Paulina Porizkova:

Vekker oppsikt med nytt nakenbilde

Supermodellen tar et oppgjør med hvordan hun mener kvinnekroppen seksualiseres med dristig innlegg på Instagram.

SPLITTER NAKEN: Den kjente modellen kastet klærne på Instagram. Foto: MediaPunch/ REX/ NTB
SPLITTER NAKEN: Den kjente modellen kastet klærne på Instagram. Foto: MediaPunch/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens mest kjente modeller, Paulina Porizkova (56), hadde sin storhetstid på 1980- og 1990-tallet. Modellen har ved flere anledninger skapt overskrifter etter å ha delt ærlige bilder av seg selv.

Nå kaster hun klærne for å feire egen kropp, og for å vise sin avsky for det hun mener er objektivisering av kvinner, skriver People.

STRAKS KLARE: Straks er høstens vakreste eventyr i gang, og gjengen kjenner på nervene nå. Foto: Rød Løper Vis mer

Supermodellen er kjent for å hylle det naturlige utseendet, og har aldri lagt skjul på at også hun blir eldre. Det er heller ikke første gang hun har valgt å kaste klærne.

I fjor delte hun et bilde med en tydelig stump i speilet.

«Etter jobb og et rolig bad kjedet jeg meg, noe som førte til denne feiringen av narsissisme - den nakne selfien», er blant det hun skrev under bildet den gangen.

Nå slår modellen til igjen.

I et dristig innlegg på Instagram stiller 56-åringen spørsmålet: «Er det objektivisering eller feiring?», under et nakenbilde av seg selv.

«I et patriarkalsk samfunn er kvinner alltid blitt sett på som gjenstander for enten begjær eller næring. Fordi dette er behovene til menn som styrer verden. Dette er hvorfor ungdom og skjønnhet er en så mektig valuta», åpnet hun innlegget med.

Videre spør hun seg hva som skjer hvis en kvinne bestemmer seg for å objektivisere seg selv.

NAKENBILDE: Rockestjerne Tommy Lee la ut bilde av penisen sin på Instagram. Reporter: Celina Morken Vis mer

«Hun tar makten hun har fått og bruker den i sin egen interesse, men bidrar samtidig til å bevare et system som alltid har eksistert. For dette vil hun bli dømt og hyllet av både gjerningsmennene og ofrene».

«Under de samme reglene, vil en mann som griper makten sin bli hyllet. Han vil bare bli dømt for å IKKE gripe muligheten», deler hun blant annet videre.

Porizkova avslutter innlegget med å mimre tilbake til hvordan hun opplevde ungdomsårene som modell.

«Da jeg var en ung modell, som viste fram kroppen min, var det fordi noen andre godkjente det. Noen andre bestemte at den skulle hylles. Jeg visste ikke nok til å ha en forståelse av konsekvensene. Med andre ord, objektivisering».

Det er ikke første gang modellen raser på Instagram mot hvordan kvinner behandles.

INTIMT: En nakenseanse mellom mor og datter i det nye realityprogrammet «sMothered» skaper reaksjoner. Video: TLC / Rød Løper. Vis mer

I midten av august gikk Porizkova hardt ut mot en plastisk kirurg som mente ansiktet hennes trengte plastisk kirurgi.

«Dette er hva en voksen kvinne i offentligheten må takle. Jeg blir fortalt at ansiktet mitt trenger «fiksing», og at det har på en eller annen måte gått «galt» under aldringen. Er det rart at de fleste av oss som har midler vil ty til noen former for å fikse det vi blir fortalt er ødelagt?».

LES OGSÅ: Vekker oppsikt: - Svært populært

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer