Ari Behn og Per Heimly:

- Vennskapet har ikke alltid vært like enkelt

Ari Behn og Per Heimly har gått gjennom mye sammen, men står igjen sterkt som venner. 

VIL LAGE TV: Ari Behn og Per Heimly har lenge vært gode venner. Nå vil de lage TV sammen. Foto: NTB scanpix 
VIL LAGE TV: Ari Behn og Per Heimly har lenge vært gode venner. Nå vil de lage TV sammen. Foto: NTB scanpix  Vis mer

(Seoghør.no): Ari Behn (44) og Per Heimly (45) har lenge vært gode venner. For tiden stiller de ut kunstneriske bilder sammen med utstillingen «Kabal».

Nå avslører Per Heimly at han og Ari ønsker å lage TV sammen om den store midtlivskrisa, selv om vennskapet deres ikke alltid har vært like enkelt.

- Vi er jo midt i livet, og kriser er det jo hele tiden. Jeg synes det har vært kriser de siste 20 årene. «Ari og Per og den store midtlivskrisa» kunne ha blitt bra TV. Vi må bare få noen TV-selskaper til å bite på, forteller Per Heimly i dagens utgave av Dagbladet.

- Det hadde vært morsomt å gjøre litt TV igjen, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet.

KUNSTERISKE: Både Ari og Per er kunstnere og gode venner. Foto: NTB scanpix 
KUNSTERISKE: Både Ari og Per er kunstnere og gode venner. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang Ari og Per lager TV sammen. I 2013 var duoen aktuell med TV-serien «Ari og Per løser verdensproblemer» på TVNorge.

- Vi har vært i hele verden og rett og slett satt oss selv i stormens øye. Det har vært veldig mye sterke historier, og mye triste menneskeskjebner, men vi har også møtt fantastiske folk som gjør sitt for å gjøre verden til et bedre sted, fortalte Heimly til Seoghør.no.

Programmet var spekket med dramatikk, og spesielt én opplevelse gjorde Heimly litt i overkant nervøs.

- Vi var i Sao Paolo og gjorde en sak om rikdom kontra fattigdom. Der fikk Ari lov til å skyte meg. Ingen hadde lyst til å bli skutt, men jeg trakk det korteste strået, så det ble meg. Han skjøt meg med en slags anretning med grovkaliber, som egentlig var ment for å teste skuddsikre glass. Jeg stod bak der og tok en liten joik for å roe ned nervene. Det var helt jævlig, fortalte Heimly.

Fotografen ble imidlertid ikke skadet da han ble skutt.

- Det har vært mange utfordringer man må ta. Jeg pleier å være flink til å snike meg unna. Men akkurat den slapp jeg ikke unna.

Var uvenner, men ble venner igjen

Det har vært mye turbulens i forholdet mellom Ari Behn (37) og kjendisfotografen Per Heimly de siste årene.

Saken er nå for lengst ute av verden, og i 2010 koste Behn seg med gamle venner på kunstsenteret.

Utstillingsåpningen samlet hele den gamle kameratgjengen «den nye vinen» som herjet norsk kulturliv på slutten av 90-tallet.

Behn og Heimly var en gang kjent som kjernen i gruppen som kalte seg «den nye vinen», og var veldig gode venner.

Saken fortsetter under bildet.

SAMLET IGJEN: Dette bildet ble manifestasjonen på den «den nye vinen» på slutten av 90-tallet. Fra venstre Jono El Grande, Alexander Stenerud, Bertrand Besigye, Per Heimly, Owe Egon Grandics og Ari Behn. I går var hele gjengen samlet igjen, med unnt Foto: Per Heimly
SAMLET IGJEN: Dette bildet ble manifestasjonen på den «den nye vinen» på slutten av 90-tallet. Fra venstre Jono El Grande, Alexander Stenerud, Bertrand Besigye, Per Heimly, Owe Egon Grandics og Ari Behn. I går var hele gjengen samlet igjen, med unnt Foto: Per Heimly Vis mer

Men etter at Heimly solgte privatbilder av Ari til Se og Hør for flere år siden, ble kjendisfotografen erklært uønsket i de kongelige kretser.

Men i 2010 var tonen en helt annen, da Ari Behn kastet glans over Heimlys fotoutstilling «Between Angels and Demons». Behn ga kompisen en varm klem, før han forsvant raskt inn i lokalet som huser fotografens første separatutstilling, skrev Dagbladet.

ARI BEHN OM TIDA ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

- Vi har vært en så tett gjeng i tidligere år, og nå stiller jeg ut bilder fra den perioden (1990-2010 res.anm) Da er det symbolsk kult. Nå er vi mer som en god konjakk - mer solide og med høyere alkoholprosent, sa en fornøyd Heimly til Dagbladet.

Behn og Heimly var også da aktuell med et nytt tv-program på NRK. Ifølge Barbara Jahn, prosjektleder i NRK, skulle de tidligere fiendene lage en portrettserie for statskanalen.

Vant «Gullruten»

Serien ble til «Ari og Per» og vant prisen for beste underholdning under «Gullruten» i 2011.

- Dette er første gang jeg vinner en slik pris, og det er jo en bekreftelse på at noe jeg tror på blir verdsatt. Det var en gjev kategori. Prisen vil jeg dedikere til mine svigerforeldre, sa Ari til Seher.no den gang, før Heimly tok ordet:

- Og alle de fantastiske menneskene som har hjulpet oss. Alle de underlige og spennende menneskene, som har gitt alt av seg selv.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE VINNERE: Per Heimly og Ari Behn ble svært glad over å vinne. Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE VINNERE: Per Heimly og Ari Behn ble svært glad over å vinne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Behn avslørte overfor Seoghør.no at TV-serien har gjort noe med vennskapet deres.

- Dette har ført oss sammen igjen. Før snakket vi sammen nå og da, men nå er vi tilbake, sa Ari.

- Er dere blitt bestevenner igjen?

- Ja, vi er bestevenner. Etter 40 år må man kunne si det. Serien kunne jeg ikke laget med en annen enn Per.

Behn forklarte at det er Per Heimly som skal få ha prisen.

- Nå mener jo Rubicon at de skal ha prisen. Vi får gi dem en replika. Per får den, Per gjør meg god. Jeg siterer Dag Solstad, som sier at "Jeg er imot priser helt til jeg får dem selv", sa Ari Behn.

LES OGSÅ: Tom Cruise (53) falt for vakre Vanessa (26)