Velkommen til mitt småbyliv

Lisa Stokke viser fram sitt koselige hus.

MURHUS: For fire år siden kjøpte Lisa og ektemannen Tim Jolly et viktoriansk murhus fra 1800-tallet i den koselige småbyen Kingston upon Thames, kun en halvtimes togtur fra London sentrum.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
MURHUS: For fire år siden kjøpte Lisa og ektemannen Tim Jolly et viktoriansk murhus fra 1800-tallet i den koselige småbyen Kingston upon Thames, kun en halvtimes togtur fra London sentrum. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: Lisa Stokke (36) ble et kjent fjes da hun slo gjennom som rollefiguren Sophie i musikalen Mamma Mia på West End i London. Nå gjør gullstrupen fra Tromsø også stor suksess på norsk TV. I Robert Stoltenbergs serie «Småbyliv», spiller 36-åringen kona til rollefiguren Jonas, som er pastor i «Paulusalliansen».

Men også privat er livet latterlig godt. For fire år siden kjøpte Lisa og ektemannen Tim Jolly (37) et viktoriansk murhus fra 1800-tallet i den koselige småbyen Kingston upon Thames, kun en halvtimes togtur fra London sentrum.

- Du kan godt si at her lever vi småbylivet i storbyen, sier Lisa Stokke og smiler til Se og Hør.


Barnefamilier
Murvillaen er i klassisk engelsk stil med hage i bakgården. Men grunnen til at Lisa og Tim falt for nettopp denne eiendommen, var nærheten til en god skole for barna Jasper (8) og Tallulah (3), samt at boligen grenser til et stort friområde.

- Vi likte så godt at det ikke var en ny rekke med hus bak hagen vår, at vi hadde et stort friluftsområde rett bak boligen. Det er veldig uvanlig å bo slik i et så tett befolket område som London. 

- Gaten vi bor i er veldig koselig, og det er mange barnefamilier i området. Her trives vi veldig godt, smiler Lisa.

Blåser gjennom stua
Huset på 140 kvadrat er i to etasjer. Nede er det bibliotek, spisestue, kjøkken, WC og vinterhage, mens i annen etasje er det tre soverom og bad. Villaen i viktoriansk stil har hele fem peiser, men Lisa innrømmer imidlertid at det har sine utfordringer å bo i et engelsk murhus. De er nemlig ikke like godt isolerte som boligene vi er vant til hjemme i Norge.

- Det er bare slik det er her i England. På 1800-tallet isolerte de med sagflis i veggene, og det merker vi om vinteren. Vi kan sitte inne i stua og nærmest merke hvordan det blåser tvers gjennom stua, ler Lisa.

Pusser opp

Planen er først å isolere gulvene, og legge ny parkett i begge etasjer, samt skifte det elektriske anlegget. På kjøkkenet er det også en flott peis, som i dag ikke kan brukes fordi det er bygd inn et kjøkkenskap der. TV-stjernen ønsker å rive dette skapet, og bygge nytt kjøkken for å gi peisen plassen den fortjener. 

- Det er et veldig koselig hus med et stort potensial. Det er også et loft vi kan bygge ut til en tredje etasje, så her er det mange muligheter. Vi er i gang med oppussing, men det er et evigvarende prosjekt når man også bruker energi på jobb og små barn, innrømmer TV-kjendisen.

Men selv om huset har behov for forbedringer, er ektemannen helt perfekt.

- Å være gift med Tim er en dans på roser. Han er alt jeg ønsker av en mann: Snill, tøff og veldig morsom. Han er også en utrolig god pappa. Jeg er lykkelig når jeg ser Tim leke med mine barn, forteller gullstrupen – som også avslører at engelskmannen er flink til å stille opp på husarbeid når det trengs.


Tim jobber i forlagsbransjen, og har kontor ikke langt fra familiens bolig i Kingston, mens Lisa jobber både i England og Norge. I disse dager er hun på vei til juleturné i Nord-Norge med forestillingen

- Lisa er til tider veldig opptatt, men hun er samtidig en god mor som tar seg tid til å gi barna den oppmerksomheten de trenger. Hun er varm, snill, klok – og genuint morsom å være sammen med. Vi har et flott ekteskap, skryter Tim Jolly.


Se bildene av hvordan de har det hjemme i Se og Hør Nr 45 - i salg nå!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.