Emma Heming Willis:

- Veldig ensomt

Den siste tiden har vært tøff for Bruce Willis og familien.

SYK: Tidligere i år ble det kjent at skuespilleren Bruce Willis har fått demens. Foto: Skjermdump fra Instagram
SYK: Tidligere i år ble det kjent at skuespilleren Bruce Willis har fått demens. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at filmstjernen Bruce Willis (68) hadde blitt diagnostisert med frontotemporal demens. Familien har ikke lagt skjul på at det har vært utfordrende å håndtere 68-åringens diagnose.

I anledning Willis' bursdag 19. mars, delte kona Emma Heming Willis (44) en rørende video.

Bruce Willis og hele hans familie var samlet for å feire skuespillerens bursdag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Demi Moore via Instagram. Vis mer

- Jeg får ofte meldinger fra folk som sier at jeg er så sterk, og at de ikke skjønner hvordan jeg klarer dette. Men jeg har ikke noe valg. Jeg skulle ønske jeg hadde det, men jeg oppdrar også to barn midt i dette, sa hun.

I en livesending på Instagram åpner hun seg nærmere om hvordan den siste tiden har vært.

Mangel på kunnskap

Hun forteller blant annet om en hendelse hvor hun ba paparazzier om å la mannen hennes være i fred. 44-åringen ble kritisert for hendelsen.

- Folk trodde jeg ba om privatliv. Vi ber ikke om privatliv, men om respekt for mannen min og sykdommen hans. Jeg tror dette er et tydelig tegn på at det trengs mer utdanning om demens, forteller hun.

«DEMENSKORET»: Jan Runar Eliassen rørte hele salen med denne tolkningen. Video: NRK Vis mer

Heming Willis mener at folk hadde vanskeligheter for å forstå forespørselen hennes på grunn av manglende kunnskap:

- Jeg tror at hvis du ikke kjenner noen som har det, forstår du det ikke.

Hun innrømmer også at det var vanskelig for henne å være åpen om mannens diagnose da han først ble syk.

- Det var veldig isolerende. Det var min egen skyld. Vennskapssirkelen min ble mindre fordi det var så vanskelig å snakke om, innrømmer hun.

- Det er definitivt veldig ensomt. Men for oss var det positivt å gi ut familieuttalelsen. Da ble vi en del av et vakkert fellesskap, legger hun til.

LYMFØDEM: Mahogany lider av sykdommen Lymfødem, noe som har gjort datinglivet vanskelig. Video: Truly via Youtube / Rød Løper. Vis mer

Manglende innsikt

Professor og forskningssjef ved Nasjonalt senter for aldring og helse, Geir Selbæk, har tidligere forklart til Se og Hør at Frontotemporal demens rammer fremre deler av hjernen og ofte kan gi språkproblemer og endringer av personlighet og væremåte.

Språkproblemer skal ha vært blant det første som rammet Willis.

Den rammede kan også ofte ha lite forståelse for sosiale regler og manglende innsikt i at man er syk.

Serien «The Last of Us» har blitt den mest sette serien på HBO Max, men det er ikke bare selve serien som har havnet på «alles» lepper. Video: Rød Løper Vis mer

- Siden væremåten endrer seg fundamentalt og personen ikke har sykdomsinnsikt, opplever mange pårørende Frontotemporal demens som mer belastende enn andre demenssykdommer. Det er viktig at man får god veiledning i hvordan man best møter personen som har sykdommen, har Selbæk forklart.

Han understreket at åpenhet om sykdommen er viktig.

LES OGSÅ: Bildet avslører sannheten om helsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer