Dennis Storhøi:

- Veldig stolt

Dennis Storhøis sønn følger i farens fotspor.

FAR OG SØNN: Dennis og Mathias Storhøi er begge skuespillere. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
FAR OG SØNN: Dennis og Mathias Storhøi er begge skuespillere. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1988 debuterte skuespiller Dennis Storhøi (63) på film som tyven Sebastian Kåk i «Kamilla og tyven», og siden har han tilsynelatende ikke sett seg tilbake. I dag er han nemlig blant landets fremste skuespillere å regne.

Derfor er det trolig ekstra stas for Storhøi at sønnen har valgt å følge i pappas fotspor.

I sommer delte de scenen under «Peer Gynt» på Gålå, men Mathias har også gått sine egne veier, blant annet som prins Karl Johan, eller «Kalle», i Netflix-suksessen «Royalteen».

Malin Hammersgård var 15 år gammel da hun ble mamma til datteren Lotte, og noen år senere fikk vi følge dem i TV-programmet «Unge mødre». I dag er Lotte 18 år, og i fjor sommer ble hun mamma til sønnen Ole Konrad. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Kine Falch Vis mer

- Det er veldig stas. Det er veldig inspirerende, og han har jo hatt det i seg alltid, sier Dennis Storhøi om sønnen når Se og Hør møter han under Discoverys høstlansering.

Stolt

Videre legger han ikke skjul på at han synes det er veldig gøy å se sønnen «blomstre».

- Han er i faget. Jeg er veldig stolt, og det er veldig gøy.

63-åringen har som sagt vært i bransjen i flere tiår.

- Men det er noe spesielt når andre liker det barna dine gjør, innrømmer han.

Som nevnt delte far og sønn scene på Gålå i sommer. Første gang Storhøi hadde med sønnen opp på fjellet, var han bare fem-seks år gammel.

«IKKE LOV Å LE PÅ HYTTA»: For et år siden tok Jannicke Weeden med seg daten Oliver på premierefest - i år tok hun med seg sønnen Elias. Vi får svar på hvordan det går med fjorårets date. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- For et par, tre år siden sa han «nå skjønner jeg hvilken jobb du gjorde». Det er veldig hyggelig og kult. Han vet at man må henge med og er fullstendig klar over at det er et krevende yrke hvor mange er gode, og han vet at det krever hardt arbeid.

Råd

På spørsmål om det er noe han har rådet eller frarådet sønnen om, svarer Storhøi:

- Jeg har rådet ham til å følge sin vei, intiusjon og magefølelse. Og så er han en annen generasjon enn da jeg var i den fasen. Nå er det mye mer med sosiale medier og alt, jeg har ikke sjans der.

- Hvis det er ting han tenker han bør spørre om, så gjør han det. Det er veldig hyggelig selvfølgelig, at vi kan prate fag, og han er en fin samtalepartner. Det er jeg veldig glad for, legger han til.

I fjor fikk Mathias spørsmål om han alltid hadde visst at han også ville drive med skuespill.

GÅR VIRALT: Hertuginne Kate forteller hvordan sønnen Louis (4) reagerte på beskjeden om oldemorens dødsfall. Vis mer

- Jeg tror jo det er en veldig naturlig vei inn i et yrke hvis noen i familien jobber med det samme. Det å få være med på teater og bak scenen, og møte veldig mange skuespillere gjør jo at man kan begynne å interessere seg for faget selv, sa han da til 730.

LES OGSÅ: Slettet etter kritikkstorm

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer