Venninnen døde av kreft

Mira og Tshawes gode venninne måtte gi tapt for kreften tirsdag.

KNUST: Tshawe og Mira er knust over tapet av venninnen Nomatemba Solli.
KNUST: Tshawe og Mira er knust over tapet av venninnen Nomatemba Solli. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Artistene Mira Craig (25) og Tshawe Baqwa (28) mistet tirsdag sin gode venninne, hiv/AIDS engasjerte Nomatemba Solli (26), til kreften, skriver VG.

Den livsglade 26-åringen, som blant annet startet organisasjonen Think Mental Fashion i Norge, har lenge kjempet mot kreftsykdommen, men måtte altså gi tapt i går.

Men kampen som Nomatemba kjempet for - å få til en bedre verden, den fortsetter i ungjentas ånd melder avisen. For nå skal venninnen Mira lage en låt tilegnet sin avdøde venninnes livsverk.

Tidligere i år holdt Mira, Tshawe og andre artister en veledighetskonsert for å samle inn penger slik at venninnen kunne få alternativ kreftbehandling i Danmark.

Men ungjenta kom aldri så langt.

- Noma sovnet veldig stille og rolig inn, etter at vi nærmeste fikk sagt våre farvel. Hun hadde en ro over seg som gjør oss helt trygge på at hun var på vei til et bedre sted, sier 26-åringens forlovede og kjæreste gjennom fire år - Hallgeir Knutsen til VG.

Både Mira og Tshawe er knust over tapet av venninnen.

- Nomatemba er på et godt sted nå, hun er helt klart en av de gode. Hun var en jente med en drøm og en plan. Hun kjempet helt til slutten og ga aldri opp. En ekte "fightergirl" og det vil jeg formidle i låten jeg nå lager, sier Mira til VG.

Tshawe på sin side, var så sorgtynget at han ikke klarte å få frem det han ville om venninnen.

- Det er litt for heftig for meg nå til at jeg klarer å uttale meg slik jeg føler hun fortjener å bli omtalt, uttalte han.

LES OGSÅ: - Samarbeider på plate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer