Vennen fant handikappede barn i en bod

«Ingen grenser»-Birgit glemmer aldri den rystende oppdagelsen.

<strong>SPRENGER GRENSER:</strong> Birgit Lovise Røkkum Skarstein har sammen med  de andre handikappete deltakerne i programmet «Ingen grenser» imponert TV-seerne denne vinteren. Her er hun sammen med programleder Lars Monsen. Foto: Håvard Jensen/Mastiff
SPRENGER GRENSER: Birgit Lovise Røkkum Skarstein har sammen med de andre handikappete deltakerne i programmet «Ingen grenser» imponert TV-seerne denne vinteren. Her er hun sammen med programleder Lars Monsen. Foto: Håvard Jensen/Mastiff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I NRK-serien «Ingen grenser» har Birgit Lovise Røkkum Skarstein sammen med de andre deltakerne imponert TV-seerne med sin ekspedisjon ledet av Lars Monsen.

Men utfordringene under den strabasiøse turen blekner i mot de minnene Birgit har fra sitt opphold som frivillig hjelpearbeider på et barnehjem i Thailand etter videregående.

Til Dagbladet sier hun at en venn av henne fant tre handikappede barn gjemt bort inne i en bod, mens hun selv fikk se at handikappete levde under langt kummerligere forhold enn i Norge.

- Det sterkeste var da vi besøkte et hjem for krigsveteraner. De var barn, uten armer, bein, de var blinde og hadde skuddskader. De bare bodde der, fikk mat fra FN, slik folk før dem hadde gjort i 60 år, sier hun til avisen.

Det var under oppholdet i Thailand at Birgit ødela beinet, som førte til at hun måtte opereres i Norge. Feiloperasjonen førte til at hun ble lam.

Birgit har imidlertid fortsatt med å jobbe som brukerkonsulent for hjelpeorganisasjonen RESCIO.

- I Norge har vi lamme muligheten til å leve et fullverdig liv. I Kambodsja dør man i løpet av seks måneder. De får for eksempel urinveisinfeksjon og utvikler nyrebekkenbetennsle som de dør av. De får liggesår uten å merke det, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Gikk ned ti kilo i «Ingen grenser»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer