Kim Kardashian og Kanye West:

- Veldig bekymret

Kim Kardashian skal være alt annet enn fornøyd med ektemannens nyeste påfunn.

SPENNING PÅ HJEMMEBANE: Selv om Kim Kardashian offentlig støtter ektemannens presidentkandidatur, skal stemningen på hjemmebane være en helt annen. En kilde med tilknytning til familien hevder at kona er svært bekymret for Kanye West. Foto: NTB Scanpix
SPENNING PÅ HJEMMEBANE: Selv om Kim Kardashian offentlig støtter ektemannens presidentkandidatur, skal stemningen på hjemmebane være en helt annen. En kilde med tilknytning til familien hevder at kona er svært bekymret for Kanye West. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanye West (43) har tidligere teaset med at han en gang i tiden skulle stille som presidentkandidat, men på den amerikanske frigjøringsdagen i år kunngjorde han for hele verden at han faktisk hadde planer om å gjennomføre dette.

«Vi må nå realisere de amerikanske mulighetene ved å stole på Gud, forene vår visjon og bygge vår framtid. Jeg stiller som presidentkandidat for USA», skrev West på Twitter, i en melding som raskt ble plukket opp av medier verden over.

Det kan bety at West blir en kandidat allerede til høsten, og dermed går «head to head» mot nåværende president Donald Trump (74). Rapperen har siden bekreftet at han skal stille, noe han gjorde i et intervju med Forbes. I samme intervju liret han av seg det ene og det andre, som i ettertid har vekket stor oppmerksomhet.

Hans kone, realitystjernen Kim Kardashian West (39), har uttalt at hun støtter ektemannen. Realiteten skal imidlertid være en helt annet, kan kilder overfor E! Online opplyse om.

- Veldig bekymret

Et av elementene fra intervjuet som Kim angivelig reagerer sterkt på, er det hvor ektemannen sier at han skal ha fått et kall fra Gud.

- Gud ga meg klarhet og sa at det var på tide å stille til valg. Jeg endte opp på sykehus, og folk kaller meg gal. Men jeg er ikke gal, sier West i sammenheng med hans egen mentale helse og uttalte bipolare lidelse.

I samme intervju mener han at han ble sett på som gal fordi han var aktiv som artist, og dermed jobbet mye med innspillinger, planlegging av turné og andre ting. Han mener dermed at han ikke var gal, bare utslitt, og at tiden nå er inne for at han skal innta det ovale kontor.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Intervjuet har, som nevnt, vekket en del reaksjoner. På hjemmebane skal disse også ha kommet. Kilder til E! sier at Kim tar ektemannens uttalelser svært ille opp.

- Kim er veldig bekymret for ham. Hun forstår at han går gjennom disse periodene enkelte ganger. Han er veldig dedikert til alt han gjør, noe Kim også respekterer, selv om hun ikke alltid er enig med handlingene hans, sier kilden, som skal være tett på familien.

- Vil hjelpe ham

Dermed virker det altså ikke som at Kanye har støtte på hjemmebane. Da han kunngjorde kandidaturet, svarte Kim på tweeten med en emoji av det amerikanske flagget. Flere mente at dette signaliserte at hun sto bak mannen sin, men kildens opplysninger tilsier noe helt annet.

- Hun vet at Kanye tar det å stille som presidentkandidat veldig seriøst, og hun støtter ham offentlig. Men alle i familien blir bekymrede når han begynner å oppføre seg sånn. De vil hjelpe ham på alle måter de kan, og bryr seg oppriktig om helsen hans, sier kilden videre.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Kildens uttalelser kan speile seg i noe Kardashian faktisk har uttalt selv. I et intervju med Vogue fra i fjor, åpnet hun seg faktisk om hvordan hun håndterer ektemannens mentale helse.

- Det er helt klart en emosjonell prosess. Akkurat nå er alt fint. Men vi vet definitivt når «hendelser» kommer, og vi vet hvordan vi skal håndtere det, sa hun, og fortsatte:

- Å gå på medisiner er egentlig ikke noen mulighet for ham, fordi det endrer den han er. Om han reiser mye blir han verre, så han reiser ikke like mye som før. Men jeg kan faktisk ikke prate for ham, for jeg er ikke i hjernen hans, sa hun åpenhjertig til magasinet.

Hvorvidt det faktisk blir mulig å stemme på West i det kommende valget, vil tiden vise. Han har imidlertid klare ideer om hvordan han ønsker å styre landet.

SJARMTROLL: Datteren til Kim Kardashian og Kanye West, North West, tok fullstendig av på en gospelkonsert søndag. Slikt får verden med seg! Vis mer

Mot abort

Blant annet skal organisasjonsmodellen i Det hvite hus baseres på landet «Wakanda» fra filmen «Black Panther».

West har fortalt at han ikke har noe kampanjeapparat, og at han selv aldri har stemt ved tidligere presidentvalg. Rådgiverne hans på dette tidspunktet er kona Kim Kardashian og Tesla-gründeren Elon Musk. Om sistnevnte har han uttalt følgende:

- Vi har pratet om dette i årevis. Jeg har foreslått for ham at han skal lede USAs romprogram, sa han til Forbes.

Rapperen, som tidligere har tatt Trump i forsvar, erklærte at han ikke lenger støtter den sittende presidenten og at han «har tatt av seg den røde capsen».

KANYE WEST: En kjent talkshowvert så helt annerledes ut etter at Kanye West kledde ham opp i sitt eget merke, YEEZY. Video: Netflix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Han er likevel langt mer kritisk til Joe Biden, og berømmer fortsatt Trump for å være «den første presidenten på lenge som har latt guds stemme være en del av samtalen». West, som selv har fire barn med kona, kunne også fortelle at han var motstander av abort og kritisk til vaksiner.

West sa det til syvende og sist er gud som bestemmer presidenten, og var derfor usikker på om han kommer til å bli president i 2020 eller 2024.

- Dersom jeg vinner i 2020 er det guds vilje. Vinner jeg i 2024 er det også guds vilje, sa han.

LES OGSÅ: «Mystisk» prins kjøpte hus i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer