Frøydis Armand:

- Vemodig og trist

Et siste farvel med den folkekjære skuespilleren.

73 ÅR GAMMEL: Den folkekjære skuespilleren sovnet stille inn for drøye to uker siden. Foto: Berit Roald / NTB
73 ÅR GAMMEL: Den folkekjære skuespilleren sovnet stille inn for drøye to uker siden. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 11. oktober kom nyheten om at skuespiller Frøydis Armand hadde gått bort, 73 år gammel. Familien bekreftet dødsfallet overfor Se og Hør og kunne fortelle at 73-åringen sovnet stille og fredelig inn.

I dag, 27. oktober, bisettes Frøydis Armand ved Vestre gravlund Nye kapell i Oslo klokken 11.30.

Armand var en kjent og kjær skuespiller som rakk å gjøre mye forskjellig i løpet av karrieren. Hun hadde sin debut ved Nationaltheatret i begynnelsen av 70-tallet, og spilte blant annet rollen som Nissekusine i julekalenderen «Amalies Jul» i 1995.

Til stede under bisettelsen er filmregissør Anja Breien (82) og Anne Marie Ottersen (77), som blant annet kjente Armand fra «Hustruer».

Til Se og Hør forteller de at de vil huske venninnen med glede.

- Hun var veldig sammensatt og dyp, er de enige om.

- Det blir vemodig og trist, forteller de om dagen.

BISETTES: Tirsdag ettermiddag bisettes Marit Christensen, også kjent som «Moskva-Marit» fra Vestre gravlund Nye Kapell. Reporter: Tore Østvold. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Også Mari Maurstad (65) er til stede for å ta et siste farvel.

- Hun var en veldig markant skikkelse. Man la alltid merke til at Frøydis var i nærheten. Hun hadde en veldig klar stemme og ga alltid uttrykk for hva hun mente, minnes Maurstad, og legger til:

- Dette var på privaten. Men også på scenen var hun en magnet. Hun kunne spille alle type roller. Så vi mister en stor skuespillerinne i Frøydis.

Minnes stemmeforveksling

Til stede er også skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn (71), og skuespillerne Per Christian Ellefsen (68), Mariann Saastad Ottesen (46) og Sven Nordin (65). Kari Simonsen (85) og Bjørn Skagestad (72) har også ankommet bisettelsen.

SPESIELT MINNE: Skuespiller Sven Nordin snakker om et spesielt minne han har med den nå avdøde skuespilleren Kjersti Holmen. Video: Jostein Sletten. Reporter: Emma Eriksson. Vis mer

Ellefsen beskriver Armand som en av de sterkeste kvinnene han har møtt.

- Og samtidig kanskje en av de skjøreste kvinnene jeg har møtt. Hun var begge deler. Hun hadde en enorm varme, men også en vanvittig styrke. Hun var hele skalaen.

- Hvordan blir det å ta farvel i dag?

- Det tror jeg blir veldig fint. Det er noe vi mennesker gjør med hverandre, å ta et verdig farvel med hverandre.

- Vi skal på Nationaltheateret etterpå og ha en minnestund der også.

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Ellefsen husker spesielt godt en reklame Armand gjorde for Freia. Mange seere misforsto, og trodde det var Ellefsen som var stemmen bak reklamen.

- Hun hadde en ganske dyp røst. Jeg fikk altså så mye ære fra den reklamen, så jeg måtte snakke med Frøydis. Folk trodde det var jeg som hadde den reklamen. Vi lo godt av det.

Minneord

Under bisettelsen holdt Anne Marie Ottersen en rørende tale om venninnen.

- Vi var veldig glad i Frøydis, og hun var veldig glad i oss, familien sin, barna sine og vennene sine. Og ikke minst teater, sa hun.

Ottersen forteller videre om gode minner hun deler med Arman, og beskriver venninnen som en som sto tydelig opp for det hun trodde på.

- Min kjæreste, beste venninne Frøydis. Så fint vi hadde det sammen. Så nære vi var, og for en støtte vi hadde i hverandre og så utrolig mye moro vi hadde det sammen, sa en gråtkvalt Ottersen.

Frøydis Armand var søster av barnebokforfatter Yngvil Armand (77), i tillegg til skuespillerne Gisken (59) og Merete Armand. Sistnevnte gikk bort 61 år gammel i 2017.

LES OGSÅ: Røper sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer