Katharina Andresen om Jenni Buzuayehu Solbø:

Vennenes store sorg etter fallet

Jenni Buzuayehu Solbø mistet livet i helgen. Nå forteller vennene om den livsglade jenta de har mistet.

SKREV MINNETEKST: Flere av 26-åringens venner har skrevet en minnetekst til ære for henne. Her er hun fotografert med Wenche Barbara Myrvang, Sara Benedikte Nilsen, Lise Aurelie Nilsen og Raissa Arrey Orock. Foto: Privat
SKREV MINNETEKST: Flere av 26-åringens venner har skrevet en minnetekst til ære for henne. Her er hun fotografert med Wenche Barbara Myrvang, Sara Benedikte Nilsen, Lise Aurelie Nilsen og Raissa Arrey Orock. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag falt den 26 år gamle Tromsø-kvinnen Jenni Buzuayehu Solbø i døden i Oslo. Ulykken skjedde på Briskeby i Oslo, da Solbø lente seg mot et vindu i en trappeoppgang i fjerde etasje. Vinduet var ikke låst som antatt.

26-åringen ble erklært død av helsepersonell klokka 02.20, og siden den gang er det blitt klart at Solbø betydde mye for mange. Igjen står familien - broren Jamal, mamma Sissel og pappa Gudleiv - og hundrevis av venner i sorg. I sosiale medier florerer det med kondolanser, minner og bilder av 26-åringen, som tilbrakte sine siste leveår i Oslo i kosmetikkbransjen.

Solbø var god venn med Ferd-arving Katharina Andresen (25), som reiste hjem fra London etter dødsfallet. Allerede få timer etter ulykken la hun ut en siste hilsen til sin avdøde venninne, der hun blant annet skrev at det er urettferdig at et menneske med så mye livsglede skal forsvinne ut av verden.

25-åringen har ikke ord for hva hun føler etter tapet av bestevenninnen.

«Du har etterlatt deg en familie og en stor gruppe mennesker som elsker deg så sinnssykt høyt», skriver Andresen blant annet til flere bilder av de to sammen.

Sårt og tungt

Videre beskriver hun Solbø som en av de sterkeste menneskene hun noen gang har møtt, og som en som alltid sto på sitt og sa ifra når ting ikke var greit.

Overfor VG sier Andresen at venninnen betydde mye for mange.

- Jenni forlot oss altfor tidlig. Hun betydde så mye for så mange, noe som gjør dette ekstra sårt og tungt, sier Andresen til avisen.

På Instagram takker 25-åringen Solbø for alt hun har gjort for henne, og for alt de fikk oppleve sammen.

«Jeg vil aldri glemme deg. Skulle ønske jeg hadde muligheten til å si dette til deg én siste gang. Jeg elsker deg Jenni», skriver hun avslutningsvis.

Se og Hør har vært i kontakt med Katharina Andresens manager, som opplyser at hun ikke ønsker å kommentere saken mer utover Instagram-innlegget.

Vennenes minnetekst

Se og Hør har også vært i kontakt med flere av dem som sto Jenni Buzuayehu Solbø nær, og vennene hennes minnes 26-åringen som et inkluderende samlingspunkt som alltid stilte opp for vennene sine.

Politiker og missedronning Sara Nilsen ble kjent med Solbø for noen år siden i hovedstaden. Nilsen beskriver henne som den mest genuine personen hun har møtt, en som snakket rett fra levra og som alltid sa fra om noe ikke var riktig.

- Hun hadde alltid morsomme gullkorn på lur, noe som alltid fikk meg og resten av vennene hennes i godt humør. Hun betydde mye for ganske mange, nettopp fordi hun var den personen hun var, ei fantastisk jente med en stor personlighet, minnes hun videre, og forteller:

- FANTASTISK JENTE: Nilsen beskriver venninna som sprudlende og morsom. Foto: Privat
- FANTASTISK JENTE: Nilsen beskriver venninna som sprudlende og morsom. Foto: Privat Vis mer

- Jenni ville nok likt oppmerksomheten hun får nå, og hadde nok sagt «æ blei i det minste kjendis». Det er sånn vi kjenner henne. Hun hadde alltid gullkorn å komme med.

Nilsen var en av dem som var til stede da Solbø mistet livet i helga, og forteller åpenhjertig om øyeblikket da hun ikke rakk å ta tak i venninnen som falt bakover ut vinduet. De skulle ut på byen sammen, men slik ble det ikke.

- Jeg løp ned så fort jeg kunne, og startet med førstehjelp og hjerte- og lungeredning, men livet var allerede tapt, forteller hun.

At Solbø vil bli savnet av mange er det ikke tvil om.

Vennene Sara Nilsen, Astri Raaket, Raissa Arrey Orock, Jullia Jaroshenko, Tonje Figenschou, Jenny Marie Herstad, Wenche Barbara Myrvang, Helene Tobiassen, Lise Aurelie Nilsen, Karen Williassen, Julia Krogh og Chris Sørum har sendt en felles minnetekst om 26-åringen til Se og Hør.

ENORM KJÆRLIGHET: Etter dødsfallet har Solbø blitt hedret av flere av vennene sine. Det er åpenbart at hun betydde mye for mange. Foto: Privat
ENORM KJÆRLIGHET: Etter dødsfallet har Solbø blitt hedret av flere av vennene sine. Det er åpenbart at hun betydde mye for mange. Foto: Privat Vis mer

Omsorgsfull

«Hun var veldig omsorgsfull overfor alle rundt seg og hadde en enorm kjærlighet for familien sin, spesielt moren, som hun hadde daglig kontakt med. Noe av det siste hun sa var «æ veit ikke ka æ skulla ha gjort uten ho mamma»», skriver de.

At hennes bortgang nå får såpass mye oppmerksomhet, tror vennene hun ville satt pris på.

«Vi tror hun setter pris på at vi gjør dette for å hedre henne. Hun fikk alltid en del oppmerksomhet, med det var nok fordi hun hadde en utrolig utstråling».

HEDRER HENNE: Vennene forteller at Solbø var glad i oppmerksomhet, og sier de tror hun ville satt pris på at hun nå blir hedret. Foto: Privat
HEDRER HENNE: Vennene forteller at Solbø var glad i oppmerksomhet, og sier de tror hun ville satt pris på at hun nå blir hedret. Foto: Privat Vis mer

Ovennevnte Tonje Figenschou kjente Solbø i over ti år. Hun forteller at 26-åringen var seg selv lik hele veien, og at hun aldri var redd for hva andre tenkte om henne.

- Jeg har vært så heldig å være sammen med henne i mange ulike tider, hun gjør alltid dagen bedre uansett hvor bra eller dårlig den var tidligere. Karen (Williassen, journ.anm.) kjente henne nok lengst av vennene, og har sammen med familien vært en betydningsfull del av livet hennes - som ei søster Jenni alltid snakket varmt om, forteller hun.

SAMLET: Familie og venner samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster søndag kveld. Foto: Privat
SAMLET: Familie og venner samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster søndag kveld. Foto: Privat Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med familien. De kunne tidligere denne uken fortelle at dattera var umistelig.

- Hun hadde en utadvendt jobb som selger, på kafeer på Nerstranda, på Kicks i Tromsø og i Oslo, og senere i Chanel. Sist var hun i jobb hos Dior, frem til hun i høst sa opp jobben for å begynne på BI.

Søndag samlet familien og vennene seg i Oslo, og la ned blomster og lys på ulykkesstedet.

- Hun tok sine medmennesker med sjarm. Slik var hun hele sitt altfor korte liv, sier familien

LES OGSÅ: Kongen om Ari: - Tar litt tid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer