- Velger å tro at dette ikke er juks

Konspirasjonsteoriene florerer etter Toojis overraskende seier i Melodi Grand Prix. Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus tror imidlertid ikke NRK har trikset.

KONSPIRASJONSTEORIER: Etter at Tooji vant MGP-finalen lørdag kveld, har flere nettbrukere blant annet reagert på at Tooji-plakater syntes i TV-ruta bak programleder Marte Stokstad.  Foto: Fra sendingen på NRK
KONSPIRASJONSTEORIER: Etter at Tooji vant MGP-finalen lørdag kveld, har flere nettbrukere blant annet reagert på at Tooji-plakater syntes i TV-ruta bak programleder Marte Stokstad. Foto: Fra sendingen på NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter at de soleklare forhåndsfavorittene Plumbo havnet på en overraskende fjerdeplass i lørdagens MGP-finale, hagler det nå konspirasjonsteorier på diverse debattfora om stemmejuks og urettferdig profilering av vinneren Tooji.

Flere eksperter gikk ut i media forkant av finalen og mente at Plumbo ikke ville nå langt i den internasjonale finalen, nå reagerer flere nettbrukere og mener at programleder Per Sundnes i starten av finalesendingen hadde en oppfordring til publikum om nettopp dette.

- Jeg tror de stemmer med hjertet, men så må de også tenke på at vi skal via
en semifinale. Og vi har kun ett vennsksapsland, og det er Sverige. Det er mye østblokk, som må stemme oss videre, uttalte Sundnes i programmet.


En nettbruker som kaller seg Br_E skriver på NRK.nos debattformum om MGP, stiller spørsmål ved kanalens troverdiget i konkurransen.

«Før første sang var Per klar i sin tale om at folk måtte tenke på hva som kunne greie å kvalifisere oss til finalen i Baku. Har vi opplevd at de har sagt sånn før en finale før ? En annen ting... Ser at Marte står plassert pent med kun Tooji-plakater rundt seg. Er det siste krampetrekning fra nrk for å få folk til å la være å stemme på Plumbo - for de skjønner vel hvor pinlig det vil bli i Baku...».

Nettbrukeren «Nina1966» mener i samme debattforum at TV-kanalen bevisst har trukket fram Tooji før MGP-finalen.

«Den som har litt intuisjon har vel sett dette siste dager, at de vil har tooji til finalen, alt fra torsdag programmet , via Dagsrevyen og hvis man går inn på nettet her kommer bildet av han opp».

Plumbo var de soleklare favorittene blant oddssetterne hos samtlige av de største bettingselskapene i Norge før MGP-finalen. Nå reagerer fansen med mistenksomhet over at Sande-bandet ikke kom høyere opp enn nummer fire.

«Plumbo, som ledet ALLE avstemningene feilet fullstendig, og fikk bare 50.000 stemmer. Under showet sto programlederen foran plakater der det sto TOOJI. Sangen var den siste som ble annonsert videre til gullfinalen. Jeg stemte 20 ganger på Plumbo, men fikk ingen bekreftelse før deadlinen gikk ut. Det multikulturelle TV-selskapet har svindlet meg og tusener av andre», skriver Forum member 1814 i et debattinnlegg på stormfront.no.

Plumbo-vokalisten selv, Lars Erik Blokkhus, sier til Seoghør.no at han er kjent med de ulike konspirasjonsteoriene som lanseres på sosiale medier og på diverse debattfora.

- Jeg velger å tro at folk har stemt på det de mente var det beste bidraget. Jeg ser det ikke sånn at NRK har vært ute og trikset med resultatet. Jeg har sett at det har blitt skrevet ting om dette på sosiale medier, men jeg vil ikke legge meg opp i dette, sier Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus til Seoghør.no.

MGP-general Per Sundnes slår sterkt tilbake mot de ulike konspirasjonsteoriene, og ber folk ha tillitt til NRK.

- Folk må stole på at vi ikke driver med noe indre spill i NRK. Vi går ikke rundt og deler ut plakater og stiller de opp i bakgrunnen. Dette faller på sin egen urimelighet. Dersom vi hadde prøvd å fremheve én person ville det hatt motsatt effekt. Folk hadde blitt rasende av sånt. Dette er en helt demokratisk utført konkurranse. Jeg kom med en oppfordring om at folk burde velge den beste ambassadøren for Norge, og jeg synes også Plumbo ville vært et topp bidrag for Norge i Baku, sier Sundnes til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kanskje folk ble lei av oss?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer