IKKE LEI AV LIVET: Regissør, manusforfatter og skuespiller Liv Ullmann sier til VG Helg at hun er trist over at tiden hennes på jorden er så begrenset. 75-åringen er kinoaktuell med «Frøken Julie» om et par uker. Foto: Stella Pictures
IKKE LEI AV LIVET: Regissør, manusforfatter og skuespiller Liv Ullmann sier til VG Helg at hun er trist over at tiden hennes på jorden er så begrenset. 75-åringen er kinoaktuell med «Frøken Julie» om et par uker. Foto: Stella PicturesVis mer

- Veldig lei meg for at det er så liten tid igjen

Liv Ullmann tenkte alltid at hun hadde evig liv.

SEOGHØR.NO: Den verdenskjente skuespilleren og regissøren er snart aktuell med det hun omtaler som sin siste film, «Frøken Julie», basert på August Strindbergs drama.

På rollelisten har Liv Ullmann (75) Hollywood-stjerner som Jessica Chastain (37) og Colin Farrell (38), og filmen har verdenspremiere under Toronto filmfestival 7. september.

Men på tross av at hun er aktuell i filmverdenen nok en gang, forteller Ullmann til VG Helg at hun hver morgen ser seg i speilet og stadig oftere tenker at hun begynner å bli gammel.

- Du blir tvunget til å tenke på alder! (...) Ingenting forandrer seg innvendig. Ingenting, forteller filmstjernen, som sier at hun fortsatt føler seg som en 20-åring, til VG Helg.

Liv Ullmann, som tidligere har snakket om sitt «unaturlige forhold» til alkohol, har heller ikke rørt edlere dråper på over 20 år.

TRAVEL: De siste årene har den norske filmstjernen og regissøren hatt mye på tapetet. Her på «Onkel Vanja»-premieren på Nationaltheateret i fjor vinter, der hun regisserte og Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen.  Foto: Stella Pictures
TRAVEL: De siste årene har den norske filmstjernen og regissøren hatt mye på tapetet. Her på «Onkel Vanja»-premieren på Nationaltheateret i fjor vinter, der hun regisserte og Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tøft å være 75-åring

Den dobbelt Oscar-nominerte skuespilleren har tidligere uttalt seg kritisk om pensjonsalderen i Norge, og fremhevet at man tidligere hadde større respekt for de eldre.

«Onkel Vanja»-regissøren påpeker at det nesten umenneskelige skjønnhetsidealet i samfunnet gjør det vanskelig å være 75. I tillegg til tanken på ar hun ikke har så mye «hjernetid» igjen.

- Jeg er veldig lei meg for at det er så liten tid igjen. Jeg kan ikke si at jeg håper at jeg blir 102 år heller, for det er ikke et spesielt deilig liv, sier hun åpenhjertig i portrettintervjuet.

- For min tid er begrenset. Jeg har alltid tenkt at jeg var udødelig, innrømmer «Persona»-stjernen overfor VG Helg.

«Frøken Julie» blir å se på norske kinoer fra 12. september.

LES OGSÅ: - Det var veldig sterkt og mye tårer