Tidligere i år ble det kjent at filmstjernen Bruce Willis (68) hadde blitt diagnostisert med frontotemporal demens. Familien har ikke lagt skjul på at det har vært utfordrende å håndtere 68-åringens diagnose.
I anledning Willis' bursdag 19. mars, delte kona Emma Heming Willis (44) en rørende video.
- Jeg får ofte meldinger fra folk som sier at jeg er så sterk, og at de ikke skjønner hvordan jeg klarer dette. Men jeg har ikke noe valg. Jeg skulle ønske jeg hadde det, men jeg oppdrar også to barn midt i dette, sa hun.
I en livesending på Instagram åpner hun seg nærmere om hvordan den siste tiden har vært.

Med bønn: - Hold dere på avstand
Mangel på kunnskap
Hun forteller blant annet om en hendelse hvor hun ba paparazzier om å la mannen hennes være i fred. 44-åringen ble kritisert for hendelsen.
- Folk trodde jeg ba om privatliv. Vi ber ikke om privatliv, men om respekt for mannen min og sykdommen hans. Jeg tror dette er et tydelig tegn på at det trengs mer utdanning om demens, forteller hun.
Heming Willis mener at folk hadde vanskeligheter for å forstå forespørselen hennes på grunn av manglende kunnskap:
- Jeg tror at hvis du ikke kjenner noen som har det, forstår du det ikke.
Hun innrømmer også at det var vanskelig for henne å være åpen om mannens diagnose da han først ble syk.

- Har ikke noe valg
- Det var veldig isolerende. Det var min egen skyld. Vennskapssirkelen min ble mindre fordi det var så vanskelig å snakke om, innrømmer hun.
- Det er definitivt veldig ensomt. Men for oss var det positivt å gi ut familieuttalelsen. Da ble vi en del av et vakkert fellesskap, legger hun til.
Manglende innsikt
Professor og forskningssjef ved Nasjonalt senter for aldring og helse, Geir Selbæk, har tidligere forklart til Se og Hør at Frontotemporal demens rammer fremre deler av hjernen og ofte kan gi språkproblemer og endringer av personlighet og væremåte.

Vil skilles etter demensdiagnose
Språkproblemer skal ha vært blant det første som rammet Willis.
Den rammede kan også ofte ha lite forståelse for sosiale regler og manglende innsikt i at man er syk.
- Siden væremåten endrer seg fundamentalt og personen ikke har sykdomsinnsikt, opplever mange pårørende Frontotemporal demens som mer belastende enn andre demenssykdommer. Det er viktig at man får god veiledning i hvordan man best møter personen som har sykdommen, har Selbæk forklart.
Han understreket at åpenhet om sykdommen er viktig.
LES OGSÅ: Bildet avslører sannheten om helsen