- Veldig kjipt å bli sparket fra NRK på grunn av dette

I sin nye kontroversielle musikkvideo simulerer Tooji sex ved alteret i en kirke. Nå skal dette ha fått konsekvenser.

STO FREM: Tooji Keshtkar mener avgjørselsen om å stå frem som homofil er den viktigste han noen gang har tatt.  Foto: Stella Pictures
STO FREM: Tooji Keshtkar mener avgjørselsen om å stå frem som homofil er den viktigste han noen gang har tatt. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Artist og tidligere MGP-deltager Touraj Keshtkar (28), bedre kjent som Tooji, sto mandag frem som homofil i et intervju med nettstedet Gaysir.no.

Det er gjennom kunstprosjektet og sangen «Father» at han velger å legge hemmelighetene til side.

- Jeg har alltid tenkt at min seksualitet er «nobody’s business but mine». Ingen heterofile trenger å dele hva de har av preferanser, så hvorfor må jeg? Derfor har jeg aldri svart på spørsmål fra pressen om det, forteller han til nettstedet.

I låtens musikkvideo simulerer Tooji at han har sex med en mannlig prest ved alteret til Frogner kirke - noe som nå skal ha fått konsekvenser for sangeren.

Som gjest i NRKs Dagsrevyen mandag kveld, hevder nemlig Tooji at han har fått sparken fra NRK, skriver Kjendis.no.

- Jeg har definitivt møtt mye motstand i denne prosessen, det var jo veldig kjipt å bli sparket fra NRK på grunn av dette. Samme prosjektbeskrivelse som jeg ga til kirken, ga jeg også til NRK, sier han, ifølge nettstedet.

Dette betyr at Tooji ikke blir å se i jobben som MGP jr-programleder, hvor han har vært de siste tre årene, i november.

- Det var litt kjipt at grunnlaget for at jeg fikk sparken var at det ikke var forenlig med å være et forbilde for barn, sier.

NRK avviser at Tooji fikk sparken

NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, bekrefter overfor VG at Tooji slutter i kanalen, men hevder at artisten selv har tatt valget om å slutte.

– At han har fått sparken, er selvfølgelig ikke riktig. Det var et valg han selv gjorde, sier han til VG.

Videre forteller NRK-sjefen at de gjerne ville ha Tooji som programleder, men at hans nye musikkvideo gjorde det vanskelig.

– Denne hadde et eksplisitt seksuelt innhold, som ikke var forenlig med å lede et barneprogram. Lanseringen av denne videoen var også samtidig som vi skulle lansere finaledeltagerne i MGP junior.

– Tooji fikk valget mellom å lede MGP junior eller satse på musikken – og han valgte å satse på musikken, forteller Halvorsen til nettstedet.

Se musikkvideoen her:

 

LES OGSÅ: Tooji tar et oppgjør med ryktene