Venner og kjendiser i sorg

Anbjørg Sætre Håtun rørte mange hjerter.

SEOGHØR.NO: Tirsdag kom nyheten om at TV-profilen Anbjørg Sætre Håtun hadde gått bort etter lengre tids kreftsykdom.

Den tidligere «Puls»-programlederen gjennomgikk vellykket behandling for brystkreft for ti år siden. Men høsten 2012 fikk hun tilbakefall. I mars i fjor ble det konstatert spredning til andre organer, og tirsdag morgen sovnet hun inn, 41 år gammel.

Nå uttrykker en rekke mennesker sin dypeste medfølelse på sosiale medier.

Lene Marlin skriver et langt og rørende innlegg om sin gode venninne på sin artistside på Facebook. Det starter slik:

- Anbjørg, min kjære elskede venn! Nå er det over. Det livet som du elsket så høyt er forbi. Og selv om vi rundt deg har skjønt at det ikke var lenge igjen er det så ufattelig vondt å vite at du ikke er her lenger. Da jeg var på sykehuset for noen dager siden skjønte jeg det. Da jeg holdt hånden din kjente jeg at noe allerede var borte. Du var sliten. Du manglet ord, så da jeg spurte bare nikket du. Og det er ikke vanskelig å forstå. Du kjempet en lang kamp.

Videre skriver Marlin at hun beundrer Håtun for å ha vært tapper hele veien, samtidig som hun takker for at hun har fått være en del av livet hennes.

- Jeg elsker deg, skriver Vibeke Klemtsen etter mange røde hjerter og et bilde av dem sammen på Instagram.

- Anbjørg <3 Så varm, kul, morsom og fin. Tenk at du er borte. Mine tanker går til Jon og alle andre som elsket deg så uendelig høyt. - Vanessa Rudjord.

- Ufattelig at du er borte. Kjære varme, nære, kloke, gøyale Anbjørg. Takk <3, skriver Marte Stokstad.

På Facebook hadde Håtun en åpen profil, og her uttrykker også enormt mange sin sorg på kort tid etter dødsbudskapet.

Sender varme tanker

- Savner deg allerede....... I kjærlighet og takk sier jeg stille farvel x, skriver Unni Askeland.

- Hvil i fred, nydelige Anbjørg️ Du gjorde et dypt inntrykk på meg med dine kloke ord om livet️, skriver Lena.

- Tusen takk for all glede, inspirasjon, hjertelighet og sårbarhet DU delte med oss. Du var en engel på jord, no er du en engel for dine kjære og nære Varme tanker til Jon, dine foreldre og din kjære familie. Du blir dypt savnet. - Annabell.

- Hvil i fred, kjære Anbjørg. Du blir aldri glemt. Du elsket livet så høyt og kjempet så hardt at du skulle fått innkassere seieren over sykdommen. Tankene går til Jono, som har mistet gudinnen i livet sitt. - Siw.

- Jeg vil bare sende deg en siste varme klem fra hjemfylket ditt og sender samtidig en klem til de som sitter så uendelig utrøstelige igjen etter deg. - Merete.

- Jeg vil bare sende deg en siste varme klem fra hjemfylket ditt og sender samtidig en klem til de som sitter så uendelig utrøstelige igjen etter deg. - Merete.

Også kreftforeningen minnes Håtun på sin Facebook-side.

- Helsejournalist og forfatter Anbjørg Sætre Håtun er død. Hun var en sterk og modig kvinne, og som hun sa det selv "en entusiastisk formidler av livslyst". Ved å alltid være åpen om sin sykdom og sine opp- og nedturer, hjalp hun mange. Takk for alt du har betydd for kreftsaken, Anbjørg. Hvil i fred.