Venke vant superduellen

Venke Knutson sendte Mira Craig ut av MGP, og får følge av Bjørn Johan Muri til finalen.

SEIERSGLIS: Venke Knutson kunne juble etter å ha gått videre til MGP-finale.
SEIERSGLIS: Venke Knutson kunne juble etter å ha gått videre til MGP-finale. Vis mer
SEHER.NO:  En real superduell mellom popjentene Mira Craig og Venke Knutson endte med seier og finalebilett til Knutson i lørdagens "Siste sjansen" i Melodi Grand Prix i Sarpsborg. Og i Idol-duellen mellom Bjørn Johan Muri og Gute Ormåsen, stakk Bjørn Johan Muri av med finalebiletten.

- Herlighet for en smak. En veldig, veldig god smak. Jeg er så glad, sa Venke Knutson da seieren var sikret.


Dermed er Mira Craigs drøm om å følge opp suksessen med "Hold on be strong" i årets finale knust. Men skal vi tro artisten har hun i hvert fall fått en drøm oppfylt gjennom Grand Prix-deltakelsen:


- Dette er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har alltid hatt lyst til å fly, jublet hun fra scenen, og siktet til sceneshowet med sin store kjole, som hun har planlagt lenge.

I en siste duell møttes Mira og Venke Knutson til duell. 

Venke og låtskriver Laila Gustavsen avslørte til Seher.no før sending at de ikke våget å stemme på seg selv for å øke vinnersjansene.

- Jeg vet ikke hvordan det ville sett ut hvis vi satt og stemte. Vi turte ikke stemme på oss selv i Bodø, selv om vi hadde veldig lyst.

I den andre finaleduellen mellom Idol-kameratene Bjørn Johan Muri endte det med seier til Muri.


- Det var helt, helt, helt fantastisk, sa Bjørn Johan Muri, da seieren var sikret.  

Tidligere på kvelden kunne Bjørn Johan Muri juble høyest etter den første duellen i det nye "cup-systemet" i Melodi Grand Prix i lørdagens "Siste sjansen" fra Sarpsborg.

- Jeg har vært helt rar i magen, men man må kose seg . Jeg prøvde å slappe av, sa Bjørn Johan etter endt dyst, som endte med seier over Stavanger-bandet Skanksters.

Skanksters tok exiten med fatning og avslørte at de hadde gitt ham en ska-CD i presang. 

- Vi planlegger å gi ham en quiz senere, spøkte de til programleder Per Sundnes.
Bjørn Johan møtte dermed Gaute Ormåsen etter at han slo ut Heine Totland med låten "Synk eller svøm".

- Jeg har sett på opptak av min forrige delfinale på YouTube. Nå var det mer bevegelse og mer sang, jublet brumunddølen fra scenen, samtidig som han lovet en trøstepremie til sin duellmotstander.

- Den første ølen er på meg i dag, lovet han.


Disse skal på scenen i kveld: (Vinner i uthevet skrift)

Duell nr.1: Skanksters med "Life Is Here Today" mot Bjørn Johan Muri med "Yes Man"

Duell nr.2: Gaute Ormåsen med "Synk eller svøm" mot Heine Totland med "The Best Of Me Is You"

Duell nr.3: Johnny Hide med "Rewind Love" mot Mira Craig med "I'll Take You High"

Duell nr.4:Karoline Garfjell med "Tokyo Night" mot Venke Knutson "Jealous Cause I Love You"

Vinnerene av duell 1 og 2 kjemper om den ene av finaleplassene, mens vinnerne av duell 3 og 4 kjemper om den siste plassen i Oslo Spektrum.


Venke Knutson (31) var på forhånd utropt som en av storfavorittene til å gå videre fra lørdagens "Siste sjansen" i Melodi Grand Prix, hvor de to siste bilettene til årets finale i Oslo Spektrum skulle deles ut.

Men selv om hverken Knutson eller låtskriver Laila Samuelsen - som også er med på scenen - nektet å ta noe som helst på forskudd, avslørte de at de ikke kom til å bruke en krone på å stemme seg selv videre.

- Jeg vet ikke hvordan det ville sett ut hvis vi satt og stemte. Vi turte ikke stemme på oss selv i Bodø, selv om vi hadde veldig lyst, sa Laila, som også står bak Gaute Ormåsens sang "Synk eller svøm".

Men selv om hun kunne oppnå å få to av sine låter videre til finalen, spøkte Venke med at Laila har fått streng beskjed om hvem hun skal heie på.

- Det ville vært jo rart om hun stemte på Gaute. Jeg tar henne jo med opp på scenen, sier hun med et smil.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.       

LES OGSÅ: - Det er en katastrofe


[obj:media:8343]