DEN SNILLE DOMMEREN: - Jeg klarer liksom ikke å være for streng, fortalte Ingeborg Heldal til Seher.no da vi møtte henne i London. Foto: Anders Myhren, Seher.no
DEN SNILLE DOMMEREN: - Jeg klarer liksom ikke å være for streng, fortalte Ingeborg Heldal til Seher.no da vi møtte henne i London. Foto: Anders Myhren, Seher.noVis mer

- Vendela er nok litt streng

Men Top Model-dommer Ingeborg Heldal gråt ikke på sminkerommet av den grunn.

SEHER.NO: Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal (35) er i høst blitt kjent som den snille dommeren i "Top Model" på TV3. Men er hun egentlig for snill mot de håpefulle modellspirene?

- Ja, jeg har jo lurt på det noen ganger, men jeg er jo pedagog i hjertet, så jeg klarer liksom ikke å være for streng. Jeg må være oppbyggende – først si noe positivt, før jeg kan komme med det negative. Så jeg er litt snill altså, jeg ser det selv, sier Ingeborg til Seher.no.

Den blide redaktøren, som nylig fortalte Seher.no at hun heller ser for seg mange fine sko i fremtiden enn egne barn, har blitt sett på som en motvekt til programleder Vendela Kirsebom.

Vendela har fått mye pepper fra modelljentene for sin skarpe tone, men Ingeborg tror programlederen har en plan bak sin jerndisiplin.

- Hun var ikke streng mot meg altså. Det var ikke sånn at jeg satt og gråt på bakrommet før vi skulle sminkes. Men det er klart hun kjenner bransjen på en annen måte, hun kjenner den fra innsiden og vet hvor tøff den kan være. Så hun er vel innstilt på å gjøre jentene litt med herdet, og da fremstår hun nok som ganske streng for noen, forteller Ingeborg, som selv har sluppet unna den tidligere supermodellens vrede.

- Men jeg har jo ingen erfaring med henne utover "Top Model", så hun er nok litt streng, sier den blide redaktøren.

Blåser i kritikken
"Top Model" har måttet tåle mye pepper fra andre aktører i den norske modellbransjen, som har hevdet at jentene som er med i programmet ikke har en sjanse til å hevde seg som modeller.

Det er Ingeborg sterkt uenig i  - selv om hun er enig i at langt fra alle av de som er med kommer til å slå gjennom i bransjen.

- Ikke alle selvfølgelig, fordi det er ikke så mange som har det som skal til for å lykkes i modellbransjen. Men jeg vil anta at i hvert fall tre, fire av dem skal kunne jobbe ganske bra.

Ingeborg bryr seg fint lite om kritikerne som hevder at programmet er useriøst.

- Jeg tenker at folk egentlig får lov til å mene hva de vil, men når Polina som ble nummer to i fjorårets sesong nå er en av de mest populære modellene i stallen til Team, så synes jeg at det sier alt, smiler 35-åringen til Seher.no.

Se Top Model på TV3 mandag klokka 20.00.

Se hele intervjuet med Ingeborg Heldal her:

[obj:media:7026]LES OGSÅ: Ingeborg vil heller ha sko enn barn

Har du tips om "Top Model"-jentene? Tips oss på seher@seher.no