Jay-Z og Beyoncé:

Vekket reaksjoner - her er forklaringen

Rapperen avkrefter politisk stunt.

DETTE SKJEDDE: Flere reagerte da Beyoncé og Jay-Z ble sittende under nasjonalsangen på årets Super Bowl. Nå forklarer sistnevnte hvorfor. Foto: NTB Scanpix
DETTE SKJEDDE: Flere reagerte da Beyoncé og Jay-Z ble sittende under nasjonalsangen på årets Super Bowl. Nå forklarer sistnevnte hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjerneparet Beyoncé (38) og Jay-Z (50) ble raskt en snakkis etter helgens Super Bowl, da de ble sittende på plassene sine under nasjonalsangen.

Enkelte tolket «stuntet» som en politisk protest, noe Jay-Z avkrefter.

- Det var ikke det. Sorry, sa rapperen da han besøkte Columbia University tirsdag, ifølge Sky News.

Samtidig forklarte han hvorfor han og familien ikke reiste seg opp.

- Det som skjedde, var at vi kom dit, vi satte oss ned, og så skulle showet starte. Kona mi var med meg, og hun sa til meg at hun kjenner igjen følelsen. Hun er supernervøs, for hun har opptrådt under Super Bowl før, det har ikke jeg. Så vi kommer dit, og går umiddelbart inn i «artist-modus».

«HOMECOMING»: Snart kommer filmen om da Beyoncé Knowles headlinet den amerikanske festivalen Coachella i California. Her får vi også glimt av tvillingene hennes, som ble født 13. juni 2017. Filmen har premiere på Netflix 17. april. Video: Netflix Vis mer

- Vi var så stolte

50-åringen forklarer at han fra det tidspunktet bare tenkte på det praktiske rundt det hele. Han har selv vært med på å produsere showet, og har samarbeidet med NFL om det.

Derfor satt han heller og tenkte på alt det praktiske rundt showet.

Underveis snakket han også med kona om hvor flink Demi Lovato (27), som framførte nasjonalsangen, var.

FORKLARING: Jay-Z forklarer hvorfor han og kona Beyoncé ikke sto da Demi Lovato fremførte den amerikanske nasjonalsangen under Super Bowl. Foto: NTB scanpix
FORKLARING: Jay-Z forklarer hvorfor han og kona Beyoncé ikke sto da Demi Lovato fremførte den amerikanske nasjonalsangen under Super Bowl. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Så kom Demi ut. Og vi snakket om hvor vakker hun så ut og hvordan hun hørtes ut, og hva hun har gått gjennom i livet for å stå på scenen. Vi var så stolte av henne.

Han understreker også at datteren, Blue Ivy (8), var med dem, og at de aldri ville satt henne i en «slik posisjon». Samtidig mener Jay-Z at artistene han var med på å velge ut til pausenummeret var med på å bidra til at han ikke trengte å gjøre en «stille protest», som han selv sier.

Det var nemlig Shakira (43) og Jennifer Lopez (50), som har røtter fra henholdsvis Columbia og Puerto Rico, som opptrådte under showet.

- Vi snakket høyest av alle, sier han, og henspiller til deres etniske opphav i en bransje som ofte får kritikk for å være «for hvit».

Tolket som protest

Som nevnt ble ekteparet en stor snakkis etter mesterskapsfinalen, og en rekke amerikanske medier omtalte at de ble sittende, deriblant Washington Times, ABC News, USA Today og The Hollywood Reporter.

Flere mente de unngikk å reise seg som en støtteerklæring til Colin Kaepernick (32), som i 2016 satte seg på kne framfor å bli stående - i protest mot blant annet hvordan politiet behandler minoriteter i USA.

LØVENES KONGE: Forrige dagen kom de siste bildene fra den kommende Løvenes Konge-filmen hvor Beyoncé og artisten Childish Gambino synger den kjente låta «Can you feel the love tonight». Vis mer

På Twitter var det blant annet en som altså mente at rapperen og kona ble sittende for å støtte ham.

«Shoutout til Jay-Z for å være en ekte amerikaner og bli sittende under nasjonalsangen. Elsker den fyren og kampen hans mot undertrykkelse», ble det skrevet.

Dette var altså ikke tilfellet, da Jay-Z avkreftet en politisk protest tirsdag.

LES OGSÅ: Dette sier han om ekskonas barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer