Oli London:

Vekker oppsikt med «sørkoreansk forvandling»

Influenseren identifiserer seg ikke lenger som brite, men som sørkoreaner.

KOMMER UT: Britiske Oli London kom nylig ut som en ikke-binær sørkoreaner - etter 18 plastiske operasjoner. Foto: Instagram / Oli London
KOMMER UT: Britiske Oli London kom nylig ut som en ikke-binær sørkoreaner - etter 18 plastiske operasjoner. Foto: Instagram / Oli London Vis mer
Publisert

Influenser og artist Oli London (31) har de seneste årene opparbeidet seg en solid fanskare på sosiale medier. På Instagram har hen over 332 000 følgere, mens på TikTok har hen hele 445 000 ivrige følgere.

Med tiden har London fått flere til å sperre opp øynene, ettersom det er blitt kjent at 31-åringen har brukt over 1,2 millioner norske kroner på plastiske operasjoner. Det kom blant annet frem i et intervju med Dr. Phil i fjor.

Målet har vært å se ut som Londons favorittartist, K-popstjernen Park Ji-Min - kjent fra gruppen BTS, ifølge Expressen.

- Jeg har vært veldig ulykkelig med hvem jeg er de siste åtte årene, og har gjort omtrent 18 operasjoner nå, sier 31-åringen i en ny video på YouTube.

Videoen har imidlertid fått folk til å reagere.

SJOKKERENDE: En ny TikTok-trend der man bruker nål og blekk til å tegne på fregner på ansiktet, vekker stor oppsikt. Video: TikTok/Youtube. Reporter: Julie Tran Vis mer

Står frem

For ikke bare innrømmer influenseren at pengene har gitt ham alt fra ansiktsløft til nye øyenbryn, nye tenner og nye øyne, men 31-åringen tar også det hele ett steg lenger.

I videoen forteller nemlig influenseren at hen ikke identifiserer seg med sitt britiske opphav, men at hen heller identifiserer seg som sørkoreaner.

I tillegg står 31-åringen frem som ikke-binær, noe som betyr at hen opplever å ikke passe inn i kategoriene «mann» eller «kvinne», ifølge Skeiv ungdom.

«Rasekorrigerende inngrep»

I videoen omtaler 31-åringen seg selv som en «ikke-binær koreaner».

- Jeg vet at mange mennesker ikke forstår meg, men jeg identifiserer meg som koreaner, og jeg ser ut som en koreaner nå. Jeg føler meg som en koreaner. Jeg identifiserer meg ikke som brite, så vær så snill. Ikke omtal meg som britisk, jeg er koreaner, sier London i videoen.

VEKKER OPPSIKT: Den italienske modellen Luca Marchesi vekker oppsikt med kjevetrening på TikTok. Det får folk til å reagere. Vis mer

Ifølge influenseren har det vært en svært lang reise å komme dit hen er i dag, spesielt etter å ha gjennomgått det 31-åringen beskriver som en «rasekorrigering».

- Jeg har kjempet med et identitetsproblem, med hvem jeg er. Det er tøft, men til slutt var jeg modig nok. Jeg har gjennomgått mine … jeg kan ikke komme på riktig ord, men rasekorrigerende inngrep. Jeg har blitt en ikke-binær person, de eller dem, koreaner eller Ji-Min, og jeg har endelig et koreansk utseende. Jeg er faktisk glad på ekte.

Svarer på kritikken

Som nevnt har videoen blitt møtt med en hel del kritikk, og flere sperrer opp øynene etter uttalelsene.

«Du kan være ikke-binær hvis det er den du er, men du er ikke, og vil aldri bli, koreansk», skriver en bruker på Twitter.

«Jeg er en person som er under ikke-binær-paraplyen, og dette er en stor fornærmelse. Å være koreansk er en nasjonalitet, ikke et kjønn, og du gjør narr av alle ikke-binære mennesker, 'neopronomen' og hele LGBTQA+-samfunnet. Ærlig talt, vær så snill, stopp», skriver en annen.

Kritikken ble til slutt for mye for 31-åringen, som gikk hardt ut i et innlegg på Instagram.

«Ja, jeg identifiserer meg som koreaner. Ja, jeg er ikke-binær. Ja, jeg ser ut som Ji-Min. Men ingenting av dette burde være en grunn til å kutte meg ut av samfunnet, avhumanisere meg og gi meg skam for at jeg er den jeg er, en ikke-binær koreaner. Jeg kommer aldri til å slutte å være den personen jeg ble født til å være», skriver hen.

I et intervju med Daily Dot forklarer Oli Londons manager at influenseren føler seg «bundet til Korea og den koreanske kulturen, og kjenner en sterkere dragning dit enn til sin egen kultur».

LES OGSÅ: Helomvending etter plastisk operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer