David Beckham:

Vekker oppsikt med ny forside

Får blandede tilbakemeldinger fra fansen.

UVENTET «LOOK»: Den tidligere fotballspilleren David Beckham (43) får stor oppmerksomhet for denne magasinforsiden i Love Magazine. Foto: NTB Scanpix/ Faksimile fra Love Magazine
UVENTET «LOOK»: Den tidligere fotballspilleren David Beckham (43) får stor oppmerksomhet for denne magasinforsiden i Love Magazine. Foto: NTB Scanpix/ Faksimile fra Love Magazine Vis mer
Publisert

Den tidligere fotballstjernen David Beckham (43) er en stor helt for mange, og han blir mer og mer populær for hvert år som går.

Med blant annet sine mange tatoveringer, eget design og skjønnhetsprodukter har han de seneste årene vist seg å være et uredd moteikon.

Trendy sminke

Da Golden Globe gikk av stabelen i helgen kunne man få et lite innblikk i hva som rører seg av sminketrender fremover.

Nettsiden Stylist skrev om blant andre Lupita Nyong'o, Camilla Belle og Lili Reinhart som dukket opp på rød løper med knallfarget øyesminke. Nå ser det ut til at også Beckham har slengt seg på den ferske trenden.

Nå vekker han oppsikt med en ny magasinforside for britiske Love Magazine, der han stiller med en hvit blazer fra Dior, stripete skjorte, og blågrønn øyenskygge.

RENDY: Lupita Nyong'o var en av stjernene man kunne se med øyesminke i en sterk farge på den røde løperen i forkant av Golden Globe-utdelingen. Foto: NTB Scanpix
RENDY: Lupita Nyong'o var en av stjernene man kunne se med øyesminke i en sterk farge på den røde løperen i forkant av Golden Globe-utdelingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GJORDE SOM BECKHAM: Skuespiller Camilla Belle gikk for grønn øyenskygge på Golden Globe-løperen. Foto: NTB Scanpix
GJORDE SOM BECKHAM: Skuespiller Camilla Belle gikk for grønn øyenskygge på Golden Globe-løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blandede tilbakemeldinger

I skrivende stund har over 30 000 mennesker likt bildet på Instagram-kontoen til magasinet, og tilbakemeldingene er mange. Fans verden over berømmer den anerkjente stjernen, og kommentarene strømmer inn.

- Ikonisk! skriver én bruker, mens en annen skriver «Jeg elsker, elsker, elsker øyensminken».

Det er derimot ikke bare positive tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og enkelte mener at dette ikke er greit.

- Ikke gjør dette mot Beckham! Det er ikke mange menn igjen i verden, skriver én bruker.

En annen Instagram-bruker trekker stylingen av Beckham svært langt, og mener at sminkebruk blant menn er et tegn på at man er homofil.

OVERRASKER: David Beckham er på forsiden av Love Magazines første utgave i 2019, der han viser seg fram med fargerik sminke. Her får du en smakebit fra Beckhams spesielle oppdrag for magasinet. Vis mer

Magasinet har også sluppet en video fra fotoshooten og intervjuet med David Beckham, med korte klipp av at han poserer. Man kan også se den verdensberømte briten dra fargerik øyenskygge nedover kinnene før han setter øynene i kameraet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Interessant hvor mange som lar seg provosere

Ida Elise Eide Einarsdottir, redaktør i det nettbaserte motemagasinet Melk og Honning, sier til Se og Hør at Love Magazine ikke er fremmed for å ha cover som gjerne både overrasker og provoserer, og at denne forsiden er intet unntak.

- Det er interessant hvor mange som faktisk lar seg provosere av dette, som er en slags kommentar til samtiden og den metroseksuelle mannen, men kanskje like mye til de stadig mer utviskede kjønnsgrensene som preger motebransjen, skriver Einarsdottir i en e-post, og legger til:

- Det er heller ikke første gang Beckham viser seg fra sin mer feminine side. Han har ved flere anledninger blitt sett med blant annet neglelakk, og han er blitt hyllet for sin metroseksualitet - som et symbol på den moderne mannen.

Berømte frisyrer

Det er en kjent sak at David Beckham ikke er redd for å teste nye stiler. Aller mest er det håret som har fått kjørt seg, og han har blitt sett med både piggsveis, blekede tupper, midtskill - og rastafletter.

Det var under et intervju med australske The Sunday Project i fjor at Beckham trakk frem det moteøyeblikket han angrer mest på av alle.

HÅRFIN: En av Beckhams mange hårfrisyrer gjennom årene. Foto: NTB Scanpix
HÅRFIN: En av Beckhams mange hårfrisyrer gjennom årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har et bilde av meg selv og Nelson Mandela hjemme. Og jeg har rastafletter, påpekte 43-åringen overfor The Sunday Project.

Bildet han refererer til er av ham selv og den nå avdøde menneskerettighetsforkjemperen fra 2003. De møttes den gang i forbindelse med en landskamp i byen Durban i Sør-Afrika.

- Jeg satt der med en utrolig inspirerende mann, fortsatte Beckham i intervjuet, før han noe oppgitt gjentok:

- Og jeg hadde rastafletter!

Blitt kritisert før

At David Beckham ikke kun får positive tilbakemeldinger for Love-forsiden, er neppe så rart. Som en av verdens største stjerner, er ikke dette den første kritikken han opplever.

Tidligere har han vært i hardt vær for å kysse datteren Harper (7) på munnen etter at han delte et bilde av det på Instagram. Mange mener at det å kysse datteren sin er upassende oppførsel, og det falt derfor ikke i god jord hos en del av fansen.

Stjerneparet har begge fått kritikk for å ha lagt ut bilder av de kysser datteren Harper (7) på munnen. Foto: NTB Scanpix
Stjerneparet har begge fått kritikk for å ha lagt ut bilder av de kysser datteren Harper (7) på munnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også kona, Victoria Beckham (44), har møtt kritikk for å ha gjort det samme, og skapte store overskrifter da hun la ut et bilde av at hun kysser parets datter på munnen. Mange eksperter kastet seg inn i diskusjonen.

Liz Brewer, ekspert på sosial etikette, uttalte den gang at Victoria Beckham ikke var en god rollemodell.

- Jeg hadde følt meg ukomfortabel med å gjøre det, og jeg tror folk flest er enige. Om hun føler at det sømmer seg, så får det være. Jeg vil ikke si at hun er noen god rollemodell, sa Brewer til BBC den gang.

Den norske barnepsykologen Kerstin Söderström ved Høgskolen i Lillehammer, uttalte imidlertid at man bør slippe kjærligheten fri.

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære, fortalte hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: Beckham med hyllest til Solskjær

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer