Angela Bassett og Jamie Lee Curtis:

Vekker oppsikt: - Sleipt

Glemte tilsynelatende uttrykket «tap og vinn med samme sinn».

Skuespiller Angela Bassetts reaksjon på Jamie Lee Curtis’ Oscar-seier har vakt oppsikt. Video: AP. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å få tildelt en Oscar-statuett er trolig karrierehøydepunktet for de aller fleste skuespillere. For de fleste er det sjelden vare, og skuespiller Jamie Lee Curtis (64) har ventet hele karrieren på å vinne en.

Natt til mandag, norsk tid, løsnet det endelig, og hun kunne smykke seg med tittelen «beste kvinnelige birolle», til stor jubel fra salen. Dette er hennes første Oscar.

Ei som ikke vant pris, eller jublet, var skuespiller Angela Bassett (64). Tapet tok hun tilsynelatende med alt annet enn fatning. Bassett var nominert til samme pris som Lee Curtis.

OSCAR: Komiker Jimmy Kimmel harselerte med Will Smith under Oscar-utdelingen natt til mandag - i fjor sjokkerte Smith verden da han løp opp på scenen og slo til daværende programleder Chris Rock som vitset om kona til Smith. Reporter: Edward Stenlund. Video: AP / Oscar Academy Vis mer

Bildene fra nattens utdeling viser nemlig at Bassett blant annet ble sittende godt nede i stolen sin, mens alle andre reiste seg i stående applaus for Lee Curtis, ifølge New York Post.

Det var også tydelig å se på ansiktsuttrykket hennes at hun ikke var særlig fornøyd. Hun valgte også å ikke klappe for skuespillerkollegaen.

Bassett og Curtis var nominert for roller i henholdvis «Black Panther: Wakanda Forever» og «Everything Everywhere All at Once».

Flere fans skriver nå på Twitter at de er skuffet over Bassetts reaksjon.

«Angela Bassetts reaksjon sårer meg», skriver en fan på Twitter.

ÅPNER SEG: Skuespiller Will Smith åpner seg opp om da han slo til komiker Chris Rock på Oscar-scenen etter en vits om Jada Pinkett Smith. Video: AP Vis mer

«Uavhengig av hvem som vant Oscaren. Angela Bassett kunne ha klappet for vinneren. Å sitte der uten å klappe bare fordi du ikke vinner ...» skriver en annen, mens en tredje legger til:

«Shit, Angela Bassett, det går bra. Det er noe som heter å tape grasiøst. Det hjelper ikke så sitte å skule fordi du ikke vant».

«Angela Bassett som ikke reiser seg for Jamie Lee Curtis er ganske sleipt. Jeg forstår at du er irritert fordi du ikke vant, men herregud ...» legger en fjerde til.

Ingen av 64-åringene har foreløpig uttalt seg.

LES OGSÅ: Avslører: Brudd før bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer