Vendela Kirsebom:

Vendela raser over å ha blitt misbrukt på nettet

– Det er så vilt og så frekt! Helt sykt, faktisk.

MISBRUKT I REKLAMEKAMPANJE: Vendela er opprørt over å ha blitt brukt som lokkemiddel for et hudpleieprodukt mot rynker. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
MISBRUKT I REKLAMEKAMPANJE: Vendela er opprørt over å ha blitt brukt som lokkemiddel for et hudpleieprodukt mot rynker. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

(Seoghør.no): Vendela Kirsebom (50), som i disse dager er å se på TV-skjermen i programmet «Petter+Vendela» på TV 2, raser over å ha blitt misbrukt i reklamekampanje for hudpleieprodukter.

Det er VG som først melder om saken.

Reklamekampanjen distribueres blant annet på Facebook, og benytter seg av profesjonelle modellbilder, tatt for helt andre aktører. Under slagordet «Alle skal ha råd til en vakker hud!», som presenteres som supermodellens eget, påberoper kremene seg å være et«vidundermiddel mot rynker».

KJENT ANSIKT: Vendelas kjente ansikt har blitt misbrukt i reklamekampanje for hudpleieprodukt som hevdes å være vidundermiddel mot rynker. Foto: NTB Scanpix.
KJENT ANSIKT: Vendelas kjente ansikt har blitt misbrukt i reklamekampanje for hudpleieprodukt som hevdes å være vidundermiddel mot rynker. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Annonsen inneholder også uttalelser som forestiller direkte uttalelser fra Vendela selv.

– Her er det noen som svindler og stjeler ved å utgi seg som meg. Jeg ønsker virkelig at vedkommende blir tatt og straffet, forteller hun til VG.

Ifølge avisen er det flere som rapporterer å ha blitt lurt for penger og ha måttet kansellere kredittkortene sine som følge av kjøpet.

Vendela bekymrer seg over hvordan dette påvirker hennes troverdighet.

– Folk betaler og får ingenting. Og får de et produkt, så er det i hvert fall ikke mitt. Jeg er redd for at folk ikke skal stole på mine produkter, sier Vendela til avisen.

Sammen med sin egen samarbeidspartner Helene Cosmetics, har hun nå satt advokat på saken.

Har sin egen kolleksjon

Det finnes få nordmenn som har hatt like stor suksess i motebransjen som den norsk-svenske supermodellen Vendela, som har jobbet som modell i hele sitt voksne liv.

MODELLKARRIERE: Vendela har en stor internasjonal karriere som modell bak seg. Foto: NTB Scanpix.
MODELLKARRIERE: Vendela har en stor internasjonal karriere som modell bak seg. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Hun har prydet forsidene av verdens største magasiner og hatt store kampanjer for internasjonale motehus siden hun startet opp som 16-åring.

En vanlig dag for Vendela kunne inkludere en flytur til Bahamas, photoshoot med verdens mest respekterte motefotografer og fest med kjendisfiffen på kvelden. I 1993 var hun på forsiden av Sports Illustrated sin badedraktutgave, et nummer flere millioner amerikanere sikret seg.

Vendela har i dag også sin egen kolleksjon av hudpleie, hårpleie og parfyme, men denne selges kun fra hennes hjemmesider og fra én butikk.

Hennes egne produkter har med andre ord ingen ting å gjøre med produktene i den falske reklamekampanjen.

Fra premierefesten til "Vendela + Petter" 20. august 2107 Vis mer

På tv-skjermen

I sterk kontrast til modellens jetsetliv, har skjønnheten det siste året vist nordmenn en helt annen side av seg selv, gjennom deltakelsen i realityprogrammet «Farmen kjendis».

I et intervju med Seohør.no i vinter, forklarte hun at det nettopp var kontrasten til sitt vanlige liv som gjorde det spennende å delta.

– Jeg sa ja, uten at jeg egentlig tenkte meg om. Jeg har i grunn egentlig aldri sett på «Farmen» før, men jeg er veldig glad i den type utfordring. Det er noe som står i sterk kontrast til det jeg driver med til vanlig, forklarer hun og smiler.

Oppholdet fikk positivt utfall for modellen på flere måter. Vendela snakket varmt om livsstilen under «Farmen»-oppholdet.

– En del av meg elsker hytteturer og landet. Det å gå uten sminke, med ufikset hår og å bare være helt naturlig er veldig undervurdert, fortalte hun.

Fra "Vendela + Petter" på TV 2 Livsstil Vis mer

I tillegg møtte hun sin nåværende kjæreste Petter Pilgaard (37) under oppholdet, og denne høsten har hun også vært å se i realityserien «Vendela+Petter» sammen med kjæresten.

LES OGSÅ: Petter og Vendela: - Ønsker oss ikke felles barn