«Sommerhytta»:

Vekker reaksjoner etter dette

«Sommerhytta»-finalen har fått enkelte til å spekulere på smittevernregler.

NULL AVSTAND: Flere har stusset over at deltakerne og naboene i «Sommerhytta» har stått som sild i tønne på tv. Det har imidlertid en naturlig forklaring. Foto: TV 2
NULL AVSTAND: Flere har stusset over at deltakerne og naboene i «Sommerhytta» har stått som sild i tønne på tv. Det har imidlertid en naturlig forklaring. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det endelig klart hvilket par som stakk av med seieren i det svært populære TV 2-programmet «Sommerhytta». Totalt fire par har kjempet side om side for å oppnå den store hyttedrømmen, der det til slutt var kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som stakk av med seieren.

Konseptet går ut på at parene har fått bygge hver sin hytte ved Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk. Det er imidlertid bare ett par som får lov til å beholde hytta de har bygget, mens de andre legges ut for salg.

Siden finaleepisoden ble sendt på tv, har det imidlertid haglet med reaksjoner. Finalen har nemlig skapt et stort engasjement i sosiale medier. Det er det imidlertid flere grunner til.

EPISODE TRE: I tredje episode av «Jan Thomas pusser opp» avslører Jan Thomas hvordan han holder seg ung og kjekk, og får endelig installert sitt hemmelige våpen. Vis mer

Splitter folket

Til tross for at gratulasjonene har strømmet inn, har flere uttrykt sin misnøye over at det var nettopp Krogh og Try som vant. Det ble likevel en svært rørende affære for paret, som tok til tårene mens konfettien regnet ned på dem.

Og det er nettopp denne feiringen som også har fått ivrige seere til å sette spørsmålstegn ved finalen.

FEIRING: Deltakerne klemte og sto tett da vinnerparet ble annonsert. Det har vekket reaksjoner. Foto: TV 2
FEIRING: Deltakerne klemte og sto tett da vinnerparet ble annonsert. Det har vekket reaksjoner. Foto: TV 2 Vis mer

Flere reagerer nemlig på både klemming mellom deltakerne, og at flere som var til stede satt nærmest som sild i tønne under ukesfinalene. Nettopp dét er nemlig uvanlig kost om dagen, med smittevenregler og tiltak som følge av coronapandemien.

Det hele har derimot en naturlig forklaring, og til Se og Hør kan programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, fortelle at sesongen ble spilt inn allerede i fjor.

- Årsaken til at deltakerne sitter tett og klemmer hverandre i årets «Sommerhytta»-finale er at den ble spilt inn i fjor høst, altså flere måneder før koronapandemien oppsto. Alle produksjoner for TV 2 i dag følger selvsagt omfattende smittevernplaner innenfor de smittevernrestriksjoner som gjelder, opplyser hun.

Det betyr altså at episodene ble spilt inn før pandemien var et faktum, og før verdens befolkning måtte forholde seg til smitteverntiltak.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

Som sild i tønne

Denne høsten har enkelte tv-programmer valgt å opplyse seerne om at det aktuelle programmet er spilt inn før pandemien, for å forsikre seerne. I NRK-programmet «113» har det for eksempel stått: «Opptakene til serien ble gjort høsten 2019».

- Vi vurderte aldri å merke programmene på en slik måte, men det kan selvsagt være gode grunner til å gjøre det, sier programredaktøren.

Det er altså ikke tilfellet med «Sommerhytta», og det har fått enkelte til å reagere. Selv forteller TV 2 at de aller fleste har fått det med seg.

- Vi har registrert noen få spørsmål rundt dette i sosiale medier, men det virker som at de aller fleste forstår at innspillingen foregikk før coronapandemien.

Sesong 4 av «Sommerhytta» skulle i utgangspunktet sendes i vår. På grunn av coronasituasjonen ble det gjort ulike endringer i sendeskjemaet, og programmet ble flyttet til nå i høst, ifølge Haldorsen.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

- Veldig fornøyde

Som nevnt skapte det reaksjoner da vinnerparet ble annonsert. I kommentarfeltene til ulike norske medier har blant annet flere påpekt at paret ikke fortjente å vinne, at de var «de dårligste håndverkerne» og at «hytta var den dårligste av alle de fire hyttene».

Krog og Trys drømmehytte har også blitt omtalt som «Fretex-hytta».

Da Se og Hør tok en prat med paret var de klare på at de egentlig hadde bestemt seg for at de ikke ønsket å kommentere de negative tilbakemeldingene.

- Vi har ikke lyst til å fokusere på det. Vi er fornøyde med at det ble som det ble, og har rett og slett unngått å lese det negative, sa paret.

VINNERE: Kjæresteparet er selv svært fornøyde med sin egen innsats og sluttresultatet av hytta. Foto: TV 2
VINNERE: Kjæresteparet er selv svært fornøyde med sin egen innsats og sluttresultatet av hytta. Foto: TV 2 Vis mer

At de er veldig stolte av sitt eget snekkerarbeid, og ikke minst resultatet, la de imidlertid ikke skjul på.

- Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet, og har vist hytta fram til både venner og familie, fortalte de.

LES OGSÅ: Nå har hun solgt ferie-paradiset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer