Vendela Kirsebom:

Vendela fikk støtte fra uventet hold

Den tidligere supermodellen ble hyllet av Hillary etter amme-kommentar.

FIKK SKRYT AV HILLARY: Da Vendela Kirsebom kalte melkespreng for melkespreng på Unicef-konferansen, fikk hun støtte fra uventet hold. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet/ NTB scanpix
FIKK SKRYT AV HILLARY: Da Vendela Kirsebom kalte melkespreng for melkespreng på Unicef-konferansen, fikk hun støtte fra uventet hold. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er ikke alle som kan skryte på seg å «ha banet vei for Kate Moss», være supermodell, tidligere venn av Michael Jackson, nesten Bond-skuespiller og millionær. Det kan imidlertid norsk-svenske Vendela Kirsebom (50).

Hun er i disse dager aktuell med biografien «Alt jeg ikke har fortalt», der leseren får følge henne gjennom hennes snart 51 år på planeten. Det startet i Sverige og endte i Norge, med flere opphold på både øst- og vestkysten i USA.

I et kapittel med tittelen «Brystspreng og Hillary» får leserne blant annet et innblikk i hvor hektisk livet hennes faktisk var.

VAR GIFT: Vendela Kirsebom har døtrene Julia og Hannah med eksmannen Olaf Thommessen.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR GIFT: Vendela Kirsebom har døtrene Julia og Hannah med eksmannen Olaf Thommessen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun hadde akkurat fått datteren Julia med Olaf Thommessen, og var redd for å ikke få nok modelljobber. Heldigvis skulle telefonen vise seg å ringe som aldri før, og alt fra modelloppdrag til reiser med Unicef sto plutselig på agendaen.

Hun tok med seg datteren, som bare var et par måneder den gangen, og reiste på konferanse med Unicef i Washington D.C. Historien endte med at hun ble hyllet av selveste Hillary Clinton (69) og en fullstappet konferansesal.

Måtte amme

Kirsebom har i en årrekke jobbet med organisasjonen i forbindelse med utviklingsspørsmål, og har reist hele verden rundt for å sette fokus på sakene deres. Konferansen hun skriver om i boka var i regi av World Bank, og bød på talere som blant andre Desmond Tutu og nevnte Clinton.

Thommessen ble med som barnevakt på reisen, men Kirsebom støtte på et problem. Hvordan skulle hun klare å mate datteren?

«Jeg kjemper med brystpumpen, men den nekter å samarbeide. Til slutt gir jeg bare opp. Jeg får bare amme mellom slagene. Vi møter opp og er på plass i god tid. Alt går etter planen, alt minus Hillary Clinton. Hun lar vente på seg, og programmet forskyves. Jeg sitter og venter og venter», skriver hun, og fortsetter:

«Det sitrer og sprenger i brystene, og jeg vet at Julia snart må ha mat. Denne melkekua må rett og slett melkes! Det blir vondere og vondere, og tanken på at Julia kanskje er sulten, gir meg nesten panikk», står det i boka, som er skrevet sammen med Anne Gunn Halvorsen.

- Fantastic, Vendela!

Hun var ikledd en pen drakt, og forsøkte å forholde seg rolig. Likevel måtte hun etterhvert bite i det sure eplet, og si ting som de var:

- Sorry, I have to breastfeed my daughter, skal Krisebom ha ropt ut foran den fullsatte salen.

Mange skal ha brutt ut i latter etter kommentaren, men Clinton - som nå hadde ankommet lokalet, hadde en annen tilnærming.

- Fantastic, Vendela, say what you have to say, and then you can leave, skal den tidligere presidentfruen og filantropen ha uttalt.

Da Kirsebom til slutt reiste seg for å mate Julia, skal hun ha fått stående applaus fra salen. Utenfor møter hun Thommessen og datteren, og hun starter sporenstreks å amme den vesle jenta.

FULL FEST: Sammen med «Farmen kjendis»-kollegene Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Tore Petterson, drar Vendela og Petter på skotring i Hardanger. Vis mer Vis mer

Fant faren etter tv-innspilling

Kirsebom vokste opp i Stockholm sammen med mora Ingi, men uten en far. Den norsk-svenske toppmodellen ble resultatet etter at mora møtte Vendelas tyrkiske far da hun var på ferie i landet på 1960-tallet.

- Jeg har alltid visst at jeg har en tyrkisk pappa. Hun fortalte mye om ham, egentlig. Men vi hadde aldri noen kontakt. Opp gjennom årene hadde jeg veldig, veldig lyst til å treffe ham, for jeg ville jo finne pappaen min, sa hun på «Skavlan» denne uka.

Gjennom hele barndommen og ungdomstida savnet Vendela Kirsebom å ha den biologiske faren i livet sitt. I leiligheten hun og moren delte i Stockholm, hang det bare et svart-hvitt-bilde av ham.

RØRENDE: «Farmen kjendis»-profil, forfatter og supermodell Vendela Kirsebom var godt voksen første gang hun møtte sin tyrkiske far. Det ble et svært rørende møte, som hun gjenforteller hos «Skavlan» på NRK. Video: NRKVis merVis mer Vis mer

I studio hos Fredrik Skavlan fortalte «Farmen kjendis»-profilen om hvordan hun håndterte savnet i oppveksten:

- Jeg lengtet etter en pappa, og jeg løy ofte og fant på historier ... Om at jeg hadde en pappa, men at han var på forretningsreiser og sånt, erkjente Kirsebom.

Selv etter at hun ble voksen, giftet seg og fikk sine egne barn, var hennes tyrkiske far en manglende brikke i livet hennes. Det endret seg først i 2012, da Kirsebom hadde rukket å bli 45 år gammel.

- Så fikk jeg en mulighet gjennom norske NRK og en fantastisk mann som heter Noman Mubashir. Og ... nå begynner jeg nesten å gråte, la hun rørt til hos «Skavlan».

LES OGSÅ: Natalie er Kardashian-familiens ukjente medlem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer