«Kompani Lauritzen»:

- Veldig intenst

Søndag måtte tre deltakere forlate kompaniet.

UTE AV KONKURRANSEN: Søndag kveld måtte tre deltakere reise hjem fra Setnesmoes leir. Foto: Matti Bernitz/TV 2
UTE AV KONKURRANSEN: Søndag kveld måtte tre deltakere reise hjem fra Setnesmoes leir. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Rekruttperioden i «Kompani Lauritzen» nærmer seg slutten, og i lørdagens episode blir det klart hvem som får tilbake navnene sine og kan kalle seg aspiranter, og hvem som må vende snuten hjemover.

Nytt for året er at oberst Dag Otto Lauritzen (66) har kjørt kjendisene gjennom en tøffere og lengre rekruttperiode, som i motsetning til de tidligere sesongene ikke ender på Rampestreken - men på toppen av Kjøsen (1117 moh.).

Til slutt ble det klart at det var Ingrid Halstensen (35), Sval Rosenløw Eeg (24), Thomas Hayes (26) og Christopher Robin Omdahl (31) som måtte i dimmekamp og kjempe om den siste plassen i aspirantperioden.

Obersvante seere kunne i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» skimte en aldri så liten spoiler. Video: TV 2 Vis mer

Etter tre runder var det Rosenløw Eeg som var eneste rekrutt igjen, og Halstensen, Hayes og Omdahl måtte dermed takke for seg.

- Vemodig

- Jeg husker at det var veldig digg å bli ferdig, og at jeg så frem til et hotellrom, en god middag og å slippe å bli vekket av befalet og hele den regla, forteller Omdahl om det øyeblikket han skjønte at det var over.

FARVELKLEM: Ingrid Halstensen og Sval Rosenløw Eeg gir hverandre en klem etter dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
FARVELKLEM: Ingrid Halstensen og Sval Rosenløw Eeg gir hverandre en klem etter dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Men det var også litt vemodig. Jeg ville få navnet på uniformen og var motivert til å fortsette videre.

Deltakerne får ikke navnet sitt på uniformen før de har bestått rekruttperioden og blitt tatt opp som kompaniaspiranter.

PIZZAFEST: Deltakerne koser seg med pizza etter et vel gjennomført helvettesdøgn. Foto: Matti Bernitz/TV 2
PIZZAFEST: Deltakerne koser seg med pizza etter et vel gjennomført helvettesdøgn. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Halstensen ser tilbake på sin deltakelse som beinhard og ikke minst hektisk.

- Det var brutalt, altså herlighet. Man føyk inn i den bobla med en gang, og veldig intenst. Man har liksom ikke tid til å gå på do en gang, fordi det skjer noe hele tidem, fra morgen til kveld og til nattestid. Så det var bånn gass der inne, vi fikk kjørt oss.

- Hadde uflaks

Etter han røk ut er det likevel en ting som irriterer Omdahl.

- Det som er greia er at jeg vet at mye av de morsomme oppgavene kommer etter rekruttperioden, så det var jo litt kjipt. Det var kjedelig å gå glipp av alt det gøye.

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

Mens rekruttperioden er preget av beinharde fysiske og psykiske prøvelser, har aspirantperioden mer innslag av forskjellige oppdrag.

- Men jeg følte jeg hadde gjort mitt beste, og samtidig at jeg hadde vært ganske uheldig underveis. Det var noen ting jeg rett og slett var dårlig på, mens i andre ting hadde jeg bare uflaks.

IVIRGE: Deltakerne følger spent med på dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
IVIRGE: Deltakerne følger spent med på dimmekampen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

En av rundene i dimmekampen var utstyrskontroll, hvor deltakerne raskest mulig skulle finne fram utstyret fenriken ropte opp.

- Den mest spesifike uflaksen jeg kommer på er fra dimmekampen da jeg skulle ta fram kokesett i tre deler. I mitt sett var det deler som ikke passet sammen, og tidligere i rekruttperioden slet til og med fenriken med å demontere den. Jeg var rask med å hente den opp fra sekken, men fikk den ikke fra hverandre, forteller Omdahl.

I dimmekampen endte han dermed sist, noe som etter hvert førte til at han røk ut.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller at alle kokesettene ble kontrollert før de ble utdelt i starten av rekruttperioden, og at de sjekker om de er enkle å ta fra hverandre.

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

- Hvis de får noen slag eller settes sammen hardt, så kan de være litt utfordrende å få opp. Det kan være dette som har skjedd med Omdahls kokekar, og sånn sett kan man si at han var litt uheldig med akkurat dette i konkurransen, sier han til Se og Hør og legger til:

- Hadde vi vært klar over at dette kokesettet var vrient ville vi ha byttet det ut.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Thomas Hayes, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: Kan være alvorlig syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer