæreste har en ring på fingeren på de ferske bildene - og mange har derfor spurt seg om paret også har forlovet seg.

En rekke internasjonale medier har omtalt den mulige forlovelsen, deriblant People. Paret har selv ikke bekreftet forlovelsesryktene.

Sliter med angst

Selv om lykken nå smiler for den kjente «Ringenes Herre»-skuespilleren, har han tidligere vært åpen om sine psykiske vansker.

- Jeg lever med angst, på et mindre nivå. Det er noe jeg har hatt mesteparten av livet. Angsten manifesterer seg aldri på et ukontrollerbart nivå med panikkanfall, det er mer som en følsomhet overfor alt rundt meg, fortalte Wood i 2013.

PSYKISKE VANSKER: Elijah Wood har tidligere vær åpen om angst og depresjon. Bildet er tatt i juni i år. Foto: NTB Scanpix
PSYKISKE VANSKER: Elijah Wood har tidligere vær åpen om angst og depresjon. Bildet er tatt i juni i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Hobbiten»-stjernen forklarte videre at han prøver å akseptere angsten sin og forstå hva det er han føler seg engstelig for.

- Noen ganger når jeg er nervøs snakker jeg om det, dét hjelper. Alt man kan gjøre er å prøve å ri angsten av, for noen ganger har den sin egen vilje. Og så prøver jeg å si til meg selv at den blir manifestert ut fra mitt eget sinn og følelsene mine, fortalte Wood åpenhjertig.

Wood er kjent for sin rolle i «Ringenes Herre» - en romanserie skrevet J.R.R. Tolkien, utgitt i årene 1945 til 1955. Den bygger videre på Tolkiens første bok, «Hobbiten».

Trilogien handler om hobbitenes kamp mot Sauron, ondskapen selv, som prøver å fatt på ringen som vil gjenopprette hans fulle potensial.

LES OGSÅ: Familien bekrefter dødsårsaken